روز گذشته در خبرها اعلام شد که ZTE به دلیل دور زدن تحریم های آمریکا علیه ایران و کره شمالی شمالی و عدم تعهد به قراری که پس از آن با آمریکا به توافق رسیده بودند، از خرید لوازم سخت افزاری و نرم افزاری این کشور به مدت 7 سال محروم خواهد شد. یکی از کالاهایی که ZTE دیگر قادر به خرید آن نیست، چیپ ست های کوالکام است که در گوشی های این شرکت استفاده میشد. امروز اما وب سایت های خبری گزارش داده اند که مذاکراتی بیش شرکت ZTE و گوگل در خصوص استفاده از سیستم عامل اندروید در گوشی های این شرکت در حال انجام است.
گوگل و آلفابت، کمپانی مادر این شرکت آمریکایی هستند و از آنجاییکه ممنوعیت ZTE هم برای سخت افزار و هم برای نرم افزار لحاظ شده است، به نظر میرسد که سیستم عامل هم شامل آن خواهد شد. دلیل تشکیل جلسه مشترک این دو شرکت هم احتمالا مذاکره در مورد مفاد قرارداد استفاده از اندروید در گوشی های ZTE می باشد.
قدم بعدی چیست؟
اینکه ببینیم چه سرنوشتی در انتظار ZTE خواهد بود واقعا جالب است. بدیهی است که بازار تلفن همراه این روزها به طور عمده از دو پلت فرم اندروید و iOS تشکیل شده است و طبق آنچه از پیشینیان می توانیم یاد کنیم اینست که تلاش برای ایجاد یک سیستم عامل جدید برای تلفن های همراه اصلاً ایده ی خوبی نیست. چرا که حتی کمپانی های بزرگی مانند مایکروسافت نیز نتوانستند با موفقیت این چالش را پشت سر بگذارند. این موضوع عرصه را بیش از پیش برای ZTE تنگ تر کند. البته هنوز مشخص نیست که تحریم استفاده از چیپ ست های کوالکام و احتمالا سیستم عامل اندروید چه بر سر این کمپانی خواهد آورد. اما ممکن است ZTE را به روی آوردن به محصولات داخلی چین ترغیب کند.
عده ای عقیده دارند که محرومیت 7 ساله ZTE توسط آمریکا تنها آغاز اعمال محدودیت های این کشور در خصوص شرکت ها و تکنولوژی هاییست که در خارج از خاک آمریکا توسعه یافته اند، اما هنوز برای این نتیجه گیری کمی زود است و نمی توان با قطعیت آن را رد یا قبول کرد.
ZTE اگه بخواد و اگه بتونه با استفاده از نسخه های کاستوم شدۀ سیستم عامل هایی مثل ابونتو تاچ یا امثال این سیستم عامل با هسته لینوکس برای جانشینی سیستم عامل های تقریباً همگی آمریکایی(از ویندوزفون مایکروسافت و فایرفاکس او اس موزیلا تا فایر او اس آمازون) و به کار بردن چیپست های SOC سامسونگ و مدیاتک و VIA یا هموطن هاش مثل چیپست های کایرینٍ هواوی و سٍرج ژیائومی،شاید و فقط شاید بتونه توی بازار اسمارتفون ها بمونه؛ واٍلا احتمال خیلی بیشتر اینه که بازار موبایل رو به اجبار ترک کنه و بره دنبال سایر حوزه های مخابراتی که قبلا و همین حالا هم توی اونها فعاله توی چین و جنوب شرقی آسیا!!
شاید هم بهتر باشه بیشتر،روی مصالحه واقعی با آمریکا کار کنه،شاید به نتیجه ای برسه???
دومین شرکت سازنده تجهیزات مخابراتی تو چین
نمیدونم یه نظره ولی اگه خود چینیا بتونن یه سیستم عامل طراحی کنن ک بعید نیس اول فقط برای خود چین البته با فروشگاه غنی برنامه و پشتیبانی قوی که کار خیلی بزرگ و سختیه بعد برای دیگر کشورها
میتونن یه رقیب خیلی جدی برای اپل و گوگل بشن که کار چند روز نیس
ولی zte میتونه تو این هفت سال تحریم رو این بخش سرمایه گذاری بکنه و حتی پاشو فراتر بذاره و سیستم عامل امنی بسازه ک بقول معروف شرط اولش حفظ امنیت باشه مقه بلاک چین خیلی جالب میشه
ولی فک نکنم