چشم انتظاران دنیای جدید و بسیار وسوسه کننده ی واقعیت مجازی دیگر فاصله ی چندانی با ملاقات پیش قراولان این عرصه ی نو پا ندارند و نخستین ابزار های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی به زودی از راه خواهند رسید. در این میان سازندگان این دسته از ابزار های جدید اکنون حسابی در تکا پوی عرضه ی به موقع و بهینه ی محصولات خود به بازار هستند و در این راه گاهی ناچار به اضافه نمودن یا کم کردن ویژگی های مختصری از معماری ابزار های تولیدی خود می شوند.
یکی از ابزار هایی که امید بسیار فراوانی برای موفقیت آن در دنیای واقعیت مجازی وجود دارد و در عین حال یکی از محصولات پر سر و صدای این بخش نو ظهور و پر پتانسیل از دنیای سرگرمی هم محسوب می شود، هدست واقعیت مجازی Oculus Rift است که سازندگانش فرآیند عرضه ی آن به بازار را برای بازه ی زمانی یک چهارم ابتدایی سال 2016 میلادی برنامه ریزی کرده اند. اگر چه تاریخ دقیق عرضه ی این هدست پر انتظار به بازار هنوز به طور کامل مشخص نیست ، اما کاملاً محتمل به نظر می رسد که سران شرکت Oculus فرآیند انتشار هدست واقعیت مجازی پر امید شان به بازار مصرف را از میانه های ماه فوریه به بعد آغاز نمایند. در همین راستا چندی پیش و در ابتدای فصل تابستان جاری، شاهد اعلام میزان سخت افزار مورد نیاز برای به کار بردن هدست واقعیت مجازی Oculus Rift بر روی کامپیوتر های خانگی بودیم. لازم به ذکر است که هدست واقعیت مجازی Oculus Rift توان پردازشی خود برای اجرای محتوا های مختلف ارائه شده برای این ابزار ( از بازی های واقعیت مجازی گرفته تا فیلم های مبتنی بر این تکنولوژی نو ظهور ) را از طریق توان پردازشی کامپیوتر های خانگی متصل شده به آن ها به دست می آورد. در این میان به تازگی شاهد این نکته هستیم که سازندگان ابزار Oculus Rift بخشی از ویژگی های سخت افزاری منتشر شده در رابطه با این هدست واقعیت مجازی که پیش تر از این اعلام شده بود را تغییر داده و آن ها را ارتقا بخشیده اند. البته این تغییرات به توان پردازشی هدست واقعیت مجازی Oculus Rift مربوط نمی شود و بیش از آن به پیش زمینه های لازم برای اتصال این ابزار جدید به کامپیوتر های خانگی ارتباط دارد. به این ترتیب که تا پیش از این برای اتصال کامل هدست واقعیت مجازی Oculus Rift به کامپیوتر های خانگی تنها دو درگاه یو اس بی 3 (USB 3.0) نیاز بود اما اکنون این پیش نیاز به 3 درگاه یو اس بی 3 و همچنین یک درگاه یو اس بی 2 افزایش یافته است. ضمن این که سازندگان این ابزار جدید، پیش نیاز مربوط به سیستم عامل هدست واقعیت مجازی Oculus Rift را نیز اکنون از نسخه های عادی و 32 بیتی ویندوز به نسخه های 64 بیتی آن ارتقا داده اند. دلیل اصلی این امر بیشتر از آن جهت است که روند پردازش و اجرای محتوا های متناسب با تکنولوژی واقعیت مجازی ، تحت سیتم عامل های 32 بیتی ویندوز چندان کارآمد نخواهد بود.
همان گونه که شاید بسیاری از علاقمندان و چشم انتظاران هدست واقعیت مجازی Oculus Rift از آن با خبر باشند ، دارندگان این ابزار برای در دست گرفتن کنترل بازی های کامپیوتری مختلف مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی، هم قادر به استفاده از یک کنترلر استاندارد اختصاصی کنسول Xbox One خواهند بود (در واقع هدست واقعیت مجازی Oculus Rift همراه با یک کنترلر اکس باکس وان عرضه خواهد شد) و هم می توانند بازی های کامپیوتری مختلف و سایر اپلیکیشن های سرگرم کننده یا کاربردی مربوط به این ابزار نوین را توسط کنترلر اختصاصی این ابزار که با نام Oculus Touch شناخته می شود کنترل نمایند. در واقع مدیر اصلی شرکت Oculus یعنی آقای پالمر لاکی دلیل اصلی افزایش تعداد درگاه هایمورد نیاز یو اس بی 3 برای اتصال ابزار Oculus Rift به کامپیوتر های شخصی را در کنار افزوده شدن یک درگاه یو اس بی 2 به لیست موارد پیش نیاز مورد نظر، اتصال کنترلر های اختصاصی Oculus Rift و همچنین کنترلر اکس باکس وان به کامپیوتر های خانگی به شکل هم زمان اعلام کرده است. با این حال می توان گفت که سایر مشخصات سخت افزاری اعلام شده برای راه اندازی هدست واقعیت مجازی Oculus Rift هیچ تغییری نسبت به قبل نداشته اند. برای اطلاع یافتن از این مشخصات می توانید آن ها را در سطور پایین مشاهده نمایید.
حد اقل سخت افزار مورد نیاز برای راه اندازی هدست Oculus Rift بر روی کامپیوتر های خانگی :
- سیستم عامل : Windows 7 SP1 or newer — 64 – bit Version
- پردازنده : Intel i5 – 4590 equivalent or greater
- کارت گرافیک : NVIDIA GTX 970 / AMD 290 equivalent or greater
- حافظه ی رم : بیش از 8 گیگا بایت
- تعداد درگاه های مورد نیاز : 3 عدد در گاه USB 3.0 در کنار 1 عدد درگاه USB 2.0
- سایر ملزومات : Compatible HDMI 1.3 video output
گفتنی است که تمامی موارد موجود در این متن به نسخه ی عمومی ابزار Oculus Rift اختصاص دارد که تنها برای مصرف کاربران عادی طراحی شده است و به شکل گسترده در بازار توزیع خواهد شد. ضمن این که هر کدام از مشخصات سخت افزاری فوق تا زمان عرضه شدن رسمی هدست واقعیت مجازی Oculus Rift به بازار قابلیت تغییر و دگرگونی را دارا هستند. اگر چه هنوز قیمت این ابزار به شکل رسمی از سوی سران شرکت Oculus Rift اعلام نشده است، اما برخی گمانه زنی ها حدود قیمتی ابزار Oculus Rift را حول و حوش رقم 350 دلار تخمین می زنند. البته این هدست واقعیت مجازی حضور رقیبان قدرتمند چند گانه ای را نیز شانه به شانه ی خود احساس می کند و باید دید که آیا در نهایت توان پیروزی بر آن ها را در بحث فروش و محبوبیت خواهد داشت یا این که در نهایت میدان را به حریفان خود واگذار خواهد کرد.
تو اون حالت یک سیتم 15 تومنی میخواد.
فکر میکنین تو بازار بیاد قیمتش چقدر میشه بنظرم اگه یک میلیون قیمتش باشه واقعا مفته که البته خیلی بعیده.
این حداقله !!!!!! حالت بهینش چی میشه اونوقت