سامسونگ قبلا پیش بینی کرده بود تا تولید انبوه نود های 3 نانومتری (3GAE) خود را در زمانی نامعلوم در نیمهی اول 2022 آغاز کند و همچنین گفته شده بود که نسل دوم این نودها در 2023 تولید خواهند شد. این شرکت در روزهای قبل به سرمایهگذاران خود گفت که در مسیر اولیه تولید انبوه نودهای 3 نانومتری در هفتههای آتی است. این بدان معناست که غول کرهای اولین شرکتی است که از ترانزیستورهای سه نانومتری GAAFET استفاده خواهد کرد.
سامسونگ فرآیند تولید انبوه نود ترانزیستورهای 3 نانومتری GAAFET را MBCFET نامگذاری کرده و اذعان کرد که مزیتهایی در استفاده از MBCFET نسبت به ترانزیستورهای FinFET وجود دارد و به عنوان مثال این تکنولوژی ساخت میتواند در ولتاژهای پایین تر از 0.75 ولت نیز کار کند. عملکرد ولتاژی اینچنینی امکان کاهش پنجاه درصدی در مصرف برق را فراهم میکند و همچنین پرفورمنس 30 درصدی بهتری به ارمغان میآورد.
سامسونگ اولین شرکتی است که از ترانزیستورهای سه نانومتری GAAFET استفاده خواهد کرد
اندازه ترانزیستور نیز با استفاده از MBCFET تا 45 درصد کاهش پیدا میکند. به بیان دیگر چگالی مدار منطقی ممکن است مانند محصولات 5 نانومتری TSMC و اینتل 4 باشد، اما به لطف کانالهای گستردهتر و جریان از دست رونده کمتر، میتواند عملکرد بهتری نشان دهد.
بزرگترین عدم قطعیت و مشکلی که روند توسعه سامسونگ در این بخش را تهدید میکند نرخ بازده تولید است که سامسونگ با فرآیند تولید نودهای 4 نانومتری نیز این مشکل را تجربه کرد و باعث شد که مشتریان عمدهی خود مانند کوالکام را از دست بدهد.
سامسونگ در سه ماهه نخست 2022 نزدیک یازده میلیارد دلار کسب کرده که 6.7 میلیارد آن مربوط به بخش تراشه سازی است
سایر کارخانههای شرکتهای فعال مانند اینتل و TSMC نیز در حال آمادهسازی برای ساخت ترانزیستورهای GAAFET در آینده هستند. گفته میشود که روند انتقال به این ترانزیستورها هزینهبر است و شرکتها احتمالا با یکی از پرهزینهترین تصمیمهای تجاری خود روبرو هستند. با این حال سامسونگ میگوید سازگاری با فرآیند MBCFET را تسریع کرده و حتی قادر بوده که هزینهها را نیز کنترل کند.
Samsung در سه ماهه اول امسال فروش خوبی داشته هر چند که برخی از تحلیلگران گفتهاند که این کمپانی سهماش از تولیدات در این زمینه را 2 درصد در سال جاری از دست میدهد. این شرکت انتظار دارد که تقاضا برای DRAM و حافظههای NAND در ماههای آینده بالا باقی بماند. سامسونگ سود عملیاتی کلی 11.2 میلیارد دلاری را برای سه ماههی نخست امسال ثبت کرد و مشخص شده که بیش از 6.7 میلیارد دلار از این مبلغ از بخش تولید تراشهی سامسونگ بوده است.
دیدگاهتان را بنویسید