اگر تا به حال تصور می کردید که شبکه های فیبر نوری هم بلاخره با افزایش کاربران روزی با کندی سرعت مواجه می شوند، دیگر جای نگرانی نیست. مهندسان موسسه کوالکوم (Qualcomm) در سن دیگوی آمریکا توانسته اند محدودیت انتقال اطلاعات از طریف فیبر نوری را در هم شکسته و توان سیگنال های اپتیکی را تقریبا به بیست برابر سطح پایه افزایش دهند.
مهندسان معمولا برای افزایش سرعت ارسال و دریافت اطلاعات، توان سیگنال را افزایش می دهند. اما در نقطه ای، این افزایش توان باعث بروز تداخل شده و روند ارسال اطلاعات را تا اندازه ای با مشکل مواجه می شود که دیگر هیچ اطلاعاتی ارسال نخواهد شد. با افزایش پرتوهای نور منتقل کننده داده ها، تعداد تداخلات بین این حامل ها نیز افزایش می یابد و فرایند ارسال اطلاعات تا اندازه ای در هم پیچیده خواهد شد که کد گشایی آنها از سوی دریافت کننده امکان پذیر نیست. اما این بار محققین توانسته اند اطلاعات را در مسافتی به اندازه 7400 مایل آن هم بدون نیاز به باز تولیدکننده های الکترونیکی گران قیمت برای افزایش قدرت سیگنال ارسال کنند. این موفقیت از طریق شانه های فرکانسی پهن باند، که انحرافات سیگنال را در انتهای خط قابل پیش بینی (و در نتیجه معکوس پذیر) می کنند به دست آمده است. چنین اتفاقی بدین معناست که ظرفیت شبکه فیبر نوری جهان می تواند به میزان قابل توجهی افزایش یابد. نیکولا آلیس، یکی از اعضای گروه محققین در موسسه کوالکوم، این سامانه فیبر نوری را به “ماسه های روان کویر” تشبیه کرده است چون به عقیده او، هرچه بیشتر تلاش کنید، سیستم با سرعت بیشتری شما را در بر می گیرد. او همچنین اضافه کرد: “هرچه قدرت سیگنال بیشتر افزایش یابد، اختلالات نیز بیشتر خواهند شد و این اتفاق باعث ناتوانی در ارسال اطلاعات به فواصل طولانی می شود. روشی که ما به کار گرفتیم این محدودیت برای قدرت سیگنال را از بین می برد و در نتیجه، می توان بدون نیاز به تکرار کننده ها، مسافت ارسال سیگنال را افزایش داد”. استفاده از تکرار کننده های الکترونیکی روشی گران قیمت و پر هزینه برای ارسال یک سیگنال به فواصل دور است، اما همین روش نیز نمی تواند مشکل اختلال در سیگنال را حل کند. حالا به نظر می رسد این “شانه های فرکانسی” می توانند با حل مشکلات موجود، آینده روشن تری برای شبکه فیبر نوری و در نهایت اینترنت ترسیم کنند.
فعلا این کار در امریکاست به امید خدا یک قرن دیگه هم دست ما میرسه
اه نداره خب ! پیشرفت چشم گیری داشتن ! … بیان راجب روبات سازی بنویسن ؟؟ 1 حلبی و 1 تایر ! اونا کجا سطح فکره شما کجا ! … به امیده پیشرفت چشم گیره ایران بزرگ.
اه همش امریکا آمریکا یکمم از پیشرفت های علمی داخل کشور بگین باو بسه دیگه:D
بله ظاهرا علم بهتر است یا ثروت فقط در حد یک موضوع انشا است و جالب اینکه همه بر خلاف میلشون میگفتن علم یک نفر نبود روراست بنویسه ثروت.:D:D:D
بزرگترین عامل پیشرفت اونها اراده و پشتکارشون هست و اینکه محققین اونها مشکلات معیشتی ندارند اما متاسفانه در کشور ثروت برتر از علمه.
ما که با این سرعتمون خیلی غصه میخوردیم که خطهامون کم بیاورد !!!! حالا دیگه غصه مون بر طرف شده!!:D:D:D
تمام این پیشرفت ها مال خارجیهاست و ما را هیچ نصیبی نیست.اینا همین اینترنت رو از این وضعیت اسف بار دربیارن کافیه.