فناوری به سرعت در حال پیشرفت است و مطمئنا شما هر چقدر هم که سعی کنید نمیتوانید خود را با آن وفق دهید. اما به هر حال بسیاری از انسان ها در عصر امروزی علاقه دارند تا از فناوری های روز دنیا بهره مند باشند. از دستگاه هایی که چندین سال است که به طرزی باور نکردنی عضوی جدایی ناپذیر از زندگی مردم شده اند، میتوان به گوشی های هوشمند و تا حدودی به تبلت ها اشاره کرد. سالانه چند صد میلیون از این گجت های الکترونیکی به فروش میروند و این صنعت کاملا اشباع شده است. بسیاری از کاربران نیز هر ساله خود را به جدیدترین مدل ها مجهز میکنند و دستگاه قدیمی خود را به طرق مختلف به فروش میرسانند. در این مطلب میخواهیم اقدامات صحیحی که باید برای به فروش رساندن این لوازم الکترونیکی انجام دهید را توضیح دهیم.
اگر یکی از محصولات جدید بازار چشم شما را گرفته است و قصد خرید یکی از آنها را دارید، میتوانید مقداری از پول دستگاه جدید را از دستگاه فعلی خود فراهم کنید. مسلما اگر دستگاه فعلی شما ارزش فروش دارد و هزینه ای که از بابت فروش نصیب شما میشود کمکی برای خرید دستگاه جدید است، اقدام به این کار کنید در غیر این صورت نگه داشتن دستگاه فعلی حتی به عنوان یک یادگاری برای خود شما کار معقولانه تری است. به خصوص اگر دستگاه فعلی شما بسیار قدیمی باشد و شما به خوبی از آن نگه داری کرده باشد، سال ها بعد میتواند خاطرات زیادی را برای شما زنده کند. اما همان طور که گفته شد اگر دستگاه فعلی ارزش فروش دارد باید اقداماتی را برای یک معامله ی خوب صورت دهید. در چندین مرحله ای که در ادامه برای شما شرح داده ایم شما میتوانید در نهایت محصول خود را به فروش برساند.
خارج کردن سیم کارت و کارت حافظه
طبیعتا شما قصد ندارید که سیم کارت خود را که آشنایان، اقوام و همکاران، با شماره ی آن با شما در ارتباط هستند و همچنین تمامی شماره ها و مخاطبین شما درون آن ذخیره شده اند، همراه با گوشی به فروش برسانید یا سهوا آن را فراموش کنید. بنابراین پیش از هر اقدامی میبایست سیم کارت خود را از دستگاه خارج کنید تا بعدا پس از خرید دستگاه جدید از آن استفاده کنید. طریقه ی خارج سازی سیم کارت هم که اکثر کاربران اطلاع دارند. بسته به نوع گوشی، سیم کارت یا در پشت گوشی و زیر باطری قرار دارد و یا معمولا در گوشی های جدیدتر، مانند یک خشاب در لبه ی گوشی قرار میگیرند که با سوزن باید خشاب را خارج کنید.
اگر گوشی یا تبلت شما دارای شیار کارت حافظه است و شما از کارت حافظه در آن استفاده میکرده اید، قدم ضروری بعدی این است که کارت حافظه را از دستگاه خارج کنید. هیچ گاه کارت حافظه ی خود را همراه با گوشی یا تبلت خود به فروش نرسانید. کارت های حافظه مسلما دارای اطلاعات شخصی هستند و ممکن است که شما کارت را فرمت کرده و اطلاعات را حذف کرده باشید، اما اگر فردی اقدام به استفاده از نرم افزارهای ریکاوری کند میتواند اطلاعات شما را برگرداند و از آن سوء استفاده کند. ضمن اینکه فروش یک مموری کارت پول زیادی را برای شما باز نمیگرداند بنابراین حتما کارت حافظه را نیز همراه با سیم کارت از داخل دستگاه خارج کنید تا بعدا اگر دستگاه جدید از کارت حافظه پشتیبانی میکرد، از آن استفاده کنید. ضمن اینکه میتوانید در صورت نیاز اطلاعات داخل حافظه ی گوشی را به کارت حافظه منتقل کنید.
تهیه ی پشتیبان از اطلاعات
در این قسمت، منظور از اطلاعات دقیقا فایل های شخصی، ویدئو ها و موسیقی ها نیست. بلکه کلیه ی اطلاعات از جمله مخاطبین، ایمیل ها، اطلاعاتی که در اکانت گوگل ذخیره میشوند و اطلاعاتی از این قبیل مد نظر ماست. اکانت گوگل شما بسیاری از اطلاعات مهم را درون خود ذخیره میکند. البته اگر در دستگاه فعلی اکانت گوگل خود را وارد کرده باششید و اطلاعات بر روی اکانت همگام سازی شده باشد. در این صورت هنگامی که شما دستگاه جدید را تهیه کنید و به اینترنت متصل شوید و اکانت خود را وارد کنید، بلافاصله تمامی اطلاعات همگام سازی شده درون گوشی جدید نمایان خواهند شد. این مختص دستگاه های اندرویدی نیست و گوشی های ویندوزی که دارای اکانت مایکروسافت هستند و همچنین دستگاه های اپل دارای چنین ویژگی هایی هستند که قادرند مهم ترین اطلاعات شما را ذخیره کنند تا به آسان ترین شکل ممکن بعد ها مورد استفاده قرار بگیرند. همچنین میتوانید اطلاعاتی مانند موسیقی و تصاویر را نیز در فضاهای ابری ذخیره کنید . سرویس های مختلفی برای این کار وجود دارند. به طور مثال Flickr، Google Drop، OneDrive و DropBox میتوانند گزینه های خوبی باشند. اما اگر با این روش ها مشکل دارید و به طور مثال سرعت اینترنت شما اجازه ی این کار را نمیدهد، ساده ترین و مرسوم ترین کار این است که دستگاه خود را توسط کابل USB به رایانه ی شخصی متصل کنید و تمامی اطلاعات خود در مکانی به خصوص منتقل کنید.
بازگرداندن به تنظیمات کارخانه
راحت ترین کار برای اینکه شما مطمئن شوید اطلاعات شخصی شما در هیچ کجایی از دستگاه دیگر قرار ندارند، انجام عملیات ریست فکتوری یا همان بازگرداندن دستگاه به تنظیمات کارخانه است. اما اولین اقدامی که شما باید انجام دهید این است که محافظت ریست فکتوری را خاموش کنید. برای این کار کافیست که شما اکانت های گوگل که وارد دستگاه کرده اید را پاک کنید. به تنظیمات گوشی خود مراجعه کنید و سپس به قسمت Accounts بروید. احتمالا در اینجا با اکانت های متعددی روبرو میشوید. نیازی نیست همه ی اکانت ها را پاک کنید اما حتما تمام اکانت های گوگل خود را پاک کنید. برای پاک کردن میابیست روی هر حساب یک بار لمس کنید. سپس از داخل گزینه ها Remove Account را انتخاب کنید تا حساب منتخب از روی گوشی پاک شود. پس از انجام این کار، به سراغ ریست فکتوری بروید. داخل تنظیمات گوشی شما قسمتی به نام Backup And Reset وجود دارد. وقتی وارد این قسمت شوید گزینه ی Factory Data Reset را مشاهده میکنید. این گزینه را انتخاب کنید و اگر اخطاری مبنی بر اینکه با انجام این کار تمام اطلاعات شما پاک خواهد شد نمایش داده شد، تائید کنید تا فرآیند تکمیل شود. پس از این کار گوشی خاموش و روشن میشود و خواهید دید که گوشی مثل روز اول شده است و هیچ اطلاعاتی درون آن قرار ندارد.
جمع آوری لوازم جانبی دستگاه
وقتی شما تصمیم به فروش یک دستگاه دسته دوم میگیرید، طبیعتا باید همراه با دستگاه تمامی لوازم جانبی ضروری آن را نیز به خریدار تحویل دهید. شارژر (آداپتور و کابل) ، هندزفری و باطری (در صورتی که قابل جداسازی از دستگاه است) از رایج ترین لوازمی هستند که اکثر گوشی های موبایل همراه خود دارند. بعضی مدل ها نیز فاقد هندزفری هستند. توصیه ی ما این است که حتما لوازم جانبی اصلی دستگاه را که هنگام خرید همراه آن بوده است را داخل کارتن قرار دهید تا پس از انجام معامله حرف و حدیثی پیش نیاید. ممکن است به خاطر لوازم جانبی بی کیفیت، عملکردهای دستگاه مانند شارژ شدن دچار مشکل شود و خریدار فکر کند که دستگاه شما دچار مشکل بوده است. در صورتی که لوازم جانبی شما صد در صد اصلی نیست، این مسئله را با خریداران یا در آگهی فروش در میان بگذارید.
پاک کردن دستگاه و گرفتن عکس از آن
اگر شما قصد دارید گوشی یا تبلت خود را به صورت آنلاین به فروش برسانید، میبایست از دستگاه خود عکس بگیرید تا در آگهی فروش خود آنها را درج کنید. این کار، اختیاری نیست و یکی از قوانینی است که باید در معامله هایی که در بازارچه های خرید و فروش آنلاین صورت میگیرد رعایت شود. پیش از گرفتن تصاویر، ابتدا دستگاه خود را توسط یک دستمال ترجیحا ابریشمی که پرزی از خود به جای نمیگذارید پاک کنید. برای برطرف کردن چربی های احتمالی های میتوانید از شوینده های بدون مواد الکلی (مانند اسپری های مخصوص مانیتور و تلویزیون های LCD) استفاده کنید و گوشی خود را تا حد امکان تمیز کنید. ضمن اینکه هیچ گونه قاب و گارد محافظی نباید روی دستگاه باشد. برای گرفتن عکس مکانی را انتخاب کنید که دارای نور مناسب است. از زاویه ای عکس بگیرید که محصول کاملا نمایان باشد. برای این کار بهتر است از چند زاویه ی مختلف عکس تهیه کنید. پشت و روی دستگاه و همچنین لبه های دستگاه باید در تصاویر نمایان باشند تا خریدار کاملا از وضعیت ظاهری دستگاه با خبر شود. در صورتی که گوشی یا تبلت شما دارای خوردگی ظاهری است از آن قسمت نیز تصویری بگیرید. بسیاری ممکن است این اقدامات را غیر ضروری بدانند. اما شما به عنوان یک فروشنده ی صادق موظفید اعتماد سازی کنید تا معامله ای بی غل و غش داشته باشید. قطعا هر معامله ای با هر ارزش مادی که دارد، ارزش زیر سوال رفتن انسانیت و صداقت را ندارد.
قدم آخر – فروش دستگاه
پس از اینکه مراحل بالا را به صورت کامل انجام دادید و دستگاه خود را با لوازم جانبی آن جمع کردید و داخل کارتن دستگاه گذاشتید، دیگر وقت به فروش رساندن آن است. راه های مختلفی برای فروش دستگاه وجود دارد. به طور مثال شما میتوانید دستگاه خود را به فروشگاه هایی که گوشی های دسته دوم کارکرده خرید و فروش میکنند ببرید. این روش چندان اقتصادی نیست. این نوع خریدار ها، بسته به مدل دستگاه و ظاهر آن حدودا بین 20 تا 30 در صد از قیمت آک دستگاه شما کم میکنند و آن را خریداری میکند. البته ممکن است این در صد بیشتر هم شود ، به خصوص وقتی گوشی شما قدیمی تر باشد و تولید آن متوقف شده باشد ،وضعیت ظاهری دستگاه چندان مطلوب نباشد و یا گوشی شما تعمیر شده باشد، قیمت به صورت تصاعدی کاهش میابد.
پیشنهاد ما این است که شما دستگاه خود را مستقیما به مصرف کننده بفروشید. با این کار هم شما و هم خریدار معامله ی مقرون به صرفه تری خواهید داشت زیرا به هر حال مغازه دار با قیمت کمتری دستگاه شما را میخرد تا خود نیز بتواند آن را با مقداری سود به فروش برساند. بنابراین فروش مستقیم به کاربر روشی ایده آل است. اما ممکن است با این نوع شیوه ی فروش آشنایی نداشته باشید. بازارچه های آنلاین زیادی وجود دارند که نقش واسطه را ایفا میکنند و شما میتوانید محصول خود را درون آنها آگهی کنید. برای یافتن این بازارچه ها به راحتی میتوانید داخل گوگل جستجو کنید. برخی از این فروشگاه ها برای امنیت بیشتر ابتدا مبلغ شما را به حساب خود واریز میکنند و پس از رسیدن جنس به خریدار و تائید آن، سایت مبلغ شما را واریز میکند که البته برخی از واسطه ها مقداری نیز به عنوان کارمزد کسر میکنند. شما میتوانید در برخی از این بازارچه ها جنس خود را به صورت مزایده ای بفروشید. بدین صورت که شما قیمتی پایه را برای دستگاه خود در نظر میگیرید و یک گام افزایشی تعیین میکنید. قیمت پایه بدین معناست که شما کمتر از آن مقدار دستگاه را نخواهید فروخت و گام افزایشی یعنی به آن مقدار هر کسی که پیشنهاد میدهد، باید پیشنهادش نسبت به قیمت پیشنهادی قبلی، افزایش داشته باشد. در نهایت به طور مثال پس از 48 ساعت از آخرین پیشنهاد شما دستگاه خود را به بالاترین مبلغ پیشنهادی به فروش میرسانید. پیشنهاد میکنیم حتما قوانین بازارچه ای که قصد درج آگهی خود در آن را دارید، مطالعه کنید تا مشکل در فرآیند معامله صورت نگیرد. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد.
من خودم گرافیکم رو ارتقا دادم گرافیکم هیچی نداشت کارتن و متعلقاتی واسش نگذاشته بودم!!!همه رو از بین برده بودم.الان هیچکدوم از قصعات کامپیوترم کارتن نداره من اضافی ها رو همیشه دور میریزم.
سلام ممنون ولی بهتر بود در مورد پاک کردن کامل مموری داخلی گوشی که با ریکاوری هم نشه برگردوند راهنمایی میکردید که یکی از راه ها به نظرم پاک کردن و فکتوری ریست کردن چندباره گوشی باشه مثلا اطلاعات و اکانتها رو پاک کنید و فکتوری ریست کنید و دوباره حافظه داخلی گوشی رو پر از فایلهایی که براتون مهم نیست دیگران ببینند بکنید و دوباره فکتوری ریست و چندبار این عمل نوشتن و پاک کردن رو انجام بدید یه کم ریکاوری کردن سختتر میشه
مطلب خیلی خوبی بود ممنون، ولی گفتید که گوشی رو با مواد غیر الکلی تمیز کنید! من چند ساله با الکل تمیز میکنم خیلی خوبه
راهنمای خوبی بود ممنون شاهین عزیز :-bd