مایکروسافت به فعالیتهای خود در پاکستان پایان میدهد؛ تصمیمی که به معنای خاتمه حضور 25 ساله این غول فناوری در این کشور آسیای جنوبی است.
این شرکت مستقر در ردموند، روز جمعه به وبسایت TechCrunch اعلام کرد که در حال تغییر مدل عملیاتی خود در پاکستان است و از این پس مشتریان خود را از طریق نمایندگان فروش و «دفاتر نزدیک دیگر مایکروسافت» پشتیبانی خواهد کرد.
سخنگوی مایکروسافت در بیانیهای ایمیلی گفت: توافقهای مشتریان و خدمات ما تحت تأثیر این تغییر قرار نخواهد گرفت.
او افزود: ما این مدل را با موفقیت در شماری از کشورهای دیگر نیز دنبال میکنیم. مشتریان همچنان اولویت نخست ما هستند و میتوانند انتظار همان سطح بالای خدمات را داشته باشند.
براساس منابعی که با TechCrunch گفتگو کردهاند، این تصمیم پنج کارمند مایکروسافت در پاکستان را تحت تأثیر قرار خواهد داد. این منابع میگویند مایکروسافت برخلاف هند و سایر بازارهای در حال رشد، هیچگونه نیروی مهندسی در پاکستان نداشت و فعالیت کارکنان آن به فروش محصولات Azure و Office محدود بود.
مایکروسافت 9000 شغل را در سطح جهانی کاهش داده است
این تعطیلی در چارچوب بازسازی گستردهتر شرکت صورت میگیرد. وزارت اطلاعات و پخش پاکستان، خروج شرکت ردموند را «بخشی از برنامه بهینهسازی نیروی کار» توصیف کرده است. اوایل همین هفته، مایکروسافت اعلام کرد که حدود 9000 شغل را در سطح جهانی، معادل 4 درصد از نیروی کار خود، کاهش داده است.

وزارت اطلاعات و پخش پاکستان همچنین اعلام کرد که مایکروسافت طی سالهای اخیر، برای آمادگی جهت این انتقال، مدیریت صدور مجوز و قراردادهای تجاری پاکستان را به مرکز اروپایی خود در ایرلند منتقل کرده بود؛ درحالیکه ارائه خدمات روزمره بهدست شرکای محلی معتبر انجام میشد.
این وزارتخانه افزود: ما به تعامل با رهبری منطقهای و جهانی مایکروسافت ادامه خواهیم داد تا مطمئن شویم هرگونه تغییر ساختاری، تعهد بلندمدت مایکروسافت به مشتریان، توسعهدهندگان و شرکای تجاری پاکستانی را تقویت کند، نه تضعیف.
جواد رحمان، مدیر پیشین مایکروسافت و نخستین مدیر این شرکت در پاکستان، خروج مایکروسافت را روز پنجشنبه در پستی در لینکدین اعلام کرد.
او نوشت: این تنها یک خروج شرکتی نیست و زنگ هشداری جدی درباره محیطی است که کشور ما ایجاد کرده… محیطی که حتی غولهای جهانی مانند مایکروسافت نیز ادامه حضور در آن را غیرقابل دوام میدانند. این اتفاق همچنین بازتابی است از آنچه با زیرساختی قوی که ما به جا گذاشته بودیم انجام شد (یا انجام نشد) توسط تیمها و مدیریت منطقهای بعدی مایکروسافت.
این خروج تنها چند روز پس از آن رخ داده که دولت فدرال پاکستان اعلام کرد قصد دارد به 500 هزار جوان کشور، گواهینامههای فناوری اطلاعات از شرکتهایی مانند گوگل و مایکروسافت ارائه دهد. این تصمیم در تضاد کامل با اقدام گوگل است که سال گذشته اعلام کرد 10.5 میلیون دلار در بخش آموزش عمومی پاکستان سرمایهگذاری کرده و اکنون تولید 500 هزار دستگاه کرومبوک در این کشور تا سال 2026 را نیز مدنظر دارد.
خروج مایکروسافت بازتابی از چالشهای گستردهتر بخش فناوری در پاکستان است. برخلاف هند و سایر بازارهای منطقه، پاکستان نتوانسته خود را بهعنوان یک مقصد مهم برای برونسپاری مهندسی به شرکتهای فناوری غربی مطرح کند. در عوض، اکوسیستم فناوری این کشور تحت سلطه دو بازیگر اصلی است: شرکتهای محلی که توانمندی مهندسی خود را توسعه دادهاند و شرکتهای چینی مانند هواوی که با ارائه زیرساختهای سطح سازمانی به شرکتهای مخابراتی و بانکها، سهم بازار قابلتوجهی به دست آوردهاند.
دیدگاهتان را بنویسید