به کارگیری از هوش مصنوعی در بخش تصویربرداری با تلفن های هوشمند به یک روند حرفه ای در سال 2017 تبدیل شد. کمپانی هایی مانند گوگل، اپل و هواوی این تکنولوژی را وارد تلفن های جدید خود کرده و با این کار کیفیت تصاویر گرفته شده توسط این ابزارها را تا اندازه بسیار زیادی افزایش دادند. با این حال تلاش برای بهبود شرایط و رساندن کیفیت تصاویر گرفته شده با دوربین های گوشی های موبایل به سطح دوربین های حرفه ای همچنان از دو جبهه نرم افزاری و سخت افزاری ادامه دارد.
اخیرا دانشمندان یک شبکه عصبی توسعه داده اند که هدف آن افزایش کیفیت عکس های گرفته شده با دوربین گوشی و رساندن آن به سطح دوربین های حرفه ای DSLR است. این گروه از محققین دانشگاه ETH زوریخ کار خود را با راه اندازی یک سیستم هوش مصنوعی به وسیله تصاویر گرفته شده از منظره ای یکسان با یک دوربین DSLR و یک دوربین تلفن هوشمند آغاز کردند. مقایسه جزئیات دو عکس و اجرای تغییرات به تدریج باعث هوشمندتر شدن این سامانه شده تا سطحی شده که بتواند به صورت خودکار تشخیص دهد چه تغییراتی در چه موقعیت هایی از یک عکس باید اعمال شوند تا کیفیت به سطح مطلوب افزایش یابد. نکته جالب درباره این سیستم آن است که می توان به همین ترتیب کیفیت آن را افزایش داده و یک شبکه عصبی هوشمندتر به دست آورد. تنها کاری که باید صورت گیرد اضافه کردن دو تصویر از یک منظره یکسان به سیستم است که یکی از آنها با دوربین گوشی و دیگری با دوربین عکاسی حرفه ای ثبت شده باشند. البته همانند هر سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی، این سامانه ها نیازمند توسعه و یادگیری بیشتر است. در حال حاضر تصاویر افزایش کیفیت قابل ملاحظه ای را تجربه می کنند اما هنوز کمبودهایی وجود دارد و برای مثال جزئیات در برخی از تصاویر ویرایش شده کاهش یافته اند. با این حال توسعه دهندگان این روش در حال کار بر روی توسعه بیشتر و افزایش توان شبکه عصبی برای اجرای بهتر و دقیق تر جزئیات ویرایشی هستند. همچنین در بخش دیگری از پروژه نیز تلاش شده شرایط یک عکس هر چه بیشتر به موقعیت واقعی عکاسی نزدیک شود. برای مثال اگر منظره تصویر یک فضای آفتابی و روشن باشد، هوش مصنوعی تلاش خواهد کرد رنگ ها، گرما و سایه ها را به گونه ای تغییر دهد تا عکس نهایی هر چه بیشتر مانند عکس های گرفته شده در هوای آفتابی باشد و همین کار برای محیط های دیگر مانند روزهای بارانی و برفی یا محیط های داخلی با نورپردازی مصنوعی نیز اجرا می شود.
هر چند هنوز هم دوربین های حرفه ای با مجموعه تجهیزاتی مانند فیلترها و لنزهای مختلف و همچنین سنسورهای قدرتمند عکس های بسیار بهتری نسبت به دوربین های به کار رفته در گوشی های موبایل ثبت می کنند، اما به نظر می رسد سازندگان این گجت ها نیز به تدریج با ترکیب قدرت هوش مصنوعی و سخت افزار قوی در حال رساندن خود به زمین رقابت با حرفه ای ها هستند.
دیدگاهتان را بنویسید