برند هوآوی در کمتر از یک دهه توانست به یکی از برجستهترین سازندگان گوشیهای هوشمند در جهان تبدیل شود. هدف غول چینی دنیای فناوری جهان این بود که در سال 2019 به بزرگترین تولیدکننده گوشی هوشمند در دنیا تبدیل شود. اما آمریکا با ایجاد موانع پیش روی هوآوی زمان رسیدن به این هدف را برای آنها کمی طولانیتر کرد. با این حال، هوآوی توانست در سال 2019 بیش از 240 میلیون گوشی در سراسر جهان به فروش برساند. این برند چینی طبق آماری که توسط موسسه تحقیقاتی IDC منتشر کرده است، هوآوی با تصاحب 17.6 درصد از سهم بازار گوشیهای هوشمند، پس از سامسونگ در جایگاه دوم قرار گرفت. اما هوآوی چگونه توانست با موفقیت از پس این شرایط سخت برآید؟
سرمایهگذاری درست در واحد تحقیق و توسعه
هوآوی همواره 10 تا 15 درصد از درآمد سالانه خود را به تحقیق و توسعه اختصاص میدهد و در طول 10 سال گذشته رقمی در حدود 73 میلیارد دلار به این بخش تخصیص داده شده است. در حدود نیمی از کارکنان هوآوی در بخش R&D در 14 مرکز تحقیقاتی و 36 مرکز نوآوری این شرکت در سراسر جهان مشغول به فعالیتاند. باوجود چنین واحد گستردهای، هوآوی یک از فعالترین شرکتهای فعال در دنیای تکنولوژی در زمینه ثبت پتنت به حساب میآید و این یکی از راههای کسب درآمد شرکت نیز به حساب میآید.
5G کلید ورود به آینده
باوجود شرایط سختی که هوآوی در سال گذشته تجربه کرد، میزان فروش گوشیهای این شرکت در مقایسه با سال قبلتر با 16.8 درصد افزایش همراه بود. بخش بزرگی از این موفقیت را هوآوی مدیون گوشیهای 5G خود است. این شرکت در سال 2019 توانست 6.9 میلیون گوشی با پشتیبانی از شبکه 5G را روانه بازار کند و این آنها را به بزرگترین فروشنده گوشیهای 5G در جهان تبدیل کرد.
هوآوی از سال 2009 تا 2019 چیزی در حدود 4 میلیارد دلار صرف تحقیق در زمینه تکنولوژی 5G کرده است و این شامل چیپست، مواد، الگوریتم، آنتن، دما و … میشود. در نتیجه این تحقیقات، آنها نه تنها به یکی از اولین شرکتهایی تبدیل شدند که گوشیهای 5G خود را روانه بازار کرده است، بلکه توانستند در تا ماه فوریه سال جاری، 91 قرارداد تجاری با اپراتورهای جهانی برای نصب تجهیزات شبکه 5G امضا کنند. از این تعداد 47 قرارداد به اپراتورهای اروپایی، 27 قرارداد آسیایی و 17 قرارداد به مناطق دیگر اختصاص دارند.
تراشه Kirin 990 5G هوآوی که با استفاده از فرایند 7nm+ EUV تولید شده، یکی از قدرتمندترین تراشههای پرچمدار به حساب میآید در گوشیهای سری میت 30 استفاده شده است. HiSilicon Kirin 990 5G دارای اولین مودم با باند فرکانسی کامل است که از دو معماری NSA و SA پشتیبانی میکند. سرعت دانلود این مودم به 2.3Gbps و آپلود آن به 1.25Gbps میرسد. علاوهبراین طراحی این مودم به نحوی است که امکان اتصال همزمان به شبکههای نسل 5 و 4 را فراهم میکند تا در نواحی با پوشش سیگنال ضعیف هم کاربران دچار مشکل نشوند. انتظار میرود که این تراشه قدرتمند، در پرچمداران سری P40 هوآوی که بهزوئی معرفی خواهند شد نیز استفاده شود.
عدم قبول شکست
چند سالی بود که زمزمههایی مبنی بر توسعه سیستم عامل شخصی هوآوی به گوش میرسید. اما هوآوی اعلام کرده بود که تمایل دارد به همکاری با گوگل ادامه دهد. اما پس از آنکه شایعات تحریم هوآوی توسط آمریکا قوت گرفت، این شرکت به توسعه سیستمهای نرمافزاری خود سرعت بخشید و در نهایت از سیستم عامل Harmony OS رونمایی کرد. باوجود آنکه هوآوی هنوز از این سیستم عامل در گوشیهای هوشمند خود استفاده نکرده، اما HMS یا همان سرویس موبایلی هوآوی را جایگزین GMS گوگل کرده است.
تا امروز هوآوی موفق شده است بیش از 1.3 میلیون توسعهدهنده را با بیش از 55000 اپلیکیشن جذب سرویس خود کند. اکوسیستم Huawei Mobile Services بیش از 170 کشور و منطقه را تحت پوشش قرار داده و به بیش از 600 میلیون کاربر هوآوی سرویس میدهد. استور اختصاصی هوآوی، یعنی AppGallery هم که در گوشیهای جدید این شرکت جایگزین Google Play Store شده است، از زمان رونمایی، یعنی اپریل 2018 تا امروز موفق به جذب 400 میلیون کاربر فعال ماهانه شده است.
هوآوی همچنین به تازگی به توسعهدهندگانی که برنامههای و بازیهای خود را تا پیش از ماه ژوئن برای AppGallery ارائه کنند، پیشنهادات جذابی مانند کسب 100 درصدی درآمد را نیز ارائه کرده است. بدین ترتیب میتوان انتظار داشت که در آیندهای نزدیک توسعهدهندگان بیشتری برنامههای خود را برای این مارکت نیز طراحی کنند.
محصولاتی خوش فروش
یکی دیگر از دلایل موفقیت هوآوی در سال 2019 را میتوان ارائه محصولاتی خوشفروش به بازار عنوان کرد. به عنوان مثال گوشیهای سری Nova این شرکت تا دسامبر 2019، بیش از 125 میلیون نسخه به فروش رفتهاند. هوآوی در بخش گجتهای پوشیدنی (ساعت و بند) نیز موفق عمل کرده و اپلیکیشن Huawei Health بیش از 100 میلیون بار دانلود داشته است. این برند چینی با فروش بیش از 14 میلیون تبلت در سال 2019 و با تخصیص 9.8 درصد از سهم این بازار به خود، در جایگاه سوم این دسته جای گرفته است.
برندی با ارزش و قابل اعتماد
هوآوی حالا بیش از 64 هزار فروشگاه در سراسر جهان دارد و یکی از ارزشمندترین برندهای جهان به حساب میآید. کمپانی Brand Finance در ماه ژانویه سال 2020 نام 500 شرکت ارزشمند جهان را منتشر کرد که در این لیست هوآوی در رتبه 10 آن جای گرفته بود. هوآوی از دیدگاه نشریه فوربز هم در میان 100 شرکت با ارزش جهان قرار دارد. غول چینی دنیای فناوری در طول سالهای گذشته در داخل کشور نیز طرفداران زیادی جذب خود کرده است و حالا یکی از پرفروشترین برندهای گوشی در ایران به حساب میآید.
عدم شکست!:) هواوی عجب تبلغات خفنی میکنه نمیدونم ایرانی ها از چینی ها یاد گرفتند یا چینی ها از ایرانی ها
سلام.
متن پر قدرتی داشتید.
عالی بود.
احسنت.