با ورود ویروس کرونا به داخل کشور، مسئولین در نهایت تصمیم گرفتند راهکارهایی برای شیوع هر چه بیشتر این ویروس ارائه کنند. تعطیلی مدارس و کم کردن ساعات اداری کارمندان از جمله این اقدامات بود. از طرف دیگر، مردم فهمیده که سلامتی خود و خانوادهشان را اولویت قرار دادهاند، قرنطینه را در دستور کار گرفتهاند و فقط برای نیازهای ضروری از منزل خارج میشوند. حالا این خانهنشینی مردم همراه شده است با کاهش سرعت اینترنت. اما دلیل افت کیفیت اینترنت در چند روز اخیر چه بود؟
علت افت کیفیت اینترنت در روزهای قرنطینه
با قرنطینه خانگی بسیاری فعالیتهای کاری خود را بهصورت دورکار ادامه میدهند، دانشآموزان و دانشجویان هم زمان خود را یا صرف آموزشهای آنلاین میکنند یا وبگردی، بازی و یوتیوب. طبیعتاً در این وضعیت مصرف اینترنت بالاتر رفته و زمینهسازی افت کیفیت آن شده است. در همین راستا، سجاد بنابی، نایب رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت، در خصوص وضعیت اینترنت در روزهای اخیر به خبرگزاری ایسنا گفته است:
در حال حاضر در لایه دسترسی بین شبکه ملی اطلاعات و شبکه بینالملل مشکل خاصی نداریم، مشکل ظرفیت در لایه دسترسی اپراتورهای موبایل و ارائهدهندگان خدمات FCP است که اینترنت و ترافیک داخل کشور بیشتری را به آنها تخصیص دادیم. در یک هفته گذشته مصرف دیتای کشور 40 درصد افزایش داشته که شامل دیتای داخلی و دیتای بینالملل میشود که این مصرف در روزهای اخیر هم به اوج رسیده است، اما اپراتورها بهدلیل افزایش استفاده تعداد کاربران برای ارائه سرویس هم در لایهی شبکه هم در لایهی فرکانس آماده نبودند.
نایب رئیس زیرساخت اضافه کرد که در طی دو روز گذشته ظرفیت شبکه ارتباطی حدود 300 گیگابایت بر ثانیه افزایش پیدا کرده است و با کمک سازمان تنظیم مقررات از اپراتورها خواستهاند که ظرفیتشان را با توجه به بالاتر رفتن مصرف، افزایش دهند.
حملات سایبری دلیل افت کیفیت اینترنت در هفتههای گذشته
بنابی با اشاره به اینکه در هفتههای گذشته به زیرساختهای کشور حملات سایبری صورت گرفته بود، عنوان کرد که در روزهای گذشته حمله خاصی نبود و افت کیفیت فعلی به این موضوع ارتباطی ندارد.
او همچنین در رابطه با فراهم شدن بستری برای آموزشهای مجازی و اتصال دانشگاهها به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت عنوان کرد که وزیر ارتباطات با هماهنگی با اپراتورها و کسانی که سرویسهای زیرساخت ارتباطات مانند کلاسهای آنلاین، سرویسهای آموزش الکترونیکی و نمایش فیلم به صورت آنلاین ارائه میدهند، مذاکره انجام داده تا تعرفه مصرف کاربران را رایگان کنند، اما از آنجاییکه آمار هنوز اعلام نشده، درخصوص جزئیات آن توضیحاتی ارائه نشده است.
بیشتر بخوانید: تأثیر ویروس کرونا بر زندگی شما چگونه بوده است؟
عدتلت درستی نیست اکثرمردم وایفا ندارن فقط پولدار دارن چی میشد به همه سیم کارتا میدادن
جالبه که این غافلگیری فقط گریبانگیر اینترنت بینالملل شده بود! 🙂
عجب مردم فهمیده ای داریم ما چند روز تعطیل کرن همه ریختن سمت شمال اخوندا رو هم که دارن از قم جا به جا میکنن به شهرهایی که الوده نشدن تا یه وقت کرونا اذیj kai
ایران شده دوران جنگ صلیبی اروپا تا زمانی که قدرت دست مذهبی هاست هیچی نمیشیم فقط ادعا داریم
ظاهرا به جز غافلگیر شدن کار دیگه ای بلد نیستن
من هم پارس آنلاین دارم دقیقا حدود یک ماهی میشه دخل من رو آورده همش قطع و وصل مجدد میشه سرعت داغون میشه نمیدونم چرا یکبار مهندسین ارزیاب و تحلیلگران نمیگن الان ما مثلا ۱۰۰ گیگابایت پهنای باند میخوام ماها ۱ ترابایت زیر ساخت رو فعال بکنیم تا اگر تعداد مشترکین و غیره افزایش یافت اینقدر گرفتاری نداشته باشیم
وضعیت پینگ به شدت خراب شده، شاتل از پینگ بین الملل 70 – 80 اروپا رسیده به 140. پینگ داخلی نوسان داره هر روز ظهر تا شب از 7 ( روی سرویس گیم ) میشه 130-140. هرچیم زنگ میزنیم میگن که مشکلی وجود نداره با اینکه هست…..
درسته بجز افت کیفیت شدیدا مشکل پینگ داریم وزارت هم انداخت گردن اپراتورا مدیونین فکر کنین اون حمله چینیا بهشون الکی بوده برای مختل کردن و افزایش محدودیت اینترنت
کلا در هیچ زمینه و هیچ زمانی کشور ما آمادگی هیچ چیزی رو نداره متأسفانه
همه جا همین طوره اخوی
یه کورنا اومده توی کشورهای اروپایی و خود آمریکا قحطی ماسک اومده فرقشون با اینجا توی اینه خود تحقیری نداره و بقیه رسانه ها روشون زوم نیستن
چیزی به اسم آمادگی 100 % وجود نداره
باز خوبه سپاه و ارتش هست وگرنه توی این 7 سال منقرض میشدیم
اره بابا خوبه که هستند گلچین میکنن فقط امثال شمارو تا ضریب هوشی مملکت بالا نره
سلام.
احسنت.
یکی یه دونه ای.
یاعلی(ع)
دیشب سرعت دانلود من ۶۰ کیلوبایت بود سرعت واسه ۷یا۸ سال پیشه
ما ک مودم داریم اسیاتک برامون فعال نشده میگ اعتبار شما شامل ای بسته نمیشه چ ربطی داره خدایی بخواین بدین کم و زیاد مودم قبلی داره مگ؟؟
واییی راست میگیا خوبه هستن یه سوال کامنتی چند؟