اپراتورهای اینترنت همراه و ثابت با ارسال نامهای به رئیس جمهور، خواستار افزایش تعرفه بستههای اینترنت همراه بالاتر از دو گیگابایت شدند. این درخواست در حالی مطرح شده است که اپراتورها طی پنج سال گذشته از افزایش تعرفه اینترنت خودداری کردهاند.
در این نامه که به امضای هفت اپراتور همراه اول، ایرانسل، شاتل، مخابرات، آسیاتک، هایوب، رایتل و مبیننت رسیده است، آمده است: «به رغم افزایش شدید هزینههای ناظر به ارائه خدمات ارتباطی، ناشی از افزایش شدید نرخ ارز و تورم بسیار بالا و با توجه به اینکه عمده هزینههای آنها ارزی است؛ تثبیت تعرفه خدمات اپراتورها ملی پنج سال گذشته منجر به کاهش شدید قدرت سرمایه گذاری اپراتورها و مانع توسعه تکنولوژیهای جدید ارتباطی اعم از ثابت و موبایل شده است.»
اپراتورها همچنین با بیان اینکه نسبت تعرفه اینترنت به قدرت خرید در کشورهای پیرامون، چندین برابر در ایران است، به طور رسمی از رئیس جمهور خواستند تا تعرفه بستههای دیتا همراه بالاتر از دو گیگابایت، صد درصد افزایش یابد.
به گفته اپراتورها، نیمی از مردم شامل اقشار کم برخوردار، ماهانه مصرفی کمتر از دو گیگابایت در ماه برای خدمات دیتای همراه دارند. آنها همچنین به رئیس جمهور اعلام کردهاند در صورت موافقت با افزایش تعرفه، برای حمایت از اقشار کم برخوردار امکان ارائه بسته های رایگان و ارزان قیمت برای این قشر از کاربران با هماهنگی و مدیریت دولت محترم فراهم است.
به باور اپراتورها، مشترکین پرمصرف هیچگونه حساسیتی در خصوص افزایش تعرفه آن هم به میزان حتی دو برابری ندارند
اپراتورها با تأکید براینکه عمده درآمد اپراتور از مشترکین پر مصرف است، اعتقاد دارند این افراد هیچ گونه حساسیتی در خصوص افزایش تعرفه آن هم به میزان حتی دوبرابری ندارند و پرداخت یارانه به این بخش از محل درآمدهای اپراتور یا دولت هیچ ضرورتی ندارد.
در این نامه آمده است که صنعت ارتباطات و اپراتورها از نظر مالی به هیچ وجه وضعیت مناسبی ندارند: «اسامی تعدادی از اپراتورها در فهرست بدهکاران بانکی قرار گرفته است که نشاندهنده ضررده بودن این صنعت است. لذا در صورت تداوم رویه تثبیت قیمت خدمات در این بخش ورشکستگی این صنعت در آینده کوتاه حتمی است.»
اپراتورها با اشاره به اینکه دولت باید از این صنعت حمایت کند، آوردهاند: «در راستای حمایت از این صنعت و جلوگیری از ورشکستگی آنها، عاجزانه از حضرتعالی که سابقه طولانی در فعالسازی صنایع ورشکسته و راه اندازی چرخ اقتصاد را دارید، استدعا داریم با توجه به موافقت ستاد تنظیم بازار با افزایش تعرفه دستور عاجل مبنی بر افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه خدمت داده تلفن همراه که طی مراحل متعدد به تایید مراجع مختلف نیز رسیده است و ایضاً اصلاح فوری نظام تعرفه گذاری در این حوزه جهت جلوگیری از ورشکستگی اپراتورهای ارتباطی را صادر فرمایند.»
افزایش تعرفه اینترنت همراه موضوعی است که از مدتها پیش مطرح بوده است. اپراتورها معتقدند که با توجه به افزایش هزینههای آنها، این افزایش تعرفه ضروری است. در مقابل، برخی از کارشناسان معتقدند که این افزایش تعرفه میتواند باعث افزایش هزینههای زندگی مردم شود.
متن نامه اپراتورهای ارائه دهنده خدمات ارتباطی به رییس جمهور به شرح زیر است:
«جناب آقای رییسی
ریاست محترم جمهور
موضوع: درخواست افزایش تعرفه خدمات موبایل و ثابت
با سلام
احتراماً به استحضار میرساند به رغم افزایش شدید هزینههای ناظر به ارائه خدمات ارتباطی، ناشی از افزایش شدید نرخ ارز و تورم بسیار بالا و با عنایت به اینکه عمده هزینههای اپراتورها ارزی میباشد، تثبیت تعرفه خدمات اپراتورها طی ۵ سال در گذشته منجر به کاهش شدید قدرت سرمایه گذاری اپراتورها و مانع توسعه تکنولوژیهای جدید ارتباطی اعم از ثابت و موبایل شده است
شایان ذکر میداند قیمت تجهیزات مخابراتی به دلیل افزایش نرخ دلار چندین برابر شده است درحالیکه نرخ خدمات در این صنعت ثابت مانده است. این موضوع منجر به کاهش شدید امکان سرمایه گذاری نه تنها برای توسعه زیرساختهای جدید جهت استفاده از فناوریهای نو اعم از خدمات نسل پنجم بلکه برای حفظ سطح کیفی خدمات که با توجه به افزایش ترافیک نیاز به افزایش ظرفیت دارد، شده است. در نتیجه افت کیفیت شبکه در سالهای اخیر را به همراه داشته است. این در حالی است که با توجه به توسعه فناوریها، مردم عزیز کشورمان انتظار افزایش سرعت اینترنت و کیفیت خدمات را دارند.
از نتایج عدم توانایی اپراتورها برای توسعه شبکه به صورت متناسب و همگام با رشد تقاضای مصرف اینترنت، خصوصاً اقبال عمومی به استفاده از خدمات دیجیتال نظیر آموزش مجازی و یا اقتصاد دیجیتال در دوره کرونا و پس از آن، به عدم تناسب توسعه زیرساخت ارتباطی که برای پشتیبانی از توسعه اقتصاد دیجیتال ضروری است، میتوان اشاره کرد.
این عدم تناسب در تقاضای ظرفیت شبکه و عدم توسعه شبکه، باعث میشود که کسب و کارهای مرتبط قادر به توسعه بازار خود نباشند و در نتیجه تبعات اجتماعی و اقتصادی زیادی از جمله فرار نخبگان و افزایش بیکاری را به همراه دارد.
در تکمیل موارد فوق، اضافه میشود مطابق با سیاستهای کلان نظام، از جمله مقررات ناظر به اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، توسعه بخش خصوصی و واگذاری حداکثر امور تصدی به بخش خصوصی مورد تاکید قرار گرفته است، لذا عدم همسویی دولت با افزایش تعرفهها به تناسب افزایش هزینهها، باعث تضعیف و توقف سرمایه گذاری بخش خصوصی در این صنعت شده است و ناگزیر برای جبران آن، دولت مجبور به تخصیص مبالغ حمایتی یا یارانهای از محل بودجه عمومی خواهد شد.
ذکر این نکته ضروری است که نیمی از مردم، شامل اقشار کم برخوردار، مصرف ماهانهای کمتر از دو گیگابایت در ماه برای خدمات دیتای همراه دارند که در حال حاضر پیشنهادی برای افزایش تعرفه برای این قشر متصور نیست. از طرفی عمده درآمد اپراتور از مشترکین پرمصرف میباشد که هیچگونه حساسیتی در خصوص افزایش تعرفه آنهم به میزان حتی دوبرابری ندارند و پرداخت یارانه به این بخش از محل درآمدهای اپراتور یا دولت هیچ ضرورتی ندارد. شایان ذکر است نسبت تعرفه این خدمت به قدرت خرید در کشورهای پیرامونی چندین برابر آن در ایران است. لذا پیشنهاد و درخواست اپراتورها افزایش صددرصدی تعرفه برای بستههای دیتای همراه بالاتر از دو گیگابایت میباشد.
آقای رییس جمهور، همانگونه که مستحضر هستید صنعت ارتباطات و اپراتورها از نظر مالی به هیچ وجه وضعیت مناسبی ندارند. یادآور میشود اسامی تعدادی از اپراتورها در فهرست بدهکاران بانکی قرار گرفته است که نشان دهنده ضررده بودن این صنعت میباشد و لذا در صورت تداوم رویه تثبیت قیمت خدمات در این بخش، ورشکستگی این صنعت در آینده کوتاه حتمی است در این راستا عاجزانه از حضرتعالی که سابقه طولانی در فعال سازی صنایع ورشکسته و راه اندازی چرخ اقتصاد دارید، استدعا داریم با توجه به موافقت ستاد تنظیم بازار با افزایش تعرفه، دستور عاجل مبنی بر افزایش تعرفه صددرصدی تعرفه خدمت داده تلفن همراه که طی مراحل متعدد به تایید مراجع مختلف نیز رسیده است و ایضا اصلاح فوری نظام تعرفه گذاری در این حوزه، جهت جلوگیری از ورشکستگی اپراتورهای ارتباطی را صادر فرمایند.
با عنایت به شعار حضرتعالی در حمایت از اقشار کم برخوردار، در صورت موافقت با پیشنهاد فوق امکان ارائه بستههای رایگان و ارزان قیمت برای این قشر از کاربران با هماهنگی و مدیریت دولت محترم فراهم میباشد.
از خداوند متعال توفیق روزافزون حضرتعالی جهت اجرایی ساختن تدابیر مقام معظم رهبری و منویات آن مقام محترم در حوزه شکوفایی اقتصاد و حضور حداکثری بخش خصوصی در این عرصه را خواستاریم.»
با توجه به اینکه نامه اپراتورها به رئیس جمهور ارسال شده است، باید منتظر ماند و دید که دولت چه تصمیمی در این زمینه خواهد گرفت.
نظر شما چیست؟ اپراتورهای اینترنت همراه معتقدند که افزایش تعرفه اینترنت همراه ضروری است. به نظر شما این افزایش تعرفه چه تأثیری بر زندگی مردم خواهد داشت؟
شرکت های اینترنتی داخل ایران ۳ برابر درآمد از اینترنت و بسته هاشون از فروش قند شکن درآمد دارن، کل اینترنت رو روی مردم بسته اند، خلاصه مسولین حواسشون باشه که فریب نخورن به ضرر خودشون مبشه همین الانشم پول زیادی میره تو جیب مافیای اینترنت
یه مشت …. توی این مملکت در راس قدرت قرار دارن.از نامه مشترک همه اپراتورها و isp ها هم میشه فهمید که اینا کلا در ارائه سرعت و کیفیت و قیمت گذاری و پهنای باند اینترنت به ظاهر رقابت میکنن و در اصل همشون با هم هستن و سر یه سفره نشستن
به ملت فیلترنت با سرعت و پهنای باند و کیفیت افتضاح و پینگ و پکیج لاست بالا میفروشن و از کنارش با فروش فیلترشکن هزاران میلیارد پول به جیب میزنن صبح تا شبم درحال بدتر کردن فیلترنتی که فروختن هستن.اگه میشد ملت متحد بشن این شرکت هارو بخاطر ارائه نکردن کیفیت مطلوب تحریم کنن خیلی خوب میشد
بابا من نمی ونم اینا ملت رو چی فرض کردن
هر سال یه درصدی می کشن روی قیمت و حجم ها رو هم کم می کنن و بعدش میگن : چندین ساله که تعرفه ها افزایش پیدا نکرده
این جمله(( چندین ساله که تعرفه ها افزایش پیدا نکرده)) رو نمی دونم کی باب کرد
میخ آخر به تابوت اینترنت
باب میل آقایون
لامصب سیرمونی ندارن هر روز دارن قیمت بالا میبرن و حجم رو کاهش میدن مثه …. هم دروغ میگن که تعرفه ثابت مونده
همین پارسال من نت بالای هزار گیگ ۳ ماهه میخریدم ۳۰۰ تومن الان ۳۰۰ گیگ یکماهه شده حدود ۳۰۰ تومن
دوست عزیز لطفا کمی منصف باشید و عصبانیتتون رو سر یک شخص بیگناه خالی نکنین.
نویسنده این مطلب دسترسیای که شما مد نظرتون هست، برای تأیید یا حذف کامنتا رو نداره و هرگز هیچ کامنتی از سمت شما یا دوستان دیگر رو رد یا تأیید نکرده.
ما هم مثل شما از اخبار این مدلی خسته و عصبانی هستیم. اما این همه توهین در یک کامنت اون هم با دلیل اشتباه، نه برازنده شما هست نه همکار ما.
سلام خانم نوربخش
اول من به گلایه کنم چرا نظر رو منتشر نمیکنید چه حالا شما چه ایشون
در ثانی مسأله من و دوستان دیگه با این نویسنده جدیدتون فقط و منحصر به بحث این نوشته نیست و تایید این نظر نیست، کلا ایشون سبک و دیدگاهش اینه، مطالب و رویکردهاش تو نوشته هاش رادیکالی ضد مردمی و توجیه های سخیف و بی منطق به نفع قدرت … که شاید بشه اوجش رو تو مطلب رصد تمامی فعالیت های مردم در برنامه هفتم توسعه دید که کاملا با سبک و سیاق و منشی که ما از این سایت و نویسنده هاش سراغ داشتیم و داریم ۱۸۰ درجه متفاوته که باعث اعتراض بچه ها شد تا این حد که فکر میکنیم ایشون رو به تیم سخت افزار تحمیل کرده باشند
یه فکری بابت این موضوع بکنید ، همین خود شما دوست دارید مجبورتون کنن به عنوان یه پایگاه داخلی اطلاعات تمامی نویسنده ها ، بازدیدها ، نظرات ، دیدگاه و تمام رفتار نویسنده ها ، عکس پروفایل و … خلاصه تمام جیک و پوک زندگی تون رو جاسوسی کنن ، واقعا چنین کاری غیر انسانی و خلاف حقوق انسانی و بشری نیست؟
دلیل اینکه کامنت شما تأیید نشده بود این بود که عزیزان دیگهای که مسئول تأیید کامنت هستند یکم در مورد کامنتهای اعتراضی، محتاط عمل میکنن. یعنی نه حذف میکنن و نه تایید.
زمانیکه من اومدم و دیدم کامنت شما تأیید نشده، تأییدش کردم.
خودتونم دیگه تو تمام این سالها که همراه ما بودین میدونین موضع ما در مورد مسائل اینچنینی چطور بوده و تا وقتی ناچار نباشیم، نظرات شما رو حذف نمیکنیم.
توجیه نمیکنم، ولی همهمون تو زندگی اشتباه کردیم و گاهاً ممکنه حرف رو به شکلی بزنیم که منظورمون چیز دیگهای بوده و این باعث برداشت بد بشه.
به شما اطمینان میدم که هیچ تحمیلی صورت نگرفته و هرگز همچین اتفاقی تا وقتی که ما هستیم نخواهد افتاد. 🤝
گویا مقداری لحن خبر برای شما خوش نیاد میشه بد
البته که رسانه هدفش رساندن خبر به اضافه زاویه خودشون نسبت به رسوندن این خبر هست هر کی ام میخواد باشه
همه خبر رو میدن ولی زاویه دوربین متفاوته
کسی دروغ نمیگه
سلام بنده برای کار محاسباتی ۱۴۹۰۰k و۱۹۲ گیگ رم گرفت
و یک کارت rx580که در خانه قبلا داشم اسنبل کردم و با پاور تور ۱۶۰۰
چون بچه داریم بازی جی ای ۶ می خوان بازی کنند و گرافیک بازی ممکن بالا باشه این پردازنده قوی و حجم رم زیاد آیا می تواند ۶۰ فریم بازی بده.
و یک سعوال اگر ۶ ماه روشن بزاریم مشکلی نیست چون بعضی از کارهای سنگین نیاز سیستم چند هفته روشن باشه یا چند ماه
و سعوال کارت ۱۰۸۰ بازی الن وک ۲ ۳۰ فریم می دهد
اما کارت ۱۶۵۰ ۲۰ فریم
و کارت rx580 8 فریم میدهد۸ فریم. علت چی
خدایا با کیا شدیم هشتاد میلیون. همچین سیستمی به کسی میدی که هنوز نمیدونه جی تی آی 6 ساخته نشده و تنها یک تریلر ازش موجوده.و با همچین سیستمی میاد زیر مطلب در مورد اینترنت سوال غیرمربوط میپرسه. خدایا بسه دیگه… خسته شدیم باو…
بابک چی بادکند