شرکت معظم IBM ظهر امروز با رونمایی از نقشهی تراشهی Eagle خود نشان داد که نقشههای بزرگی برای نسل بعدی تراشههای کامپیوتری دارد و پس از آن هم در بیانیهای ادعا کرده که قدمی بزرگ در مسیر محاسبات کوانتومی برداشته است. به عقیدهی این شرکت، تراشه کوانتومی IBM اولین تراشه در دنیای تکنولوژی است که سوپر کامپیوترهای کلاسیک توانایی پردازش و شبیه سازی آن را ندارند.
- IBM از اولین فناوری 2 نانومتری رونمایی کرد – نانوشیت راهکار جدید
- رایانه های کوانتومی IBM وظایف خود را سریعتر از قبل انجام میدهند
تراشه کوانتومی IBM چیست و چه کار باید بکند؟
طبیعی است که با خواندن پاراگراف بالا کمی گیج شده باشید و مقیاس کار از دستتان در رفته باشد اما برای اینکه کمی بهتر متوجه عظمت کار شرکت IBM شویم، خود این شرکت مثال جالبی را در بیانیهی خود آورده است. برای شبیه سازی تراشهی Eagle، تعداد بیتهای مورد نیاز برای انجام این کار بیشتر از تعداد اتمهای موجود در بدن تمام انسانهای کرهی زمین است! شرکت IBM برای تولید این تراشه با طراحی جدید و فوق العادهی خود، المانهای کنترل پردازندهی خود را در یک لایهی چند بعدی قرار میدهد و تمام اینها در زمانی اتفاق میافتد که کیوبیتها در یک لایه متوقف میشوند. به گفتهی مهندسان این شرکت، این طراحی جدید سبب شده تا شرکت IBM بتواند قدمی جدید در پردازشهای کوانتومی و کامپیوتری بردارد.
احتمالا پاراگراف بالا بیشتر شما را گیج کرده باشد اما جای نگرانی نیست! یکی از جنبههای تراشهی Eagle که شرکت IBM دربارهی آن توضیح نداده است، مقادیر و ارزشهای کوانتومی در بحثهای بالاست. کیوبیت یک واحد برای اندازهگیری میزان عملکرد یک کامپیوتر کوانتومی با نگاهی کلی به آن است. در واقع نه تنها هر کیوبیت و نحوهی عملکرد مفرد آن مد نظر است، بلکه نحوهی ارتباط برقرار کردن هر کدام از آنها با یکدیگر نیز از بررسی میشود. هر چه قدر مقدار کوانتومی یک تراشه بالاتر باشد، میزان توانایی آن در پردازش کوانتومی نیز بالاتر خواهد رفت و طبیعتا به همان میزان هم حل مسائل آسانتر خواهد شد.
در ادامه قسمتی از بیانیهی IBM را برای شما قرار خواهیم داد:
اولین تراشهی 127 کیوبیتی Eagle شرکت ما برای استفادههای مخصوص در شبکهی ابری ما در دسترس قرار گرفته است! محققان شبکهی شرکت ما میتوانند به راحتی از آن برای پیشبرد اهداف خود استفاده کنند. این سیستمهایی که ما برای استفادهی آنها در نظر گرفتهایم از بهترین و بروزترین سطح تکنولوژی برخوردار هستند اما همچنان نمیتوانند از نهایت ظرفیت کوانتومی این تراشه استفاده کنند.
وقتی ما از میزان نهایی قدرت این تراشه اطلاعی نداشته باشیم، نمیتوانیم به درستی حدس بزنیم که این تراشه از چه قابلیتهایی برخوردار است. از طرف دیگر شرکت IBM اذعان کرده که این تراشه هنوز به سطحی نرسیده است که توانایی حل مشکلات حل نشدنی کامپیوترهای کلاسیک را داشته باشد! این بدان معناست که هنوز راه زیادی برای شرکتهای کامپیوتری باقی مانده است تا از لبهی علم کامپیوتر جهش کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید