برای چندین سال متوالی پردازندههای AMD بهواسطه عوامل مختلفی از جمله دسترسی نداشتن به فناوری ساخت جدید، از پردازندههای رقیب عقب بودند. اما AMD بیکار ننشسته بود و در واپسین روزهای سال 2016 میلادی با معرفی پردازندههای رایزن (Ryzen) خواب را از چشمان اینتل گرفت.
پردازندههای Ryzen نه تنها از پیشرفتهترین فناوری ساخت روز دنیا بهره میبردند و دیگر خبری از مصرف بالای انرژی و عملکرد پرحرارت نبود، بلکه در مقایسه با پردازندههای Kaby Lake اینتل دارای تعداد بیشتری هسته پردازشی و حجم بیشتری از حافظه کش بودند. همین باعث شد این پردازندهها با استقبال کمنظیری روبرو شوند. اینتل هرگز چنین روزی را پیشبینی نکرده بود و درنتیجه با کاهش چشمگیر فروش پردازندههای خود مواجه شد.
AMD نه تنها با عرضه Ryzen اینتل را شوکه کرد، بلکه خریداران پردازندههای گرانقیمت اینتل نیز غافلگیر شدند. آنها پردازندههایی پیشرفته، بهینه و کممصرف را مقابل خود دیدند که بسیار ارزانتر از نمونههای اینتل بود. هرچند رایزن در اوایل عرضه، مشکلاتی در بخش بایوس، درایور و اجرای بازیها داشت، اما این مشکلات بهمرور برطرف شدند و حالا با یک پلتفرم بالغ روبرو هستیم که میتوان از گیمینگ گرفته تا رندرینگ و استفادههای تخصصی، بر روی آن حساب باز کرد. Ryzen نه تنها بسیار مقرونبهصرفهتر از پردازندههای اینتل است، بلکه تنوع و امکانات مادربردهای سوکت AMD AM4 نیز بسیار بیشتر از رقیب است.
همانطور که میدانید هنگامی که اینتل یک پلتفرم جدید معرفی میکند، ابتدا فقط پردازندههای ردهبالا، گرانقیمت و پرچمدار چیپستهای خود را روانه بازار میکند و آنهایی که خواهان مدلهای متعادلتر و مادربردهای ارزانتر هستند (که اکثریت را هم تشکیل میدهند)، باید ماهها در انتظار عرضه مدلهای ارزانتر بنشینند. در آنسو AMD همه قوانین اینتل را زیر پا گذاشته و از همان ابتدا در همکاری با بزرگترین سازندگان مادربرد در دنیا، مجموعهای از مادربردهای متنوع را روانه بازار کرد. با پلتفرم AMD AM4 فاصله مادربردهای ایامدی با اینتل به کمترین حد ممکن رسیده و بسیار دشوار است که بتوان قابلیتی را در مادربردهای اینتل یافت که در مادربردهای AMD وجود نداشته باشد.
مادربردهای سوکت AMD AM4 در مقایسه با نمونههای اینتل از یک جنبه دیگر نیز برتری دارند و آن محدودیت بسیار کمتر در زمینههای مختلف است. اینتل معمولاً فناوریها و قابلیتهای جدید یا پیشرفتهای چون پشتیبانی از حافظه رم با فرکانس بالا و اورکلاکینگ را به مادربردهای گرانقیمت سری Z یا X محدود میکند. اما AMD در این زمینه بسیار متعادلتر عمل میکند و با ارزانترین مادربردها نیز امکان استفاده از ماژولهای حافظه DDR4 پرسرعت وجود دارد.
هماکنون ارزانترین مادربردهای مبتنی بر چیپست AMD A320 که قیمت اغلب آنها کمتر 300,000 تومان است، توانایی پشتیبانی از ماژولهای حافظه DDR4 با فرکانس 3200 مگاهرتز را دارند؛ چیزی که محال است در مادربردهای زیر 500,000 تومان اینتل پیدا کنید.
مطمئناً اینتل نیز بیکار ننشسته و این کمپانی نزدیک به 11 ماه پس از عرضه پردازندههای AMD Ryzen، سری Coffee Lake از پردازندههای خود را معرفی کرد. اینتل با تنگنایی که در مقابل خود میدید، بالاخره در سال 2017 دست از پردازندههای چهار هستهای کشید و آن را به شش هسته رساند؛ هرچند که هنوز از AMD عقب است. شاید اینتل توانسته باشد با Coffee Lake تا حدی مشتریان وفادار خود را راضی نگه دارد اما هنوز این AMD Ryzen است که میدرخشد.
علی رغم اینکه پردازندههای Coffee Lake اینتل با بهبودهایی همراه بودند، اما هنوز اینتل از سودجویی فزاینده دست نکشیده است و اغلب محدودیتها پابرجا هستند. نه قیمت پردازندههای Coffee Lake رقابتی است، نه از بهبود چشمگیر خبری است و نه مادربردهای ارزانتر در دسترس هستند. اینتل فقط چیپست Z370 را روانه بازار کرده است که بسیار هم گران هستند. در آنسو AMD به لطف بهبودها، بهویژه در جبهه نرمافزار و درایورها، روزبهروز بر عملکرد پردازندههای رایزن میافزاید و شاهد رفع مشکلات اولیه هستیم. اوایل که ریزمعماری Zen و پردازندههای Ryzen مبتنی بر آن عرضه شدند، اغلب سیستمعاملها، برنامهها و بازیها فقط برای پردازندههای اینتل بهینهسازی شده بودند که نتیجه آن بروز پارهای مشکلات و عملکرد ضعیفتر از انتظار Ryzen بود. AMD در همکاری کمسابقه با سازندگان سیستمعاملها، برنامهها و بازیها، از طریق ارائه بهروزرسانی دست به بهبود عملکرد و رفع مشکلات زد که اکنون به بالاترین سطح خود رسیده است و بهسختی میتوان یک بازی یا برنامه محبوب یافت که برای اجرا با پردازندههای AMD بهینهسازی نشده باشد.
حالا از سیستمعامل ویندوز گرفته تا بازیها و برنامههایی چون فتوشاپ و حتی مرورگرها، دیگر فقط برای اجرا با پردازندههای اینتل بهینه نشدهاند. بلکه AMD Ryzen نیز از بهینهسازیهای مختص خود بهره میبرد. بدین منظور تنها کافی است کاربر از آخرین نگارش موجود برای برنامههای مختلف استفاده کند. در پایان باید گفت رایزن تنها یک تحول در جبهه AMD نبود. این پردازندهها تغییرات شگرفی را با خود به ارمغان آوردند که روزبهروز تأثیرات آن در حوزه سختافزار و نرمافزار ملموستر میشود.
شما طرفدارهای AMD به چه کارهایی که متوسل نمیشید.
من که خودم با تمام به روزرسانی ها، چه آپدیت بایوس و چه آپدیت خود نرمافزار دارم تجربه خودم رو میگم که همچین وضعیت بغرنجی داره.
Reddit کاملاً یک منبع بهدرنخور و دست چندم هست و به هیچ چیزش اعتبار و اعتمادی نیست.
کابرهاش که بدتر هستن. فقط از خودشون چرت و پرت درمیارن و دروغ میگن.
شما رفتی چندتا کلیدواژه رو توی گوگل سرچ کردی، بعد هم چندتا جمله از چندنفر که دروغ یا راست حرفشون معلوم نیست آوردی اینجا کپی پیست کردی.
به چنین کار مضحکی هیچ جای دنیا “تحقیق” نمیگن.
منبع من یک سایت معتبر مثل STH و یک سایت متخصص در مجازیسازی مثل LimeTech هست، نه این سایت های درپیت که واسه خودشون برای طرفداری و تعصب یا هر چیز دیگری میان یه چرتی میگن و میرن.
از اون گذشته، منظور فقط همون یک لینک STH نیست و در بررسی های دیگهاش از پردازنده های رایزن به این مشکل در مجازیسازی و شبیهسازی اشاره کردن و گفتن به درد این کارها نمیخوره و از نقاط منفیش محسوب میشه.
اصلاً در یک موتور مجازیسازی مثل Xen یا KVM (یا Hypervisor های دیگر) که خیلی پیشرفته تر هم هستند، وقتی اشاره کردن که فقط نیاز به تکنولوژیهای VT-x و VT-d اینتل دارن، خُب معلوم و واضح هست که روی پردازنده های رایزن کار نمیکنه.
اصلاً منبع معتبرتر از سایت HCL خود VMware که وجود نداره، و در لیست سختافزارهای سازگار، اصلاً هیچ اشارهای به پردازندههای رایزن (و کلاً پردازنده های AMD) نشده، در عوض به پردازنده های جدید اینتل اشاره کرده و این لیستش همیشه هم آپدیت میشه.
(حالا کاری هم به مشکل های دیگرش نداریم، مثل مشکل در توزیعهای لینوکس که با آپدیت نرمافزاری حل نمیشد و حتماً باید خود پردازنده بهصورت سختافزاری تعویض میشد.)
سلام
دوست عزیز من از خودم حرف در نمیارم. اگر نوشته ی من رو خوانده بودید می فهمیدید که بعد از تحقیق و بررسی نوشته شده.
متاسفانه اطلاعات شما مربوط به این لینک ([url]”https://www.servethehome.com/amd-ryzen-with-vmware-esxi-a-pink-screen-of-death/”[/url]) هست که برای 9 ماه پیش و قدیمیه و بعد از به روز رسانی ها مشکلش برطرف شده. برای مثال دو نفر در اینجا ([url]”https://www.reddit.com/r/Amd/comments/6que0q/esxi_65_now_works_on_amd_ryzen_with_smtall_cores/”[/url]) نوشتند که بدون مشکل استفاده کردند.
“No pink screen, all 8 cores/16 threads shown and accounted for.”
با بروزرسانی های جدید دیگه صفحه ی صورتی نخواهید دید.
برای Genymotion که از VirtualBox استفاده می کند اگر به اینجا ([url]”https://www.reddit.com/r/Amd/comments/6pv9nr/make_android_emulator_or_genymotion_work_with/”[/url]) نگاه کنید می بینید که در بروزرسانی 4 ماه پیش مشکل برطرف شده.
“It was a bug on VirtualBox. I’m using the Pc for react native development and I am really satisfied. “
برای VS emulator هم که از Hyper-V استفاده می کند می توانید به این لینک ([url]”https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/2fdd09d4-827b-4c6d-b727-979cc20f4dbe/hyperv-and-new-amd-ryzen?forum=winserverhyperv”[/url]) مراجعه کنید که در جواب تایید شده نوشته که فقط یک مشکل وجود داره که دارند روی آن کار می کنند و در سایر موارد رایزن عالی هست.
“Hyper-V is supported and works great with the latest AMD Ryzen and Epyc processors. Period. There is only one feature today that doesn’t work with AMD processors and that is nested virtualization. It’s on our list to address this. (No, can’t say when). Jeff Woolsey, PM Windows Server”
در پاسخ به کامنت “حامد” در پایین :
داداش خواهشاً از خودت حرف درنیار. من با آخرین نسخه بایوس و نرم افزار امتحان کردم.
اصلاً نرم افزارهای Hypervisor مثل همون VMware و اوراکل روی پردازنده های رایزن بالا نمیاد چون به تکنولوژی اینتل نیاز داره، مثل VT-d و VT-x.
سایت STH هم به عنوان منبع هست که چندتا بررسی از همین مجازی سازی روی رایزن انجام داده که همین ESXi رو هم اجرا کرده که صفحه صورتی و ارور داده و اجرا نشده و اصلاً بالا نیومده.
بعداً هم با آپدیت های نرم افزارها و بایوس دوباره چندبار امتحان کردن و نشده.
در کل هم گفتن که اصلاً برای مجازی سازی و شبیه ساز و این جور چیزها، پلتفرم AMD اصلاً به کار نمیاد، چون این چیزها به تکنولوژی های پیشرفته نیاز دارن و پلتفرم پخته میخوان که فقط هم اینتل چنین اکوسیستمی داره.
در ضمن، شما اینجا اومدی داری راهنمایی الکی و به درد نخور میدی، ولی بهتر هست که بری توی فروم های برنامه نویسی و فروم های کمک و جاهای دیگه (مثل استک اورفلو) ببینی که همه داد و بیداد دارن که روی پردازنده های AMD نمیشه مجازی سازی و شبیه سازی انجام داد، که با کلی روش و توییک و تنظیمات و کارهای دیگه باز هم نشده.
در پاسخ به کامنت پایین “حامد” :
داداش خواهشاً از خودت حرف درنیار. من با آخرین نسخه بایوس و نرم افزار امتحان کردم.
اصلاً نرم افزارهای Hypervisor مثل همون VMware و اوراکل روی پردازنده های رایزن بالا نمیاد چون به تکنولوژی اینتل نیاز داره، مثل VT-d و VT-x.
سایت STH هم به عنوان منبع هست که چندتا بررسی از همین مجازی سازی روی رایزن انجام داده که همین ESXi رو هم اجرا کرده که صفحه صورتی و ارور داده و اجرا نشده و اصلاً بالا نیومده.
بعداً هم با آپدیت های نرم افزارها و بایوس دوباره چندبار امتحان کردن و نشده.
در کل هم گفتن که اصلاً برای مجازی سازی و شبیه ساز و این جور چیزها، پلتفرم AMD اصلاً به کار نمیاد، چون این چیزها به تکنولوژی های پیشرفته نیاز دارن و پلتفرم پخته میخوان که فقط هم اینتل چنین اکوسیستمی داره.
در ضمن، شما اینجا اومدی داری راهنمایی الکی و به درد نخور میدی، ولی بهتر هست که بری توی فروم های برنامه نویسی و فروم های کمک و جاهای دیگه (مثل استک اورفلو) ببینی که همه داد و بیداد دارن که روی پردازنده های AMD نمیشه مجازی سازی و شبیه سازی انجام داد، که با کلی روش و توییک و تنظیمات و کارهای دیگه باز هم نشده.
genymotion از VirtualBox استفاده می کنه و اگر شما آخرین نسخه VirtualBox را به همراه آخرین آپدیت بایوس داشته باشید بدون مشکل بر روی رایزن اجرا خواهد شد.
VS emulator هم از Hyper-V استفاده میکنه که با آپدیتش و آپدیت بایوس و شاید برخی تنظیمات ساده بدون مشکل اجرا می شه.
اگر ESXi 6.5 Update 1 به بعد و آخرین آپدیت بایوس را داشته باشید قابلیت های SMT/IOMMU/SR-IOV/8 cores/16 threads/ECC RAM فعال خواهند بود، بدون نیاز به غیر فعال کردن چیزی.
البته همه ی این ها برای AMD ryzen بود که بدون مشکل جدی ای شبیه سازی می کنه.
در پاسخ به کامنت پایین “ALI” :
نه آقای “ALI” اتفاقاً کاملاً دارم درست میگم. شما هم برای این که از خرید پردازنده داغون AMD ضرر کردی داری اینطوری خودت رو آروم میکنی و دروغ میگی.
وگرنه هیج وقت پردازنده های AMD نتونستن و نمیتونن شبیه سازها و ماشین های مجازی رو اجرا کنن، چون تکنولوژی های لازم رو ندارن.
شما میتونی به سایت هایی مثل فورونیکس و STH مراجعه کنی و خودت ببینی که هر ماشین مجازی و شبیه سازی که روی پردازنده های رایزن اجرا میشه اصلاً بالا نمیاد و کار نمیکنه.
توی بررسی هاشون از پردازنده های رایزن دقیق میگن که اصلاً نمیشه چنین کارهایی رو انجام داد.
نه آقای “ALI” اتفاقاً کاملاً دارم درست میگم. شما هم برای این که از خرید پردازنده داغون AMD ضرر کردی داری اینطوری خودت رو آروم میکنی و دروغ میگی.
وگرنه هیج وقت پردازنده های AMD نتونستن و نمیتونن شبیه سازها و ماشین های مجازی رو اجرا کنن، چون تکنولوژی های لازم رو ندارن.
شما میتونی به سایت هایی مثل فورونیکس و STH مراجعه کنی و خودت ببینی که هر ماشین مجازی و شبیه سازی که روی پردازنده های رایزن اجرا میشه اصلاً بالا نمیاد و کار نمیکنه.
توی بررسی هاشون از پردازنده های رایزن دقیق میگن که اصلاً نمیشه چنین کارهایی رو انجام داد.
خخ این چی میگه آخه قاطی کرده :p:p:p
سلام دوست عزیز
تا به حال خبری در باره مشکل داشتن پردازنده های رایزن با بازیهای قدیم گزارش نشده
شما نتونستی یه نرم افزار اجرا کنی، AMD تقصیری نداره.
من خودم 1700 دارم و از نرم افزار جنیموشن گرفته تا اندروید استودیو و… استفاده میکنم. لطفاً مطالب غلط نشر نده دوست عزیز.
تعصب روی برند نشان دهنده درک پایین شماست.
نه داداش اشتباه نکن از همون جنیموشن هم نمیشه استفاده کرد. من خودم تست کردم اصلاً بالا نماید.
دلیلش کاملاً روشنه، چون همه شبیه سازهای اندروید روی معماری x86 ساخته شدن، برای همین کار نمیکنه.
در ضمن، اینتل اچایایکسام داره که به خاطر همون شبیه سازهای اندروید فقط روی پردازنده های اینتل بالا میاد.
تمام ماشین های مجاری از VMware گرفته تا Hyper-V روی اینتل فقط بالا میاد چون اینتل VT-x و VT-d داره که AMD اصلاً این ها رو نداره و تمام نرم افزارهای شبیه ساز و ماشین های مجازی با این تکنولوژی های اینتل ساخته شدن، پس فقط روی همون ها هم کار میکنن.
اصلاً چون تمام سرورها دست اینتل هست و توی سرورها مجازی سازی حرف اول رو میزنه به خاطر همین همه نرم افزارهای ماشین مجازی خودشون رو فقط با اینتل هماهنگ کردن.
روی AMD ملت همه داد و فریاد دارن که چرا نمیشه مجازی سازی و شبیه سازی انجام داد و همه گرفتار شدن با این وضعیت پردازنده های AMD توی مجازی سازی. کلی دردسر کشیدن آخر سر هم اصلاً کار نمیکنه.
در کل AMD توی مجازی سازی و شبیه سازی اصلاً توانایی نداره و هیچ حرفی در مقابل اینتل برای گفتن نداره.
تازه داره شروع میشه رقابت.
تو پردازده های دسکتاپ که نفس اینتل رو گرفت یکم دیگه هم نوبت پردازنده موبایل میرسه که البته اگه نگیم از همین الانش شروع شده!!! کاری هم به خوب و بد برند ها ندارم تنها فایده رقابته و بالخره اینتل بعد از یکی دو نسل باید موتورشو روشن کنه!!
این یک ایراد نیست. به خاطر تفاوت نوع پردازنده ای هست که شبیه سازی میشه
برای اینتل معماری Atom شبیه سازی میشه
اما برای AMD معماری ARM
میتونی از جنیموشن استفاده کنی و به نظرم با این حساب که تقریبا همه دیوایس های اندرویدی از ARM استفاده می کنند، شبیه ساز AMD ارزشمند تره
واقعیت کاملا آشکار من که از 1700 خودم زمین تا آسمان راضی هستم :p
من که 1600x دارم، بدون مشکل اجرا میکنه تنها مشکلش واس من عدم پشتیبانی از شبیه ساز اندروید استودیو هستش، در کل هم مزایا داره هم معایب. برای بازی ها تا الان عیبی پیدا نکرده. البته کمی داخل جی تی ای iv افت فریم داره، ولی جی تی ای v رو بدون مشکل اجرا میکنه
این مقاله واقعیت دنیای پردازندههای دسکتاپ رو نشون میده و اینتل هم باید این رو قبول بکنه و هم طرفداران اینتل .
سلام. یه سوال داشتم:
درسته که بازیهای جدید با رایزن بهینه شدن ولی آیا بازیهایی که برای مثال در سال 2014 اومدن ( مثلا shadow of mordor ) با پردازنده های رایزن مشکلی نخواهند داشت و میشه بدون مشکل آنها رو اجرا کرد؟
ممنون میشم پاسخ بدین
اینا که همش حرف بود پس کو نمایش
از کجا
ریپورتاژ آگهی هاتون رو تحت عنوان آگهی بزنید ، الکی وقت آدمو هدر میدید
یک همچین چیزی رو سایت شهر سخت افزار هم گذاشته بود. ولی مگه AMD تو ایران نمایندگی داره که میشه براش تبلیغ کرد؟
نویسنده این متن مطمئنا امیراینتل آریایی نیست.
امیدوارم این رقابت به نفع مشتری باشه. مخصوصا از طرف اینتل که خیلی خودش رو دست بالا میگیره!
بسیار عالی پیروزی از ان ماست