امروزه رویکرد عمده در زمینه طراحی و تولید ابزارهای دیجیتال، حرکت به سمت کوچک تر کردن آنهاست. برای مثال همین هفته بود که در اخبار خواندیم دانشمندان توانسته اند از یک مولکول تراشه بسازند. اما اگر کمی به حافظه تان رجوع کنید حتما به یاد می آورید که همین چند سال پیش دستگاه هایی مثل موبایل ها چه وضعیتی داشتند. ابزارهایی با ظرافت های حداقلی و طراحی های صنعتی صرف که به نظر می رسید برای ساختشان هیچ توجهی به کاربر پسند بودنشان نشده است. به هر حال خیلی زود این روند تغییر کرد. جرقه این اتفاق اولین بار در سال 1961 در تولید میکروچیپ ها و عمدتا برای مصارف نظامی زده شد. در حال حاضر نانو تکنولوژی پیشروی این تکنولوژی است و بعید نیست در آینده شاهد ساختارهایی باشیم که با چشم انسان قابل مشاهده نیستند و از آنها درون بدن افراد استفاده شود. اما فعلا با آینده کاری نداریم. همین حالا هم وسایلی مانند ساعت های هوشمند، رایانه ها و تلفن های هوشمند می توانند به راحتی پیشرفت چشمگیر تکنولوژی در طول چند سال اخیر را نشان دهند. در ادامه با ما همراه باشید تا با هم سری به گذشته بزنیم و ببینیم ابزارهایی که امروز در یک پاکت نامه جا می شوند در گذشته چه ظاهری داشته اند. این گالری جالب را از دست ندهید.
هارد درایو
شاید با دیدن ظاهر تصویر قدیمی و به خصوص از روی دیسکی که در مرکز آن قرار دارد بتوانید حدث بزنید با یک هارد درایو غول پیکر سر و کار داریم. اما مطمئنم نمی توانید حدس این هارد که در سال 1979 ساخته شده و آن هم با چنین ابعادی تنها 250 مگابایت ظرفیت داشته باشد. این هارد عجیب و غریب را با تجهیزات ذخیره سازی امروزی مقایسه کنید که یک درایو فلش معمولی با ابعادی که شاید در جیبتان گم شود ظرفیتی 4000 برابر بیشتر از آن دارد.
اسپیکرهای همراه
فقط یک لحظه تصور کنید می خواهید با دوستانتان به گردش بروید و تصمیم گرفته اید برای اینکه بیشتر خوش بگذرد، یک بلندگو با خودتان ببرید تا با صدای بلند به آهنگ های شادی که انتخاب کرده اید گوش بدهید. آن وقت دستگاهی را که در عکس آمده نگاه کنید تا در همان لحظه اول از خیر آهنگ گوش کردن در طبیعت بگذرید! واقعا باید خوشحال باشیم که امروزه اسپیکرهای بلوتوث در ابعاد بسیار کوچکی تولید می شوند که می توانید آنها را راحت با خودتان هر جایی ببرید.
دوربین های فیلمبرداری
حتما شما هم دوربین های فیلم برداری بزرگی را به یاد دارید که فیلم بردار بیچاره مجبور بود برای جا به جا کردنشان آژانس بگیرد! چون تا همین چند سال پیش هم در انواع و اقسام مراسم رسمی و غیر رسمی از آنها استفاده می شد. اما حالا به کمک پیشرفت تکنولوژی کمپانی هایی مانند Go Pro دوربین هایی تولید می کنند که می توانید هر جایی آنها را کار بگذارید و با بالاترین کیفیت ممکن از اطراف فیلم بگیرید.
تلفن های همراه
این مورد دیگر اصلا نیازی به مقدمه چینی ندارد. اولین تلفن همراه در سال 1973 روانه بازار شد و تا همین چند سال پیش هم این دستگاه ها ظاهری شبیه به پدربزرگهایشان داشتند و تصویر حمل کردن آنها در جیب پشتی شلوار کاملا خنده دار بود. اما دستگاه های امروزی را ببینید که ضخامتشان به 7 میلیمتر رسیده و تلفنی مانند نکسوس 4 با 9 میلیمتر ضخامت خیلی عجیب به حساب می آید.
RAM
تصویری که می بینید مربوط به وسیله ای است که در سال 1946 به آن Williams Tube می گفتند و از آن به عنوان حافظه RAM در کامپیوترهای آن زمان استفاده می کردند. اما حالا ماژول های RAM در ابعاد نانو ساخته می شوند و می توان 4 گیگابایت از آنها را در یک دستگاه موبایل دید.
تلویزیون ها
شاید همین حالا هم در خیلی از خانه ها از تلویزیون های بزرگ و پر مصرف CRT استفاده شود که باید یک کمد جداگانه برای نگهداری از آنها اختصاص داد. اما جدیدترین تلویزیون ها با کیفیت های 4K در ابعادی بزرگتر از 40 و 50 اینچ و به ضخامتی در حدود یک تلفن هوشمند ساخته می شوند و انواع و اقسام پورت ها را هم می توان روی آنها پیدا کرد.
لپ تاپ ها
چند لحظه ای به این مدل مک بوک نگاه کنید تا متوجه شوید تکنولوژی ساخت آنها چه راه دور و درازی را طی کرده است. از نظر قدرت پردازشی هم که اصلا نباید نسل جدید را با نسل قدیم مقایسه کرد.
پخش کننده های موسیقی
شاید شما هم چند سال پیش با پدیده ای به نام واکمن مواجه شده باشید. دستگاه های بزرگ و سنگینی که بهترین انتخاب برای عاشقان موسیقی بودند ولی فقط می توانستند 60 یا در بهترین حالت 90 دقیقه آهنگ در خودشان جا بدهند. اما امروز به دوره ای رسیده ایم که گفته می شود کم کم باید با آیپادها (که خودشان انقلابی در زمینه موسیقی بودند) هم خداحافظی کرد.
رایانه ها
تصویری که می بینید مربوط به اولین کامپیوتر ساخته شده به نام EDSAC است که در سال 1946 در کشور انگلستان ساخته شد. این سیستم را با کامپیوترهای all-in-one امروزی مقایسه کنید تا به همه چیز پی ببرید.
ماشین حساب ها
ماشین حساب ELKA 22 مربوط به سال 1965 از تکنولوژی فوق العاده ای به نام نمایشگر دیجیتال بهره می برد! حالا دیگر ماشین حساب ها ابزاری ساده داخل یک تلفن هوشمند هستند.
مانیتورها
همه ما با مانیتورهای CRT خاطره داشته ایم. شاید بعضی ها هم باشند که به یاد بیاورند زمانی روی مانیتورهای یک وسیله توری استفاده می کردند تا به چشم آسیب نرسانند. امروز در بازار مانیتورهایی با کیفیت 5K و با طراحی های بسیار زیبا وجود دارند و نیازی به آن وسیله توری عجیب و غریب هم ندارند.
شرکت اپل اولین mp3 دنیا را با ظرفیت چند دقیقه به بازار ارایه داد و چند میلیون هم فروش داشت !!!!
یادش به خیر اولین بار که واکمنی که نوار کاست پخش میکرد را دیدم از تعجب داشتم شاخ در می آوردم:o:o:o چون ضبط ما با اندازه چند برابری اگر ازش غافل میشدی نوار را جویده جویده تحویل میداد !!!!!:):):)
مانیتور و تی ویش رو دارم هنوز:D
نه. منظور چیپ فلش یک ترابایتی بود که توشیبا و سندیسک در حال ساختش هستن http://goo.gl/A3zUfY
ما هنوز crt داریم و دوربین هر چقدر بزرگتر کلاسش بیشتر (البته فقط در ایران) 😀
برای همینه که دوربینای با سنسور 1/2.3 اینچ بییشتر از کامپکت های پیشرفته هم هم ارزونتر و کوچکتر و لنز با کیفیت تر و سنسور بزرگتر هستن استفاده نمیشه! (خاک میخوره)
در مورد اولی که نوشتید4000 برابر فکر کنم اشتباه شده چون میشه یک ترابایت ولی منظور شما یک فلش چهار گیگ است مگه اینکه بجای 250 مگابایت منظورتون 250 کیلوبایت باشه.
گالری جالبی بود بخصوص رم
اون اسمش اسپیکر همراه نیست بهش میگن بوم باکس BoomBox
قدرت صداش با سیستم های صوتی بزرگ امروزی برابری میکنه
وای ی ی ی ی ی دستتون درد نکنه 😉
خیلی عالیبود .ممنونم از آقای محمد یوسفی زاده;)
مطلب جالبی بود، خصوصا اون هارد درایو !
البته موارد دیگری هم بوده، مثل تلفن های رومیزی، ساعت، دربازکن برقی، ویدئو پلیر ، رادیوها و امثال این ها.
ممنون که یاد گذشته رو زنده کردین
چهار پنج تا از این چیز های عجیب ما قبل تاریخ در کشور خودمان روزانه استفاده میشوند هنوز 😀