ممنوعیت و مسدودسازی امکان استفاده از محصولات خارجی با هدف حمایت از نسخه داخلی استراتژی کامل معمولی در کشور ما به حساب میآید. ملموسترین نمونه آن را هم در فیلترینگ پیامرسانها و شبکههای اجتماعی از جمله تلگرام دیدیم. حالا در جدیدترین مورد دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی درخواست ممنوعیت 5 ساله واردات لوازم خانگی با هدف حمایت از تولید داخل را مطرح کرده است.
عباس هاشمی، به تازگی در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا با استناد به ماده 16 قانون حداکثر استفاده از توان تولید کشور که در سال 98 تصویب شده، اعلام کرد که وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است به ممنوعیت ثبت سفارش کالاهای مصرفی با دوام دارای مشابه ساخت در داخل کشور تا پایان برنامه ششم توسعه است. او با اشاره به اینکه زمان برنامه ششم توسعه رو به پایان است، از وزارت صمت و کمیسیون صنایع و معادن مجلس درخواست کرده این ممنوعیت را در برنامه هفتم توسعه نیز تمدید کنند.
هدف از ممنوعیت 5 ساله واردات لوازم خانگی
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی با اشاره به اظهارات برخی از نمایندگان در رابطه با صدور اجازه واردات لوازم خانگی، با اشاره به اینکه این موضوع همواره موافق و مخالفانی داشته، افزود:
درخواست ما برای ممنوعیت واردات بر اساس مصالح کشور و حمایت از صنایع بهویژه صنایع نوپای داخلی و همچنین صیانت از سرمایهگذاریها و تلاشهای انجام شده در زمان تحریمها است. البته این مساله به معنای کشیدن دیواری به دور کشور و اجازه ورود ندادن به خارجیها نیست، بلکه یک دوره زمانی پنج ساله در نظر گرفته شده تا با تغییر دولتها و مسوولان نیز با آن برخورد سلیقهای نشده و تغییر نکند.
اگر به خاطر داشته باشید دو شرکت الجی و سامسونگ با تحریمهای آمریکا چند سال پیش بازار ایران را ترک کردند. حتی در زمان انتخاب جو بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا که امکان برداشته شدن تحریمها وجود داشت، صحبتهایی مبنی بر بازگشت آنها به بازار ایران شنیده میشد.
با این حال، این موضوع در همان زمان با مخالفت در درون کشور همراه شد و تحریمها نیز کماکان به قوت خود باقی است. حتی اخیراً نیز وزارت صمت اعلام کرده که بازگشت برندهای خارجی حوزه لوازم خانگی به کشور در دستور کار نیست. اما محصولات این دو شرکت و حتی برندهای مشهور دیگر کم و بیش در بازار ایران یافت میشود؛ لوازم خانگی که عموما به صورت قاچاق وارد کشور شدهاند.
هاشمی معتقد است “انتفاعی که در کار قاچاق وجود دارد، جذابیت و انگیزه زیادی را ایجاد کرده است” و مبارزه با قاچاق نیازمند عزم و اراده ملی و جدی است. او در ادامه عنوان کرد که برای ارتقا دانش و دستیابی به فناوریهای روز باید با جهان تعامل کرد اما به گونهای که آسیبی به صنایع داخلی وارد نشود.
وزارت صمت گفته است که شرکتهای داخلی پس از تحریم خود را بازیافتهاند و با امکانات موجود در حال تأمین نیاز بازار هستند. سال گذشته 15 میلیون دستگاه لوازم خانگی در کشور تولید شد که این رقم 78 درصد بیشتر از سال 98 است. حالا انجمن صنایع لوازم خانگی با تعامل با وزارت صمت در تلاش است تا در صورت به نتیجه رسیدن گفتگوهای سیاسی، برندهای خارجی نتوانند به بازار ایران راه پیدا کنند.
یادمه یه روز دبیر شیمی سرزده امتحان شفاهی گرفت؛ به من رسید یه سوالی درباره فرایند یه آزمایش شیمیایی کرد.
منم چند جلسه آخر رو پیچونده بودم چیزی بارم نبود، ولی بازم سعی کردم مثل کلاس دینی برای جوابش موهوماتی سرهم کنم.
دبیر هم که جوابمو شنید چند لحظه مکث کرد، بعد گفت بچه ها هیچوقت گنده گوزی نکنید!
اونهایی هم که این مملکت رو قبضه کردند اگر واقعا کاری ازشون برمیومد انقدر گنده گوزی نمیکردند…
یاد کلید اسرار افتادم !
ای کاش پندآموز و ترکی بود
متاسفانه تراژدی و هندیه.
ین خیانت آشکار هست ! چرا یکی با درآمد کم باید جنسی بخره که نه خدمات درست و حسابی داره و زود خراب میشه ؟!
الان برید داخل دیجی کالا از ؟آمار خرابی کالاهایی ایرانی مثل تلویزیون و … رو ببینید !!!!!!!!!
ژاپنی ها یک جمله معروف دارند – ژاپنی ها کفتند انقدر پول نداریم تا جنس ارزون بخریم !
یک جنس با کیفیت میخرند و تا اخر عمر استفاده می کنند تا اینکه یک کالای بی کیفیتی که هر روز باید تعمیر بره بخرند .
بخوره تو سرتون کالای داخلی من چه گناهی کردم که زوری باید اشغالای داخلی رو بخرم؟مگه به خاطر همین حمایت از کالاهای داخلی کم کشته دادیم؟(پرایدو…)تا کی باید تاوان عقب افتادگی تون رو بدیم؟
یک درخواست کاملا وقیحانه از سمت آشغال سازان وطنی اگر هزار سال هم بگذره نمیتونند چیز قابل رقابتی بسازند تکنولوژی های قدیمی با قطعات کم کیفیت درجه سوم چینی یا هندی را با ارز حمایتی وارد میکنند و به هم منتاژ می کنند و با یک گارانتی چند ساله الکی به مشتری بخت برگشته ایرانی می فروشند این هم حمایت از تولید ملی اجباری پیشنهاد می کنم همون جنس های قاچاق را بخرید یکم ریسک داره منتهی ارزشش را داره .
بلایی که سر خودرو سرمون اومد دیگه کافیه یکی از دوستان نزدیک من پژو پارس گرفت شاید باورتون نشه بدنه خودرو انقدر نرم بود با یدونه انگشت فرو می رفت انگار بجای اهن قوطی حلبی سوارشده خودم یدونه تیبا خریدم روز اول وقتی راهنما میزدم برف پاکن کار میکرد بعد از اینکه این مشکل برطرف کردم تازه متوجه مشکل بزرگ تر شدم کلا تمام پیچ های ماشین شل بسته شده بود . بعد از یک سال با کلی بدبختی تعمیر کردن ماهیانه این ماشین فروختم یدونه لیفان خریدم با این که لیفان چینی اما خیلی راضی تر هستم بهتره از پراید و تیبا اپشن های بیشتری داره قشنگ تره تنها مشکلی که داره این که دیگه لوازمش پیدا نمیشه الان با پولی که مردم برای دنا پلاس میدن تو کشور های اطراف کم کمش یدونه فولکس اخرین سیستم گیرت میاد .. اگه واقا میخواید پیشرفت کنید تو این صنایع اول باید قیمت هارو بیارید پایین دوم باید با بازار های جهانی تعامل داشته باشید تا رقابت بین طرف ها صورت بگیره نمونه بارزش همین کشورهای اطراف مثل ترکیه ببینید چجوری داره پیشرفت میکنه برای بهتر شدن چیکار میکنن اگه رقابتی وجود نداشت به سرنوشت ایران دچار میشود . ایران یک کشور درحال توسعه هست باید از کشور های اطراف الگو برداری کنه تا به یک کشور توسعه یافته تبدیل بشه یدونه برند جهانی مثل همین کره یا ژاپن تولید کنه تازه در اینده که تونست توسعه یافته شه میشه اگه مردم هم راضی بودن در موردش حرف زد الان در حال حاظر زود من خودم شخصا دوست دارم کشورم مثل کشور های اطراف بهترین خودرو هارو بسازه و با بهترین قطعات دنیا ساخته بشه اگر هم چینی باشه باجنس درجه یک ساخته بشه نه جنس های درجه سه و پنج مردم ایران لیاقت بهترین و باکیفیت ترین اجناس هستند به امید پیشرفت واقعی .. خشبختانه کشور ثروت مندی هستیم و با کمی همت کردن میشه ایرانو ساخت
خب خدا رو شکر… نوید این رو هم میدم که بازار لوازم خانگی هم مثل بازار خودرو های داخلی بشه، بدون کیفیت و با قیمت های نجومی
شرکت ایکس ویژن یا پاکشوما و غیره تا چند سال پیش هیچی نمیتونستند تولید کنند ولی الان به خاطر به وجود اومدن بازار رقابتی (به خاطر شرایط ویژه ارزی) ره چندین ساله رو یک شبه رفتند و محصولات بسیار با کیفیتی تولید یا مونتاژ میکنن. اگر بازار رقابتی از بین بره هیچ پیشرفت دیگه ای ازشون نخواهیم دید
هروقت بحث حمایت از تولید داخلی میاد وسط متاسفانه هدف واردات کلان کالاهای چینی به اسم ایرانی با تضمین فروش بدلیل محدودیت بازار هست که یک عده خاصی در کوتاه مدت سود کلانی بدست بیارن و بی کیفیت ترین کالاها با قیمتی بالاتر از محصولاتی با کیفیت بالاتر دست مردم برسه و ضرر مستقیمو مردم متحمل میشن نمیدونم این چجور حمایت از تولید داخلیه که فقط ضررش به مردم میرسه. متاسفانه بارها و بارها به همه ثابت شده این موضوع . یک نمونه ی بارز مودم های یوتل بودن که با یه سرچ ساده میتونین متوجه بشین کالا کاملا چینی به اسم تولید داخل بود و برای بسیاری چیزهای دیگه همین برنامه رو داشتند .وسایل منزل هم که وضعیتشون کاملا مشخصه بجز یکسری چیزای ساده مثل کولر آبی.نمیدونم چرا مردم ما باید اینهمه هزینه متحمل بشن تا پایه ای ترین ملزومات زندگیرو تهیه کنن که متاسفانه بعد از مدت کوتاهی خراب میشن و باز کلی هزینه روی دستشون میزاره.خیلی نگذشته از زمانی که فقط با پس انداز حقوق چند ماه مردم میتونستن تمام وسایل خونشونو تهیه کنن اونم از محصولات با کیفیت مناسب (درمقایسه با آشغال های فعلی) اما الان حقوق چند سالشون فقط پول یدونه یخچال میشه.
شدیم بازیچه..
هر نوع ممنوعیت بر واردات = انحصار، گرانی، قاچاق، مشکلات اقتصادی، توزیع فقر، توسعه عقب ماندگی
واسه این زبون نفهمای … این چیزا مهم نیس.هدف فقط و فقط اذیت کردن مردم و عقب مونده نگداشتنمون هست
ما هیچ ، ما نگاه ، ما افق …. اصلا نمیخوام بخونم چه اراجیفی افاضه فیض کردن حضرات تا خرخره غرق شده در رفاه … نیازی نیست بدونم تو ذهن بیمار کثیف پلیدشون چی میگذره . فقط هر از گاهی دهان منحوسشون رو باز کنن و ….