تصویرسازی ذهنی یک مهارت روانی است که در آن تصاویر ذهنی مثبت و آشکار در مغز ایجاد و بازسازی میشود. عملکرد انسانها بازتابی از افکار و احساسات آنهاست و با ایجاد تصویر ذهنی مثبت از خودشان در حال انجام کار میتوانند مهارت خود را در عمل نیز بالا ببرند. اما این قضیه تا چه حد اثبات شده است؟
کارسون پالمر بازیکن فوتبال آمریکایی تیم آریزونا چند سال پیش از ناحیه آرنج آسیب دید و یک هفته از میادین دور بود. در دوران مصدومیت هر روز در ذهن خود تمرین میکرد و تمام شرایط مسابقه را در ذهن خود مجسم میکرد. هفته بعد از آن مصدومیت پالمر بهترین مسابقه ی دوران حرفه ای خود را انجام داد. بیشتر از یک قرن است که دانشمندان برای درک آموزش های روانی تلاش میکنند. زمانی که شما یک کاری را تصور میکنید مغز سیگنالی را به ماهیچه آن عضله میفرستد. متناوباً تمرین ذهنی طرحی مانند یک راهنمای درونی برای مهارت خاص در سر ایجاد میکند. روانشاسان ورزشی بر روی صدها ورزشکار تحقیقاتی بعمل آوردند و مقایسه ای از تمرین ذهنی و تمرین فیزیکی در رشته های مختلف مانند پرتاپ دارت انجام داده اند. بطور کلی نتایج تحقیقات نشان میداد که تمرین های ذهنی موثر است. در سال 2012 نیز مطالعه ای بر روی 32 گلف باز غیرحرفه ای و 32 گلف باز عضو باشگاه گلف انجام شد در پایان کار هر دو گروه تحت آموزش های ذهنی و فیزیکی موفق شده اند عملکرد خود را به اندازه بهبود بخشند.
تجسم، مزیت های بیشتری نسبت به تمرین واقعی دارد. در هر مکانی حتی زمانی که از نظر فیزیکی آسیب دیدگی وجود داشته باشد قابل انجام و کاملاً بی خطر است. همچنین برای مدت زمان طولانی قابل انجام است چرا که با خستگی جسمی محدود نمیشود. البته این به آن معنی نیست که تمرین ذهنی آسان است. یک روانشناس ورزشی در دانشگاه لیمریک میگوید: “ورزشکارانی در سطح المپیک در این آزمایشگاه به مدت دو ساعت برای تمرین ذهنی نشسته اند و بعد از اتمام کار آنها اظهار داشته اند که کاملاً خسته ایم” برای افراد تازه کار حتی میتواند اثرات منفی به همراه داشته باشد.
تمرین ذهنی را با مهارت هایی که در آنها خوب هستید شروع کنید و بعد از آن به سراغ مهارت های که میخواهید آنها را بهبود بخشید بروید. به یاد داشته باشید تصویر سازی ذهنی از کاری که شما در واقعیت دانش کاملی از آن ندارید کار بیهوده ای است.
برای اطلاع از جدیدترین اخبار دنیای دیجیتال، قیمت انواع قطعات سخت افزاری و تجهیزات الکترونیکی، آگاهی از اخبار مرتبط با تکنولوژی از جمله نوسان قیمت ارز، تصاویر، ویدئوها و مطالب آموزشی اختصاصی به کانال تلگرام وب سایت سخت افزار بپیوندید: telegram.me/sakhtafzarmag
ممنون از مقاله:-bd
اگه این تصویرسازی رو در حالت آلفا انجام بده تاثیرش چند برابر میشه
حالت آلفا حالتی بین خواب و بیداری که ما قبل از خواب وارد آن شده و قبل از بیداری نیز ابتدا به حالت آلفا رفته سپس بیدار می شویم ، با تمرین کردن می شه این حالت رو تمدید کرد ( مثل اینکه خواب می بینی اما کنترلش دست خودته !)