AMOLED یکی از فناوری های صفحه نمایش است که امروزه در ساعت های هوشمند، گوشی های موبایل و لپ تاپ ها و تلویزیون ها مورد استفاده قرار میگیرد. AMOLED به اختصار از عبارت active-matrix organic light-emitting diode گرفته شده است که معنای این عبارت ” شبکه ی فعالی از ارگانیک های تابنده ی نور” است. این فناوری از سال 2008 در گوشی های موبایل، دستگاه های چند رسانه ای و دوربین های دیجیتال مورد استفاده قرار گرفت و پس از پیشرفت و کمتر شدن هزینه ی تولید، در سایز های بزرگتر به طور مثال در تلویزیون های 40 اینچ نیز تولید شد . اکنون هزینه ی تولید این پنل ها از هزینه ی تولید صفحه نمایش های LCD نیز کمتر شده است.
صفحه نمایش های امولد اکنون دیگر تمامی فاکتور های لازم را برای تبدیل شدن به صفحه نمایش های نخست انتخابی سازندگان در آینده دارند. این صفحه نمایش ها که پیش از این از لحاظ مصرف انرژی و ارائه ی رنگ های با عمق زیاد از LCD ها پیشی گرفته بودند، اکنون رسما در فاکتور قیمت نیز نسبت به LCD ها برتری پیدا کرده اند و هزینه ی تولید پائین تری دارند. محققین بازار های جهانی وب سایت فناوری IHS گزارش داده اند که هزینه ی ساخت صفحه نمایش های AMOLED و LCD در سه ماهه ی آغازین سال به ترتیب 14.3 و 14.6 دلار کاهش داشته اند و این کاهش قیمت ها بر پایه ی سایز 5 اینچی فول اچ دی این نمایشگر ها در نظر گرفته شده است. در حالی که هزینه تولید این صفحه نمایش با پنل AMOLED در سه ماهه ی پایانی سال گذشته 17.1 و برای پنل LCD مشابه 15.7 دلار بوده است. به نظر میرسد AMOLED ها در آینده ای نزدیک نه تنها در گجت های رده بالا، بلکه در رنج های میان رده و پائین رده نیز جایگزین LCD ها خواهند شد.
این کاهش قیمت باعث میشود در صد بیشتری از سازندگان به استفاده از صفحه نمایش های AMOLED روی بیآورند و محدوده ی بیشتری از کاربران را این صفحه نمایش ها پوشش خواهند داد. در این میان سامسونگ بزرگترین تولید کننده ی صفحه نمایش های AMOLED محسوب میشود که در نیمه ی دوم سال گذشته، به سرعت تولید این صفحه نمایش ها را در سایز های کوچک و متوسط افزایش داد. همچنین سامسونگ تامین کننده ی صفحه نمایش های سازنده های چینی مانند میزو و اوپو نیز به شمار میرود که باعث بهبود بهره برداری این کمپانی تا 95 در صد شده است. با حل شدن مشکل هزینه ی ساخت ، قیمت محصولات نیز در صورت حمایت سازندگان، میتواند افت کند . بخش تولید صفحه نمایش سامسونگ نیز در این اواخر توانسته بازده خود را ثابت نگه دارد که میتواند تاثیر مثبتی به همراه داشته باشد.
با توجه به کم شدن هزینه ی ساخت صفحه نمایش های AMOLED، سازندگان چینی گوشی های هوشمند میتوانند از این صفحه نمایش ها نه تنها فقط در محصولات پرچمدار، بلکه در مدل های میان رده نیز استفاده کنند. تحلیلگران صنایع پیشبینی میکنند اکنون که هزینه ی تولید صفحه نمایش ها تقریبا یکسان است، تولید کنندگان به سرعت صفحه نمایش های امولد را جایگزین صفحه نمایش های LCD خواهند کرد. سامسونگ دیسپلی هم در حال آماده سازی خود برای افزایش هر چه بیشتر ظرفیت تولید صفحه نمایش های امولد است که این بدین معناست افت قیمت صفحه نمایش های امولد همچنان ادامه خواهد داشت.
اخیرا نیز سامسونگ دیسپلی، سرمایه گذاری جدیدی به مبلغ 325.73 میلیون دلار در خط تولید پنل های انعطاف پذیر OLED در کره ی جنوبی انجام داده است. این سرمایه گذاری، ظرفیت تولید صفحه نمایش های OLED را از 30000 به 90000 واحد افزایش میدهد. ناظران بازار این نظر را دارند که سامسونگ در حال تولید صفحه نمایش های OLED به درخواست اپل است و این افزایش ظرفیت تولید نیز به همین علت است. منابعی نیز اذعان داشته اند که اپل به دنبال استفاده از صفحه نمایش های انعطاف پذیر در آیفون و آیپد هایی است که به زودی معرفی خواهند شد و اپل به زودی قرار دادی را با تامین کنندگان صفحه نمایش های خود یعنی سامسونگ و ال جی امضا خواهند کرد. در این برهه از زمان که شاهد کاهش قیمت صفحه نمایش های امولد هستیم، این بهترین زمان برای کوپرتینویی ها برای مهاجرت به صفحه نمایش های انعطاف پذیر OLED است.
سلام. بهترین کار مراجعه به مراکز تعمیرات و خدمات پس از فروش رسمی سامسونگ برای تعویض صفحه هست
سلامدوستان ببخشید من j7 proسامسونگ یه ماه ن گرفتم از ارتفاع کماز دستم از پشت یعنی طوری که صفحه نمایش به زمین نخورد،اما یه ترک خیلی ریز خورد و نصف صفحه نمایشش خاموش روشن با ویبره خفیف میزنه…. چه خاکی ب سر بریزم چون فقط همینو داشتم از مال دنیا…
این یه چیز عادی و عرف هست که قطعات قدیمی گرون میشن و قطعات جدید چون تکنولوژی تولیدشون کم هزینه تره و سریع تره ارزون تر هم در میان
کلا کاهش قیمت امر بسیار جذابیه و همه گیر شدن amo led هم خیلی خوبه:-bd:-bd
من دو نوعش رو کنار هم گذاشتم
به قول یکی از دوستان سفید آمولدها سفید واقعی نبود ولی مشکی کاملا تاریک و واقعی ه
از طرف دیگه بنظر میاد طیف رنگی آمولد (حداقل اونی که من تست کردم)کمتر از LCD ه و چندتا عکس که تقریبا میشه توشون طیف رنگی و تغییرات رنگ رو دید نگاه کردم انگار محدوده رنگ های آمولدها محدودتر و اون نرمی تفاوت رنگ تو LCD رو نداره
امیدوارم روزی بتونیم مانیتور آمولد بخریم
شما یه بار با گوشی امولد دار یه صفحه مشکی رو ببین تا بفهمی چقدر عالیه. اصن اگه خونه تاریک باشه و صفحه مشکی داشته باشی نوری ازش در نمیاد.
و با وجود اینکه مشکیش انقدر خوبه رنگای روشنشم خیلی زنده هستن.
پس تعجبی نداره که هم روی اوردن به این تکنولوژِی
AMOLED واقعا تصاویر بسیار شارپ و رنگ ها پر رنگ هستن و بی شک از LCD بهتر و نسخه بهینه شده AMOLED میشه گفت OLED هستش و امیدوار هر چه زودتر به تولید انبوه برسه و ما در سال آینده بتونیم در تمامی محصولات OLED ببینیم
هر دونوع صفحه و تکنولوژی عالین و این وسط سلیقه کاربر خیلی دخیله بطور مثال بعضی افراد رنگهای اغراق شده مثل سامسونگو دوس دارن اما بعضیا رنگای شارپ و واقعیو میپسندن که یک عکس در گوشی یک حالت و همون عکس در مانیتور به شکلی دیگر ارائه میشه را نمیپسندند.
هردو تکنولوژی به یک بلوغ رسیدن و صد البته شرکتها برای مشتری بیشتر ترجیح میدهند سمت تکنولوژی ارزونتر و کاملتر برن که به نظرم در بازار الان امولدها کاملتر بنظر میرسن.
تصویر پلاسما طبیعی تره فقط شدت نورش پایینه تصاویر در lcd یکم رنگش غیر واقعیه
بدیه امولد ها سفیدی مایل به زدکرد شونه
امولد کار نکرده بودم تا نوت چهار رو دستم گرفتم، سفیدیش عجب داغون بود در برابر ال سی دی ها
اگر همینو حل کنند عالیه
ولی من همچنان ال سی دی ترجیح میدم:)