بر اساس مصوبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مانند سالهای گذشته، عرضهکنندگان انواع بازیهای خارجی برای رایانه شخصی، گوشی همراه و کنسولها باید معادل ده درصد قیمت فروش را به عنوان بخشی از عوارض پرداخت نمایند.
در 7 اسفند 1402، نمایندگان مجلس در طی فرایند بررسی بودجه سال آینده، سازمان امور مالیاتی را موظف کردند تا با مشارکت وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی از عرضهکنندگان بازیهای خارجی عوارضی به معادل 10 درصد دریافت کنند. در حقیقت، این اقدام در بخش درآمدی تبصره ششم که مربوط به عوارض و مالیات است و نمایندگان مجلس با بند «ق» تبصره مزبور موافقت کردند.
طبق بند «ق» تبصره مذکور، سازمان امور مالیاتی با مشارکت وزارت ارشاد و فرهنگی اسلامی موظف است از عرضهکنندگان انواع بازیهای خارجی قابل نصب در کامپیوتر، گوشیهای همراه و کنسولهای بازی؛ عوارضی 10 درصدی از قیمت فروش را دریافت و به حساب درآمد عمومی برای خزانهداری کل کشور واریز کند.
موضوع دریافت عوارض از عرضهکنندگان بازیهای رایانهای از چه زمانی آغاز شد؟
موضوع دریافت عوارض از عرضهکنندگان بازیهای خارجی از لایحه بودجه 1397 آغاز شد. این طرح پیشنهاد «حسین کریمی قدوسی»، مدیر عامل پیشین بنیاد ملی بازیهای رایانهای بود. اللبته تصمیم وی با مخالفت گسترده توسعهدهندگان بازیهای رایانهای همراه شد.
«کریمی قدوسی» با اعلام عدم تطابق شرایط اقتصادی بازیهای غربی با بازیهای بومی، از طرح دریافت عوارض از بازیهای خارجی دفاع کرد. بازیسازان در مقابل دفاعیه «کریمی قدوسی»، اعلام کردند بنیاد ملی بازیهای رایانهای به جای دریافت عوارض، تدبیری برای منع گسترش نسخههای غیرقانونی در بازار اتخاذ کند.
بر اساس لایحه بودجه، این عوارض به موجب حمایت از بازیهای بومی و داخلی خواهد شد. اما تاکنون به طور رسمی گزارش نشده است که چند درصد از این بودجه به تولید بازیهای داخلی اختصاص یافته است.
اصولا چرا برای گیم باید عوارض بدن؟؟ عوارض وقتی معنی داره که یه خدمات مطلوبی در راستای اون موضوع دولت میده که الحمد ا… برای نت و گیم خدماتی که نمیده هیچ، پاشم رو سیم گذاشته
سلام
من گیمنت دارم…واقعا با این تصمیمات و وضع اینترنت هرروز اوضاع خرابتر میشه…جای اینکه یکم حمایت کنند دارن فقط خرابتر میکنن
اخه چطوری میخوان عوارض بگیرن وقتی طرف تو خونه نشسته داره بازی نصب میکنه؟
پس دریافت عوارض از بازی کننده های انواع بازیهای رایانهای چی میشه؟
«مسئولین: اووو… چه فکر خوبی. چرا به ذهن خودمون نرسید؟ »