تلویزیون هوشمند چیست؟
سازندگان به این نتیجه رسیدهاند، کاربران دیگر نمیخواهند به صورت یکطرفه برنامههای تلویزیونی را تماشا کنند. علاوه بر تماشای برنامههای تلویزیون، فیلمها و فایلهای صوتی را که از دوستان یا اینترنت گرفتهایم روی یک حافظه فلش ریخته و به تلویزیون یا دستگاه متصل به تلویزیون میزنیم و تماشا میکنیم.
چیزهای دیگری هم هستند که ما را از جلوی تلویزیون دور میکنند. یک جستوجوی ساده در اینترنت یا صحبت با دوستان در اینترنت باعث میشود، از جلوی تلویزیون کنار برفته و به سراغ کامپیوتر، تلفنهمراه یا تبلت بروید.
حالا در تلویزیونهای هوشمند سعی شده، تمامی این موارد گردآوری و در قالب مجموعهای هوشمند به کاربر ارائه شود. این مسئله یک چیز ساده و پیشپا افتاده نیست زیرا غولهای بزرگی همچون اینتل و گوگل با جدیت هرچه تمامتر به دنبال آن هستند و میخواهند بخشی از این بازار بکر را از آن خود کنند.
تلویزیون هوشمند این قابلیت را به شما میدهد تا دیگر به اتصال انواع و اقسام دستگاههای پخشکننده به تلویزیون نیاز نداشتهباشيد و بتوانید تمامی فایلهای چندرسانهای خود را حتی به صورت بیسیم مشاهده کنید. همچنین از طریق تلویزیون هوشمند میتوانید به اینترنت وصل شوید، ایمیلها را چک کنید، با دوستانتان صحبت کنید، به سایتهای شبکههای اجتماعی بروید و فایلهای چندرسانهای را از روی اینترنت ببینید. قضیه آنقدر جدی است که سازندگان بزرگ تلویزیون از جمله پاناسونیک، سامسونگ و LG محصولاتی از این قبیل را تولید کردهاند.
در مجموع، سرویسهایی که میتوان در یک تلویزیون هوشمند یافت کرد، عبارتند از: دریافت کانالهای تلویزیونی از طریق آنتن یا شبکههای کابلی،
Video on Demand ،EPG، تبلیغات تعاملی، شخصیسازی قابلیتها و امکانات، رأی دادن به برنامهها، بازی، شبکههای اجتماعی و نرمافزارهای چندرسانهای مختلف که میتوانند به اینترنت متصل باشند یا خود به تنهایی فعالیت کنند.
البته برای استفاده از این امکانات به خريد تلویزیون مخصوص آن نياز نداريد. برخی از دستگاههای پخش چندرسانهای مانند Boxee Box هستند که بسیاری از این امکانات را در یک دستگاه جمعوجور در اختیار شما قرار میدهند و میتوان با اتصال آن به تلویزیون، تمامی امکانات ذکرشده را به دست آورد .
بازیگران مهم
همانگونه که دیدیم، تلویزیون هوشمند مجموعهای از سختافزار و نرمافزار است که باید در کنار هم کار کنند تا نتیجه نهایی حاصل شود. در بخش نرمافزاری، بهطور معمول از سیستمعاملهایی بر پایه Unix (مانند نسخههای مختلف Linux یا اندروید) یا دیگر سیستمعاملهای اپنسورس استفاده میشود. فهرست زیر بخشی از نرمافزارها و رابطهای کاربری تولیدشده توسط سازندگان مختلف را نشان میدهد:
Blobbox: نرمافزار تولیدشده توسط Telesustem که بیشتر برای Set top boxها تولید میشود.
Google TV: پلتفرم ساختهشده توسط گوگل بر پایه اندروید و نسخه لینوکسی مرورگر Chrome که توسط اینتل، سونی و لاجیتک پشتیبانی میشود.
Samsung Smart TV: همانطور که از نامش پیداست، در تلویزیونهای سامسونگ بهکار میرود.
MeeGo: نسخهای از سیستمعامل اپنسورس MeeGo که برای تلویزیونهای هوشمند بهینه شدهاست.
Mediaroom: محصول مایکروسافت
LG Smart TV: محصول LG برای تلویزیونهای هوشمند همین شركت
Viera Cast: رابط بهکار رفته در تلویزیونهای پاناسونیک
Vudu: محصول شرکت Wal-Mart
XBMC Media Center: یک رابط اپنسورس که توسط مؤسسهای به همین نام پشتیبانی میشود.
Yahoo! Connected TV: محصول Yahoo! که قبلاً با نام Yahoo! GoTV شناخته شدهبود.
همه جا اینتل
تلویزیونهای هوشمند مجهز به Google TV دارای پردازندههای ساخت اینتل هستند. این پردازندهها در حقيقت، یک نوع SoC هستند که بر پایه پردازندههای Atom ساخته شده و جدیدترین مدل آن CE4100 نام دارد .
معماری ساخت این SoC از نوع 45 نانومتری بوده و دارای بخشهایی برای ارتباط با اینترنت و پخش کانالهای تلویزیونی است و قدرت پردازشی آن نیز برای فایلهای چندرسانهای و تصاویر سهبعدی کفایت میکند. فرکانس کاری این پردازنده 1/2 گیگاهرتز است و از رابطهایی مانند USB 2.0 و SATA II پشتیبانی میکند.
تا اپراتور چهارم فعالیتش رو شروع نکنه (FTTH) و مشکل پهنای باند حل نشه، تلویزیون همشمند کارایی نداره…
استاد من آدم بی دقتی هستم شما ببخش
سید وحید جان اگه به عنوان بالای همین صفحه ((تلویزیون هوشمند چیست؟)) نگاه کنی زیرش نام استاد نگارنده نقش بسته
خواهش میکنم امیدوارم که خوشتون اومده باشه و اطلاعات مفیدی رو شامل بشه.
من هم از آقای ولی زاده ممنونم
راستی دوستان از روی چی میگید این مقاله رو کی نوشته
منم
یعنی منم از اطلاعات کاملی که جناب آقای بابک ولیزاده در اختیارما قرار داده اند بینهایت سپاسگذارم
فقط میمونه این تلویزیونها تو کشور ماهم کارایی خواهند داشت ((تحریمها، محدودیت اینتر نت، سرعت اینتر نت و …))
متن خوب با اطلاعات کاملی بود خیلی ممنونم
البته باید اضافه کنم بالاترین مدل های ال جی دو مدل هستن که هردو فول ال ای دی هستن ولی اولی باز از فناوری پسیو استفاده میکنه ولی دومی اکتیو هستش : lw9800 مدل پسیو و lw9500 مدل اکتیو
مقاله خوب و کاملی بود ! با تشکر از آقای ولی زاده و آقای پناهی عزیز !