دیگر دوره شیره و مورفین برای تسکین درد به پایان رسیده است. در دورهای که همه چیز در حال الکتریکی شدن و یا بهتر بگوییم، هوشمند شدن است، جای تعجب نیست که گروهی از دانشمندان آمریکایی موفق به تولید مسکن الکتریکی شده باشند تا بتوانند با یک ایمپلنت ساده، مدیریت درد در بدن بیمار را انجام دهند.
- کمک 800 میلیون دلاری گوگل برای کنترل و درمان بیماری ویروس کرونا
- اپل 2 میلیون ماسک N95 به مراکز درمانی آمریکا و اروپا اهدا خواهد کرد
تولید مسکن الکتریکی چگونه میسر شده است؟
همانطور که گفتیم، تاکنون برای کم کردن درد بیماران در نقاط مختلف دنیا از قرصها یا مواد مخدری استفاده میشد که در بدن انسان حل میشدند. حال جان راجرز و همکارانش، مقالهای را در مجله ساینس منتشر کردهاند که برای کم کردن درد موشها از یک ایمپلنت و مسدود کردن سیگنالهای درد به مغز آنها استفاده کردهاند.
هر چند که هنوز برای تست کردن این ایمپلنت در بدن انسان راه درازی در پیش داریم اما از آنجایی که روی موشها جواب داده، قطعا بعد از چند سال بر روی انسان هم امتحان خواهد شد. دکتر راجرز در پاسخ به این سوال گفته است که این ایمپلنت میتواند به بیماران این امکان را بدهد که در هر لحظه درد خود را کاهش دهند.
تا پیش از این دانشمندان میدانستند که دمای پایین بدن انسان میتواند اعصاب بدن را بیحس کند. برای مثال به انگشتان یخ زده خود در زمستان فکر کنید. میبینید که با یخ زدن دست انسان، تقریبا دیگر هیچ چیزی را حس نمیکنید. اما همه چیز به این آسانیها هم نیست. این ایمپلنت نمیتواند تنها از این پدیده برای کم کردن درد انسان استفاده کند. اعصاب انسان بسیار حساستر و شکنندهتر از آن هستند و دانشمندان به چیزی نیاز دارند تا بافتهای عضلانی را پوشش دهند.
پاسخ این سوالها، همین امیپلنت است که ظاهرا توسط بدن انسان جذب میشود و به همین دلیل هم پزشکان دیگر نیاز ندارند تا پس از دوره درمان، آن را از بدن بیماران خارج کنند. این تیم آمریکایی، دستگاه را با استفاده از مواد محلول در آب (مانند یک رول کاغذ توالت فرنگی) به دور اعصاب میپیچند. بعد از آن مایع خنک کنندهای از طریق همان کانالها پمپ میشوند و سپس تبخیر میشوند. این فرایند سبب میشود تا گرما از عصبهای بدن انسان حذف شود. البته که این مقدار نه آنقدر سرد است که به بدن انسان آسیب برساند و نه آنقدر گرم که باعث حس کردن گرما شود.
همانطور که در بالاتر نیز اشاره کردیم، محققان این ایمپلنت را بر روی بدن موشها آزمایش کردند و با ضربه زدن به دست آن ها، عملکرد آن را سنجیدند. با فعال شدن ایمپلنت، دانشمندان میتوانستند قبل از اینکه حیوان واکنش نشان دهد، 7 برابر حالت عادی فشار به آن وارد کند. این نشانه سست و بیحس شدن بدن موشها به واسطه این ایمپلنت است.
قطعا از این دستگاه برای استفاده در جراحیها یا پس از آن استفاده خواهد شد. این ایمپلنت به یک منبع برق خارجی متصل شده و هر زمان که لازم بود با تنظیم سرعت جریان مایع خنک کننده خود، میزان درد را کنترل خواهد کرد. چنین سیستمی میتواند تسکین هدفمند بیماران بدون استفاده از داروهای عوارضدار و یا اعتیاد آور را ممکن سازد.
چالش کنونی تیم توسعه این ایمپلنت این است که بتواند مشخص کند تا چه زمانی میتواند بدون آسیب رساندن به بدن بیمار، کنترل عصب را انجام دهد. طولانیترین آزمایش آنها تاکنون 15د قیقه بوده است.
جمله ی اول متن خیلی بدبود !
به چند صد میلیون تولید کننده، مصرف کننده و ساقی و … توهین کردید !
…