یکی از معضلات اجتماعی که کشور های مخالفی از جمله کشور ما با آن دست و پنجه نرم می کنند، مهاجرت های غیر قانونی و قاچاق انسان است. قاچاقچیان انسان معمولا مهاجران را با مخفی کردن داخل کامیون های باری ، قطار ، کشتی و به بدترین حالت ممکن منتقل میکنند که در بعضی موارد باعث کشته شدن این افراد میشوند. با اینکه همیشه بازرسی های ویژه ای برای جلوگیری از قاچاق انجام میشود ولی بازهم تا زمانی که مهاجرانی وجود دارند که به امید پیدا کردن شرایط یا زندگی بهتر حاضرند چنین ریسکی را متحمل شوند و جان خود را در دست قاچاقچیان بگذارند، همچنان شاهد رخ دادن این اتفاق خواهیم بود. استفاده از کانتینر یا محموله های کشتی های باربری یکی از راه هایی است که این افراد به وسیله آن و با قرار دادن تعداد بسیار زیادی از مهاجران داخل آنها در شرایطی سخت ، اقدام به قاچاق انسان می کنند. این کانتیر ها در بین هزاران محموله یک کشتی باربری قرار می گیرند و تشخیص دادن مهاجران غیر قانونی که در سکوت کامل داخل آنها هستند تقریبا غیر ممکن است. در همین راستا یکی از محققین مرکز مشاوره علمی سن دیگو به نام “فرانکلین فلبر” دستگاهی را ابداع کرده است که میتواند به تشخیص دادن این محموله ها کمک کند.
فلبر سنسور آکوستیکی را طراحی کرده است که به قدری حساس است که قادر است نفس کشیدن یک انسان را از پشت یک دیوار فلزی تشخیص دهد. این دستگاه دارای یک صفحه نازک فلزی است که به یکی از دیواره های کانتینر متصل میشود و سپس یک قطعه دیگر مانند چکش بصورت مداوم ضرباتی را به این صفحه وارد میکند. صدای به وجود آمده از این ضربات پی در پی ، فرکانسی مشخص را ایجاد میکند که میتواند از فلز عبور کند. سیگنال ارسالی پس از برخورد با اشیای پشت دیواره و داخل کانتینر به گیرنده دستگاه باز میگردد که قادر است صدای منعکس شده از اشیای متحرک را از اشیای ثابت تشخیص دهد. همانگونه که ذکر شد، حساسیت این دستگاه به قدری است که قادر است حرکات بسیار جزيئ در حد بالا و پایین شدن قفسه سینه یک فرد را در هنگام نفس کشیدن تشخیص دهد!. عکس زیر شیوه عملکرد این دستگاه را نشان میدهد.
فلبر مدعی است که با استفاده از این تکنیک میتوان در هر دقیقه دو کانتینر را بررسی کرد، اما این سرعت عمل در برابر هزاران هزار محموله ای که در بنادر جابجا میشود کافی به نظر نمی رسد. علاوه بر این، برای اینکه این دستگاه به صورت صحیح عمل کند ، صفحه فلزی باید کاملا به دیواره متصل شود و همچنین هرگونه صدای مزاحم محیط میتواند باعث اختلال در دستگاه شود. به همین دلیل واضح است که این دستگاه هنوز نیازمند توسعه و کار بیشتر است اما به هر حال همیشه تکنولوژی های جدید در هنگام معرفی ، طرح های پر هزینه و اشکالی هستند همانطور که قیمت کنونی این دستگاه ده هزار دلار به ازای هر واحد است.
خودم میگم از رو چشمش که بزور دیده میشه معلومه عکس زن است.
هر کی گفت عکس بالا مرده یا زن؟
تو ایران که کاربرد نداره سالانه هزارنفر از این کشور فرار میکنن و یا قاچاق میشن تا به رویای زندگی خود برسن بعدشم بعضیاشون نابود میشن برمیگردن 🙁
البته اینجا منظور از قاچاق انسان در واقع قاپاق مهاجر هستش ولی امان از قاچاقچی های توریست ها و انسان های فقیر !!!
این تکنولوژی در جای خود ارزشمند میباشد ولی اگر شرایط کشورهایی که مهاجر زیاد دارد بهبود پیدا کند صورت مسئله حل میشود!!!!
امیدوارم هر چه زودتر این تکنولوژی به کار بیاد وجلوی این تجارت شوم گرفته بشه.