به تازگی پژوهشی توسط موسسه تحقیقاتی Zendrive تهیه شده است که براساس جمعآوری اطلاعات از رانندگان در وسایل نقلیه در بیش از 250 میلیارد کیلومتر مسافت بوده است. نتیجه آن چه بوده؟ معتادان گوشیهای هوشمند در پشت فرمان ماشین، خطرناکتر از رانندگان مست میباشند.
چرا معتادان گوشیهای خطرناکتر از رانندگان مست هستند؟
طبق اطلاعات این گزارش 6227 عابر پیاده سال گذشته “به احتمال زیاد” به دلیل حواسپرتی راننده با گوشی کشته شدهاند. Zendrive گفته است که معتادان گوشی در 28 درصد مواقع در زمان رانندگی جاده را نادیده میگیرند، 1.5 برابر بیشتر از جمعیت عادی در جادهها هستند و در زمان استفاده از گوشی 3 برابر بیشتر از دیگران رانندگی میکنند.
بخشی از مشکل اینست که 90 درصد از مردم حاضر در این نظرسنجی ادعا میکنند که رانندگی بیخطری دارند، 47 درصد از آنها به میزان 10 درصد یا بالاتر از گوشیهایشان در زمان رانندگی بیشتر استفاده میکنند. کسانی هم که در زمان رانندگی توسط گوشیهای هوشمندشان دچار حواسپرتی میشوند، بیشتر از افراد مست است. یکی از آزمایشات نشان داده است شخصی که در زمان رانندگی با گوشی کار میکند، مشکلاتی مشابه با شخصی دارد که سطح الکل در خون او 0.08 درصد است. علاوهبراین کاربران گوشیهای هوشمند بیشتر مستعد تصادف هستند، چرا که 9 درصد دیرتر پا روی ترمز میگذارند و ماشین جلویی خود را با فاصله نزدیکتری دنبال میکنند، همچنین 19 درصد آرامتر از افراد عادی بعد از ترمز به سرعت عادی برمیگردند.
طبق آمار ارائه شده بیشترین تعداد رانندگان مست در ساعت 3 نیمه شب مشاهده میشود، در حالیکه معتادان به گوشیهای هوشمند از 7 صبح تا 6 غروب در خیابانها حضور دارند. این یعنی به وضوح تعداد افرادی که حواسشان با گوشی پرت میشود بسیار بیشتر از رانندگان مست آن هم در ساعات شلوغ روز است.
برای رفع مشکل اعتیاد به گوشی چه کنیم؟
یک راه برای رفع این مشکل اینست که قبل از شروع رانندگی هر عملیاتی که فکر میکنید انجام آن ضروری است را با گوشی خود انجام دهید. در زمان رانندگی ترجیحاً گوشی را در حالت سایلنت قرار دهید و به وسوسههای خود حتی در ترافیک هم غلبه کنید. همه ما خبرهایی مبنی بر تصادف در زمان حواس پرتی رانندگان با گوشی شنیدهایم و تصور اینکه چون ما راننده بهتر و امنتری در مقایسه با بقیه هستیم و کار کردن چند دقیقهای با گوشی خطری ایجاد نمیکند، کاملاً بیاساس است.
اینها معتاد نیستند، موش آزمایشگاهی هستند، هیچکدام از این تکنولوژیها به مرحله کاربردی نرسیدند، فقط یک مشت گجت آزمایشی هستند که برای خالی کردن جیب مردم و پیشبرد اهداف نظامی-تکنولوژیکی و شستشوی مغزی بصورت فراگیر و گسترده ریختن دست مردم، طرف تا دیروز سواد خواندن و نوشتن نداشته الان راه میره از خودش سلفی میگیره و پیامک میده و AngryBrids بازی میکنه، خوب این آدم شستشوی مغزی شده، خودشم نمیدونه تحت تاثیر قرار گرفته! B-)