همانطور که می دانید، تعامل وب سایت “سخت افزار مگ” با کاربران و خوانندگان خود همواره در الویت بوده و ما نیز نظرات کاربران عزیز را به دقت مطالعه می کنیم. همانطور که می دانید، انویدیا به تازگی کارت گرافیک های GeForce RTX 20 را در 3 مدل معرفی کرده است که فناوری Real Time Ray Tracing در آنها با 3 هسته متفاوت بارگذاری می شود. این برای اولین بار است که چنین فناوری در جهان بر روی یک کارت گرافیک قرار می گیرد و از این رو انویدیا متحمل هزینه تولید بالاتر شده است.
با معرفی کارت گرافیک های فوق، برخی از کاربران تنها به افزایش نرخ فریم به نسبت نسل پیشین (GTX 1000) دقت کرده و تکنیک های جدید را فراموش کرده اند. از آنجایی که علم سخت افزار همواره در حال پیشرفت بوده و دستاوردهای جدیدی در آن پدیدار می شود، نمی توان انتظار داشت که یک کمپانی بزرگ تنها به افزایش نرخ فریم در بازی ها بسنده کرده و ویژگی های گرافیکی را کنار بگذارد. در زمینه فناوری های کارت گرافیک های RTX مطالب بسیار زیادی را برای شما عزیزان منتشر کرده و شاهد بازخورد و نظرات فراوانی بوده ایم که گاها دارای ریشه های علمی و دقت بالایی هستند. در روزهای اخیر ویدئویی را برای شما منتشر نمودیم که به ویژگی های کارت گرافیک های جدید انویدیا در بخش Real Time Ray Tracing و RTX اشاره دارد؛ هر چند که تا پیش از این نیز در این زمینه ویدئوهایی را منتشر کرده بودیم، اما اینیار در بخش نظرات شاهد کامنت هایی از 2 دوست عزیز با عناوین “ناشناس” و “رضا” بودیم که به نظر جالب و بسیار دقیق بود.
این دو عزیز در تفسیر توجه به ویژگی های گرافیکی، و نه دقت به نرخ فریم ساده، نظراتی را بیان کرده اند که کاملا درخور توجه است.
رضا در این زمینه گفت:
((اینجور نباید قضاوت کرد موقعی که در معماری فرمی انویدیا تسلیشن رو پیاده سازی کرد برای شیدر مدل جدید و دایرکت یازده همون موقع هم پردازش سنگین بود مشکلات بود معماری بهنیه نبود الان تسلیشنه که بازیهای نسل ها رو فیلم کرده طرف کنسول بازه میاد میگه بدرد نمیخوره و … بعد چند سال بعد که همین تکنیک پردازشی باب شد ارزون شد در اختیار قرار گرفت هی میگه به به انحصاریم فیلمه! LOL انویدیا در پردازش گرافیکی پیشتازه ولی همین پیشتازی هزینه بره گرون اوایل همه چی همینطوره. گرافیک های امروزی در پردازش رسترازیسون به نهایت توان خودشون رسیدنه هیچ چیزی نیست که یک GTX 1080 Ti نتونه پردازش کنه وقتش بود برن سراغ ریل تایم ری تریسینگ ردگیری همزمان شعاع های نوری در بازیها که درست پیاده سازی بشه به واقع گرایی وحشتناک کمک میکنه و انقلابی خواهد بود در گرافیک.
یادتون باشه روزی که این تکنیک از لحاظ توان نیازمند پردازشی مقرون به صرفه شد و از لحاظ قیمتی مناسب تر شد همه نفس ها در سینه حبس میشه. نمیشه همه چی رو با قیمت و این معیار ها مقایسه کرد. فعلا ساپورت کمه درسته چون ریل تایم ری تریسینگ در یک فریم فیلم یا در انیمیشن آکادمی هیولاهای پیکسار یک فریم رندرش 24 ساعت زمان میبره !! یک فریم 24 ساعت! با ابر کامپیوترهای پیکسار . همین که یک GPU بتونه حتی سمت این پردازش بره خودش یک انقلاب معماری هست. نکات منفی هم داره تنسر کورها قیمت رو افزایش دادن و این تکنیک باید توسط دولوپر ها ساپورت بشه پس ممکمنه اقتباسش زمان بر باشه.))
کاربر دیگری با نام کاربری “ناشناس” نیز در پاسخ به یکی از دوستان که این فناوری رو بی ارزش برای خرید می دانستند گفت:
((ناشناس: سلام اتفاقا تغییر چشمگیری ایجاد می کنه شاید اولش زیاد به چشم نیاد ولی می تونه بیشتر از این توسعه داده بشه و غیر از نور مایعات و هوا درواقع واکنش نشون دادن محیط هم اضافه بشه کلا موضوعش اینه که به جای اینکه طراح بیاد وقت بذاره و تابش نورو دستی همه چیشو خودش تنظیم کنه با این تکنولوژی دیگه نیازی نیست و خودش همه کارهارو انجام میده مثله دنیای واقعی و طراح فقط مکان و شدت نورو تنظیم می کنه خوب همینُ میشه در چیزایی دیگه ای هم استفاده کرد برای شبیه سازی واقعی مثلا شبیه سازی اب یا شبیه سازی هوا یا شبیه سازی جاذبه و واکنش هر شیئ نسبت به جاذبه اگر این تکنولوژی با تکنولوژی gpu turbo هواوی برای کامپیوتر بیاد چشمگیر که هیچی تحولی ایجاد میشه توی بازی های ویدیوی اینطوری میشه که مثلا یک سیستم سطح پایین که از پس اجرای صاف یک بازی سطح بالا برنمیاد و با 3 یا 4 فریم بازیُ اجرا می کنه و ممکنه کرش کنه اگر همون بازی با این 2 تکنولوژی ساخته بشه همون سیستم سطح پایین می تونه بازیُ با فریم مثلا 30 و با گرافیک بالا اجرا کنه تکنولوژی چی پیو توربو هواوی کارش اینه که مقدار ثابتی از بازی ها که دائما پردازش می شه و در رم قرار میگیره میاد یکبار پردازش می کنه این یعنی از 100 درصد لود بازی مثلا 70 درصدش که شامل نقشه مکان و وسایلای دیدنی هستن یکبار لود میشن و بعدش دیگه کله قدرت پردازشی سیستم می مونه برای 30 درصد بازی قبل از جی پیو توربو گوشی با بازی مثلا پابجی سریع داغ می کرد ولی از نصب چون توان پردازشی کمتر میشه مثلا از 100 درصد به 30 درصد می رسه برای همین گوشی دیگه داغ نمی کنه و الان بعد چند ساعت مثلا 2 یا 3 ساعت بازی کردن گوشی گرم میشه ولی داغ نمی کنه.
مثلا سیستم خودم نمی تونه بازی نیر رو خوب اجرا کنه رم کافی برای اجرای بازی ری حالت low هست ولی توان پردازشی سیستم پایین هست و بازی 5 تا 6 فریم بازیُ اجرا کرد بیخیالش شدم ولی اگر بازی با ری ترسینگ و جی پیو توربو اجرا کنه می تونه مثلا با 25 فریم بازیُ اجرا کنه بنظرم اگر انویدیا و هواوی باهم همکاری کنن و تکنولوژیشونو برای کارهای بیشتری و برای بازی های کامپیوتری توسعه بدن تحولی ایجاد میشه توی صنغت گیم غیر از اینا هم یه تکنولوژی هست که برای بازی استارسیتیزن ازش استفاده کردن که باهاش میشه بازی های جهان باز در ابعاد خیلی بزرگ مثله خوده استارسیتیزن ساخت به این شکله که همونجایی که هستی وسایل لود میشن اینطور که طبق فاصله تأیین شده توسط سازنده شروع به لود شدن می کنن و جوری لود میشن که بازی لگ نمی زنه یعن از سرعت سیستم همونجایی که هستی گرفته نمیشه که وسایل لود بشن، بعضی ها ممکنه بازی هایی مثله ماین کرافت به ذهنشون بیاد درحالی که ماین کرافت اینجوری نیست ماین کرافت با توجه به seed نقشه لود میشه وکاملا اتفاقی هست و به محض تماشا لود می کنه و با اینکه بازی کم حجمی هست اما بخاطر اینکه به شکل هست توان پردازشی بالایی می خواد بنظر من فعلا بجای اینکه دنبال سریع تر کردن قطعات کامپیوتری برای بازی ها باشن بجاش به فکر بهینه سازی بازی ها باشن و تکنولوژی های نرم افزاریُ توسعه بدن خیلی بهتره))
با تشکر از این عزیزان، خوشحالیم که در بین کاربران افرادی با علاقه بالا و دیدگاهی باز داشته و از وجود آنها در کنار خود، احساس غرور خواهیم کرد. شایان ذکر است که این تنها یک نمونه بوده و منظور دقت به برخی از نظرات کاربران عزیز است که در مطالبی با سوژه های دیگر نیز دیده می شود.
اتفاقا من یکبار هم ایمیل زده بودم برای نظرات توهین آمیز.مسئله اینه که یه عده میان نظر میدن بدون منبع،با تیکه و توهین و مشخصه که نوب هستند.این باعث میشه کاربران حرفه ای کمتر بیان نظر بدن و این تشویق شما خوبه.حالا کاری نداریم کی طرفدار چی بوده ولی خوبه که وقتی به یه عده احترام گذاشته میشه چون نظرات خوبی دادن.متاسفانه یک عده فقط میان یه چیزی مینویسن میرن روی هوا.به هر حال نظر دادن باید یه جاییش علمی باشه.نمیگم من خودم خیلی بارمه ولی کار اونها هم درست نیست.به هر حال کار خوبی کردین مرسی
همه میدونیم قابلیتهای RT و DLSS میتونه در صورت کارهای نرم افزاری بهتر باعث بهبود تجربه بازی بشه. ولی مساله ارزش خرید کارتهای سری 20 با توجه به این قیمتها هست که به نظر من فعلا هیچ دلیلی برای این خرید این کارتها وجود نداره. وگرنه کسی از تکنولوژی که انویدیا کرده هیچ وقت بد نگفته.
به نظرم این مطلب شما که هر کی شروع به تعریف از سری 20 کنه رو برجسته کنید چندان معنی نداره.
طرف اومده تکنیکی که بوده رو بهش چاشنی سخت افزاری زده بعد کلی روی قیمتش کشیده به طوری که الان یک 2080 ti شده 1200 یورو(که بخاطر کمبودش قیمت های فضایی 1800یورو و 2000 یوروی هم شاهد هستیم) که تنها کارتی که میتونه به لطف سخت افزارش بازی رو اجرا کنه(چون این فناوری باعث کاهش فریم میشه) بعد اومیدن اینجا به به چه چه راه انداختید! بله انودیا کار خوبی کرده اما نه دیگه توی پاچه ملت کنه اگر قیمت ها رو حفظ میکرد حداقل افزایش عقلانی انجام میداد کارش خوب بود ، البته انگار ادماش پیدا میکنه که توی پاچشون کنه
دقیقا شده مثل قضیه G-SYNC و FreeSync(که در حال حاضر اکثر مانیتورها از فناوری AMD استفاده میکنن) امیدوارم AMD این رهگیری پرتو نور با قیمت مناسب به کاراتش بیاره تا ببینم مرحله بعدی چابیدن انویدیا به چه صورته
“رادئون ریز برخلاف فناوری رهگیری پرتو RTX انویدیا یک ابزار برنامهنویسی متنباز است که با استاندارد OpenCL 1.2 مطابقت دارد (RTX روی رابط برنامهنویسی DXR اجرا میشود)؛ در نتیجه امکان بهکارگیری آن با سختافزار غیر AMD در چندین محیط سیستمعامل وجود دارد. این در حالی است که فناوری انویدیا بهمنظور رندر جلوههای ایجادشده با رهگیری پرتو و بهصورت موازی گیمپلی شطرنجیسازیشده، نیازمند سختافزار اختصاصی (پردازندههای گرافیکی تورینگ این شرکت) است. اما رادئون ریزِ AMD (و آخرین نسخهی ProRender) میتوانند از شتاب بیدرنگ تکنیکهای رهگیری پرتو با پردازندهی گرافیکی در ترکیب با رندرینگ سنتی مبتنی بر شطرنجیسازی در ولکان ۱.۱ پشتیبانی کنند؛ رابط برنامهنویسی نرمافزاری که خود بهطور کامل از سوی پردازندههای گرافیکی مبتنی بر ریزمعماری GNC متعلق به AMD و دربردارندهی آخرین نسخهی نرمافزار آندرنالین رادئون پشتیبانی میشود.”
بازم میگم کار انودیا قابل تقدیر بود اما با حفظ قیمت نه با این قیمت های فضایی این قیمتاش خوب فیض ببرید!
لینک ([url]”https://www.amazon.com/stores/page/8117E980-3B7A-441D-9ED7-3DAEFCEC6280?store_ref=HSA_AC3EE90C15U0PQU&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_p=3ff6092e-8451-438b-8278-7e94064b4d42&pf_rd_s=desktop-sx-top-slot&pf_rd_t=301&pf_rd_i=2080+Ti&hsa_cr_id=4412398620701&lp_slot=auto-sparkle-hsa-tetris&lp_mat_key=2080%20ti&lp_query=2080%20Ti&sb-ci-n=headline&sb-ci-v=A%20new%20way%20to%20experience%20games.%20GeForce%20RTX.”[/url])
چزی که دیده نشده تو تمام این توضیحات و تکنولوژی و اینا اینه که همون 1080 رو یکم قویترش کردن یچیم به اسم RTX اضافه کردن که انچنان چیز خفنیم نیست از اونور کارت هارو 30 درصد گرونتر کردن چون AMD نمیتونه رقابت کنه با انویدیا ..اینا هم دارن گوشت میبرن ..البته خودم فن انویدیا هستم .ولی واقعیت همینیه که هست همین الانم تا 5 سال دیگه یه کارت 1080 جوابگو همه چی هستش …شما یه نگاه به بازیایی که با rtx و بی rtx هستن نگاه کنید تو یوتوب پره …اونقدی چیز خفنی نیست که یه کاربر بخواد هزینه کنه …بله در اینده خیلی بهینه تر میتونن این تکنولوژی رو بکار بگیرن چون کتابخونه هاش بیشتر میشنو بیشتر را دستشون میاد ولی در کل باید ببینی چقدرر پول میدی و چقدر بهت آش میدن ..مسئله اینه ….نمونش میتونید سی پی یو های اینتل رو از نسل 4 تا نسل 7 ببینید هیچ فرقی نکردن فقط توی هر نسل 15 درصد عملکردشون بهتر شده …اینجوری بگم کسی که یه سی پی یو نسل 4 داره برای 4 سال پیش و کسی که سی پی یوی نسل 7 داره چیز خاصی رو از دست نداده میتونید بنچ مارک هاشو در حین بازی ببینید توی یوتوب … علنن توی یه حد هستن ….اینجا بازم حث هزینه میاد وسز ..چقدر داری پول میدی چقدر گیرت میاد ..منم دوست دارن اخرین تکنولوژی ها رو همیشه داشته باشم ولی باید ببینی به چه قیمتی ….بین سری 980 با 1080 خیلی فاصله فاحشی بود و پیشرفت بزرگی بود ازلحاظ قدرت پردازش و توان خروجی و همه چی ولی بین 1080 و 2080 زیاد فاصله ای نیست …یه مثال دیگه ایفون 7 با 8 چقدر فرق داشت …؟؟؟ ایفون 8 با ایفون X چقد فرق داشت …مسئله اینجاست باید ببینی ارزش هزینه کردن و دارن
درود بر شما، همانطور که گفته شد به برخی نظرات اشاره شده است. اما سعی داریم که این بخش رو ادامه بدیم قطعا نظرات شما هم گنجانده خواهد شد. 🙂
پس اسم من کو؟!!! :smiley1منم چیزای خوبی گفتم:emoji4