روز گذشته خبر لغو شدن کامل مراحل ساخت بازی Fable Legends بسیاری از علاقه مندان دنیای بازی های کامپیوتری را شگفت زده کرد. البته بازی Fable Legends از همان ابتدا همانند اتومبیلی که لاستیک های آن ترکیده باشد مدام به این سو و آن سو تلو تلو می خورد و هیچ دور از انتظار نبود که دیر یا زود به قعر پرتگاه نابودی سقوط کند. با این حال این اتفاق درست در زمانی رخ داد که به نظر می رسید تکلیف سازندگان و مهم تر از آن ها ناشر این بازی (شرکت مایکرو سافت) بالاخره با ساختار گیم پلی این بازی و مخاطبان هدف آن روشن شده باشد. اما شاید بیش از خبر لغو شدن مراحل ساخت بازی Fable Legends (که پس از سال ها حضور در مراحل تولید هنوز تاریخ انتشار آن به طور کامل مشخص نشده بود) این تایید خبر تعطیل شدن استودیو Lionhead (سازندگان مجموعه بازی های Fable) توسط شرکت مایکرو سافت بود که بسیاری از علاقه مندان دنیای بازی های کامپیوتری را در بهت و حیرت فرو برد. با این وجود به نظر می رسد که سیاست های کلی شرکت مایکرو سافت در رابطه با استودیو های بازی سازی تحت سرپرستی خود (و در کل سیاست این شرکت در صنعت بازی سازی) ظرف یک ماه اخیر دچار تحولات و تغییرات بسیار گسترده ای شده است و قضیه تنها به تعطیلی یک استودیوی بازی سازی با سابقه (که عمده فعالیت های خود در طی دوران کاری را تحت همکاری مستقیم با شرکت مایکرو سافت به انجام رسانده است) محدود نمی شود.
همان گونه که روز گذشته نیز به اطلاع شما رسید شرکت مایکرو سافت پس از تایید خبر لغو مراحل تولید بازی Fable Legends (که شواهد امر نشان از حضور این بازی در مراحل رو به پایان تولید داشتند) خبر از تعطیلی دو استودیوی همکار خود یعنی Lionhead و Press Play داد. اما پس از انتشار اخبار مربوط به تعطیلی این دو استودیو علاقه مندان دنیای بازی های کامپیوتری شاهد این نکته بودند که شرکت مایکرو سافت در کنار نام این دو استودیو ، نام شش استودیوی دیگر را نیز از لیست استودیو های همکار خود در وب سایت رسمی مربوط به استودیو های تحت سرپرستی مایکرو سافت یا Microsoft Studios حذف کرده است (در واقع شاهد حذف لوگوی این استودیو ها از وب سایت مربوطه بوده ایم). به این ترتیب علاوه بر دو نام Lionhead و Press Play هم اکنون نام های دیگری نظیر Project Spark ، Big Park نیز در کنار چهار نام Good Science ، Function ، LXP و SOTA از لیست استودیو های تحت سرپرستی مایکرو سافت حذف شده اند. البته گفته می شود که چهار استودیوی اخیر (که فعالیت تمامی آن ها حول محصول جدید شرکت مایکرو سافت یعنی عینک واقعیت مجازی هولو لنز جریان داشت) به کلی تعطیل نشده اند و این احتمال وجود دارد که شرکت مایکرو سافت قصد داشته باشد تا تمامی این استودیو ها را در قالب یک استودیوی واحد جمع آوری نموده و فعالیت آن ها را تحت نامی کاملاً جدید از نو به جریان بیاندازد. با این حال آن چه که از این فرآیند کاملاً واضح و روشن به نظر می رسد این نکته است که شرکت مایکرو سافت در امر فعالیت های مستقیم خود در دنیای بازی های کامپیوتری قصد یک تغییر استراتژی نسبتاً مشخص و گسترده را دارد.
به نظر می رسد که مایکرو سافت انتشار آثار پر سود چند پلتفرمی را به تولید آثار انحصاری تک پلتفرمی ترجیح می دهد. بنا بر این احتمالاً از این پس باید استودیو هایی نظیر Mojang و عناوینی نظیر Minecraft را به عنوان نقطه ی اصلی تمرکز شرکت مایکرو سافت در دنیای بازی های کامپیوتری بر شمرد
نکته ی جالبی که در رابطه با تعطیلی استودیو های تحت سرپرستی مایکرو سافت می توان به آن اشاره کرد شباهت بسیار زیادی است که میان دو بازی Project Spark و Fable Legends وجود دارد. در واقع هر دوی این بازی ها ابتدا با تبلیغات و سر و صدای فراوانی به مخاطبان خود معرفی شدند و پس از مدت زمان معینی در بلا تکلیفی محض هویتی باقی مانده و چندین بار ماهیت اصلی و پلتفرم های مقصد شان دچار تغییرات متعددی شد. این نکته را به هیچ وجه نمی توان به حساب تصادف یا اتفاق گذاشت و در این میان نقش مایکرو سافت به عنوان ناشر مشترک هر دو بازی مذکور (که نقشی فرا تر از یک ناشر معمولی را در فرآیند تولید این دو اثر ایفا کرده است) در سرنوشت تلخ هر دو بازی یاد شده (که البته هر کدام به گونه ای کاملاً متفاوت رقم خورد) غیر قابل انکار می نماید. در واقع هر دوی این بازی ها پتانسیل های فراوانی برای موفقیت در میان مخاطبان خود داشتند که در اثر عملکرد ضعیف ناشر آن ها به نوبت شاهد به هدر رفتن تمامی این پتانسیل ها بودیم. به هر حال از ماهیت تصمیمات و سیاست های اتخاذ شده توسط شرکت مایکرو سافت طی یک ماه اخیر این گونه به نظر می رسد که این شرکت دیگر علاقه ی چندانی به فعالیت در دنیای بازی های کامپیوتری در قامت یک تولید کننده ی First Party بازی های کامپیوتری ندارد و اصولاً نیاز چندانی هم به چنین امری نمی بیند. چرا که با تبدیل کردن کنسول اکس باکس وان به کنسولی برای انجام بازی های چند پلتفرمی دیگر نیاز چندانی به تولید بازی های انحصاری وجود ندارد و وقتی مایکرو سافت دیگر قصد نداشته باشد برای کنسول اختصاصی خود بازی کاملاً انحصاری تولید نماید دیگر چه لزومی به همکاری با استودیو های بازی سازی First Party احساس می شود؟ در واقع آن گونه که از شواهد امر پیداست شرکت مایکرو سافت قصد دارد از این پس به جای پلتفرم اکس باکس وان به پلتفرم واحد و گسترده تری به نام ویندوز 10 بیاندیشد و به نظر می رسد که ادامه ی فعالیت های این شرکت در دنیای بازی های کامپیوتری نیز بر اساس همین سیاست جدید رقم خواهد خورد. با این حال تعطیلی دو استودیوی Lionhead و Press Play سبب ساز واکنش هایی عمدتاً منفی در میان ناظران و علاقه مندان به دنیای بازی های کامپیوتری شده است و بسیاری از فعالان دنیای بازی های کامپیوتری به انتقاد از این تصمیم مایکرو سافت پرداخته اند. باید دید که در ادامه ی کار شاهد چه تغییر جهت های دیگری از سوی مایکرو سافت خواهیم بود و به قول معروف آیا کنسول انحصاری این شرکت یعنی اکس باکس وان برف سال آینده را خواهد دید یا خیر!
نتیجه هیچی مایکروسافت کاراش از رو بی عقلیه.
چقدر بد،و باز هم خبر تعطیلی استدیو گیم سازی:smiley8
حالا دیگه هیچ برتری اکس باکس نسبت به پلی استیشن نداره.:D
من از همون اول هم دلم با سونی بود. همیشه سابقه و تجربه حرف اول رو میزنه. اگر از ایکس باکس دل خوشی هم داشتم بخاطر کینکت بود که سونی هم کم نیاورد و یکی مثلش رو ساخت
طرفدارای ایکس باکس بخاطر سیاستهای کثیف مایکروسافت دارن میرن سمت ps4.
همیشه سیاست مایکروسافت این رویه را دنبال می کرده باید دید نتیجه چی میشه
خب پس طرفدارای X1 با چه دلخوشی برن سمتش؟!!! کسی که کنسول میگیره فقط بازی میخواد و کاری به ویندوزو سیستم نداره اما مایکروسافت طمع کار شده و بشدت دنبال سوده و ممکنه حتا این وسط ایکس باکس و طرفداراشو قربانی کنه که به هدف خودش برسه و این اوج بی احترامی به مشتریه و مطمئنن پلی استیشن رشد خودشو بیشتر خواهد کرد اگر این خبر به واقعیت بپیونده.