عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت سیزدهم شب گذشته (دوشنبه 15 شهریور) با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی درخصوص برنامههای این وزارتخانه در 4 سال پیش رو توضیحاتی ارائه داد. به نقل از خبرگزاری ایرنا او در ابتدای اظهارات خود با اشاره به اهمیت فضای مجازی عنوان کرد که هر تصمیمی در این خصوص روی اشتغال، امنیت و کسب و کار مردم اثر دارد. زارع پور با تأکید بر اینکه نگاه ما به حکمرانی در فضای مجازی مهم است، به مواقعی اشاره کرد که غفلت زده عمل شده و تصمیمهای به موقعی گرفته نشده است.
“توسعه شبکه ملی اطلاعات، دولت الکترونیک، اقتصاد دیجیتال، حوزه حمایت از کاربران، حوزه فضایی و ارتقاء حوزه پست و پست بانک از دیگر سرفصلهای کاری ما است.”
دولت سیزدهم به دنبال مسدودسازی فضای مجازی نیست
وزیر ارتباطات یک بار دیگر تأکید کرد که دولت سیزدهم به دنبال مسدود سازی فضای مجازی و کسب و کارها نیست، اما معتقد است که این فضا باید نظاممند شود. او یکی از اولویتها را شبکه ملی اطلاعات و حکمرانی فضای مجازی خواند و با اشاره به اینکه این فضا روابط دولتها با مردم را تحت تأثیر داده، عنوان کرد که “اکنون عصر حاکمیت پلتفرمها است و برای همه کشورها مهم است که فلان پلتفرم چه تعداد کاربر و در چند کشور دارد”. زارع پور در ادامه گفت:
“اکنون حکمرانی از طریق پلتفرمهای خدمات رسان و شبکههای اجتماعی است و اینکه چه چیزی را نصب کنیم یا نکنیم به حکمرانی مربوط میشود. در حال حاضر مشکل همه دنیا این است که با پلتفرمهای جهانی چه کنیم و حتی در مورد مدیریت اینترنت نگرانی جهانی وجود دارد.”
او با اشاره به پلتفرمهای ایرانی فعال در حوزه خرید و فروش و تاکسی اینترنت عنوان کرد که در این نقاط موفقیت خوبی داشتیم و اجازه گردش خدمات در خارج از مرزها را ندادیم اما در جاهایی دیگر عملکرد مناسبی نداشتیم و عقب ماندیم. وزیر ارتباطات تأکید کرد که حاکمیت باید حافظ منافع مردم باشد و اگر در این فضا حقوق مردم را حفظ نکنیم، حکمران خوبی نبودهایم.
زارع پور با اشاره به اینکه نگاه آنها به فضای مجازی “ایجابی و فرصت محور” است، عنوان کرد که قصد حل مشکلات را دارد. او با تأکید بر اینکه میتوان میلیونها شغل از این طریق ایجاد کرد گفت که جوانان حتی میتوانند درآمدهای دلاری هم داشته باشند.
چرا پلتفرمهای بومی طراحی نشده است؟
وزیر ارتباطات در پاسخ به پرسشی که دلیل عدم طراحی پلتفرمهای بومی را پرسیده بود گفت که در برخی حوزهها که خواستهاند، توانستهاند اما “با کارهای نمایشی نمیتوان کار کرد”. او با اشاره به حوزه پلتفرمهای بانکی اذعان داشت که در این زمینه که قطعا استاندارهایش بسیار پیچیدهتر از پلتفرمهای اجتماعی است با کمک بخش خصوصی به موفقیت قابل توجهی رسیدهاند.
وی همچنین درخصوص شبکه ملی اطلاعات و اینکه چه زمانی تکمیل خواهد شد نیز توضیحاتی ارائه داد و گفت:
“شبکه ملی اطلاعات لایههای مختلفی دارد که یک لایه آن، لایه زیرساخت است که از 0 تا 100 آن در اختیار وزارت ارتباطات است. اگر ما بتوانیم در داخل کشور در لایه زیر ساخت یک شبکه پرسرعت و با کیفیت داشته باشم، میتوانیم خدمات بهتری به مردم ارائه دهیم و اگر این زیر ساخت در داخل کشور راهاندازی شود میتوان از آن به عنوان هاب انتقال اطلاعات به کشورهای دیگر استفاده کرد.”
زارع پور با اشاره به اینکه پیشرفت در لایه زیرساخت خیلی خوب بوده، افزود در مجلس قول داده که تکالیف همه لایهها در افق 1404 انجام شود، اما لایه زیرساخت را ظرف دو سال آینده راهاندازی خواهند کرد. او یک بار دیگر تصریح کرد که شبکه ملی اطلاعات به معنای قطع دسترسی شبکه جهانی نبوده و آنها به دنبال فراهم کردن یک شبکه پرسرعت، با کیفیت و امن برای عموم مردم هستند.
حضور وزیر ارتباطات در فضای مجازی
وزیر ارتباطات در پاسخ به سوالی که از او پرسیده شد آیا در شبکههای اجتماعی حضور دارد یا نه، گفت: “من در شبکههای اجتماعی حضور دارم اما ترجیح میدهم به جای وزیر رسانه، وزیر ارتباطات و وزیر برقراری ارتباطهای مردم با یکدیگر باشم”. او افزود که هرگز نگاه منفی به حضور در فضای مجازی نداشته و آن را یک فرصت میداند.
او در پایان به سامانه تلفنی شبانه روزی 195 و نیز سامانه https://195.cra.ir اشاره کرد که به صورت شبانهروزی پاسخگوی مشکلات مردم هستند. او همچنین گفت که مردم میتوانند از طریق ارسال پیامک به شماره تلفن09122996321 موارد مورد نظر خود را اعلام کنند. زارع پور عنوان کرد که از هفته آینده در سایت وزارت ارتباطات صفحه ای را راه اندازی خواهد شد و او هفتهای یک ساعت را برای ارتباط بیواسطه با مردم اختصاص خواهد داد تا مشکلات آنها را بشنود و پیگیری کند.
دیگه چی موند که بخواید مسدود کنید. دو سه تا ته مونده ها رو هم بزنید بره منّت شماها رو نکشیم.
شما خیلی خوشبین هستین که بعد چهل سال هنوز منتظر اظهار فضل اقایون هستین حال اینکه یکبار هم یکنفر راست نگفته…
بسیاری از نرم افزار های تخصصی مرجعی فارسی ندارند یا سایت آموزشی فارسی زبان ندارند در حالی که آموزش آن نرم افزار ها در یوتیوب موجود است مسدود کردن یوتیوب خود تحریمی است و مانع تولید برای مهندسانی که از نرم افزار استفاده می کنند
گویا باید به همین که پلتفرمی جدیدی فعلا قرار نیست مسدود شه راضی باشیم و رفع مسدودیتی در کار نیست
عجب
به همین سوی چراغ قسم
مسدودسازی فضای مجازی دربدر دنبال ایناس
😄