بیش از 15 سال است که اعضای ناسا برای فرستادن سفینه ی فضایی نیوهورایزنز (New Horizons) به فضا و یافتن اطلاعاتی جدید از پلوتو تلاش می کنند. در واقع زمانی که ناسا کار طراحی این سفینه را آغاز کرد، پلوتو هنوز یک سیاره و در واقع کوچک ترین سیاره ی منظومه ی شمسی محسوب می شد. اما از 9 سال قبل و درست پس از عزیمت سفینه ی نیو هورایزنز به فضا، سرنوشت پلوتو نیز به یکباره دگرگون شد و پژوهشگران ناسا با توجه به اطلاعات دریافتی از این سفینه، رفته رفته پلوتو را از مقام سیاره بودن خلع کرده و این جرم آسمانی را جزو رسته ای جدید از اجرام فضایی به نام سیاره های کوچک دسته بندی نمودند. حال پس از سفری تقریباً یک دهه ای و پیمودن بیش از هفت و نیم میلیارد کیلومتر، سفینه ی نیوهورایزنز بالاخره دیروز به هدف نهایی ماموریت خود دست یافت و به نزدیک ترین فاصله ی ممکن از این سیاره ی کوچک یعنی فاصله ی 12472 کیلومتری رسید.
حال که نیوهوراینز به هدف نهایی خود دست یافته کار اصلی این سفینه ی فضایی یعنی مهم ترین هدف این ماموریت آغاز شده است: ارسال تصاویر و اطلاعات ثبت شده از سطح این سیاره ی کوچک. در واقع مهمترین ماموریت سفینه ی فضایی نیوهورایزنز دادن اطلاعات کافی به پژوهشگران ناسا در مورد پلوتو و بزرگترین قمر آن یعنی شارون است تا آن ها بتوانند توسط اطلاعات مذکور، ماهیت اصلی پلوتو و قمر اصلی اش را تشخیص داده و گمانه زنی های خود در این رابطه را به یقین تبدیل نمایند. به گفته ی اعضای ناسا از آن جا که فاصله ی نیو هورایزنز از زمین بسیار زیاد است، برای دریافت تمامی اطلاعات ثبت شده توسط این سفینه، چیزی حدود 16 ماه زمان نیاز خواهد بود و در واقع علاقمندان به مشاهده ی تمامی تصاویر و اطلاعات مربوط به پلوتو باید بیش از یک سال دیگر صبر کنند. نکته ی جالب دیگری که پژوهشگران ناسا در این زمینه اعلام کرده اند این است که سرعت ارسال اطلاعات از نیو هورایزنز به زمین بسیار ناچیز و چیزی شبیه به سرعت مودم های 56K است! (اعضای ناسا باید سری به این جا بزنند تا ببینند ما نه در روی فضا که بر روی زمین چه سرعت اینترنت قشنگی داریم!). با این حال اطلاعاتی که طی ماموریت 9 ساله ی نیو هورایزنز و تا این لحظه به زمین مخابره شده اند نیز بسیار با ارزش بوده اند و تا کنون موفق به بر هم زدن معادلات فراوانی شده اند. بر طبق اطلاعات مذکور، اکنون مشخص شده اجرامی که دورتر از نپتون در منظومه ی شمسی قرار دارند را باید در دسته بندی جداگانه ای قرار داد و آن ها را اجرام فرا نپتونی نامید. اجرامی که تا کنون تصور می شد بزرگترین آنها سیاره ی کوچک اریس است. اما اکنون سیاره ی کوچک پلوتو با قطری نزدیک به 2370 کیلومتر این مقام را به خود اختصاص داده است. با این حال اعضای ناسا معتقدند که برای کسب حقایق بیشتر از پلوتو و اصلی ترین قمرش یعنی شارون، باید تمامی اطلاعات ارسال شده توسط سفینه ی نیو هورایزنز مورد بررسی قرار گیرد. در ادامه می توانید تصاویر و اطلاعاتی را در همین زمینه مشاهده نمایید.
یکی از جدید ترین تصاویر ارسال شده از سیاره ی کوچک پلوتو توسط سفینه ی نیوهورایزنز که به گفته ی اعضای ناسا با دقت 4 کیلومتر به ازای هر پیکسل به ثبت رسیده است. به این معنی که در نسخه ی اصلی تصویری که مشاهده می کنید، هر پیکسل از تصویر برابر با 4 کیلومتر مربع از سیاره ی کوچک پلوتو است. کیفیتی که حدود 1000 برابر بیشتر از تصاویر ثبت شده توسط تلسکوپ فضایی هابل به شمار می رود.
سیر تکاملی کیفیت تصاویر ارسالی از پلوتو توسط سفینه ی فضایی نیو هو رایزنز در طی سه ماه اخیر و همچنین مقایسه ی آن ها با تصویری که تلسکوپ فضایی هابل از این سیاره ی کوچک ثبت کرده بود.
شادی پژوهشگران ناسا پس از به انجام رساندن ماموریتی 15 ساله
کاریکاتور جالب نشریه ی نیوزویک از موفقیت ماموریت سفینه ی فضایی نیو هورایزنز. نیوهورایزنز: سلام پلوتو: چه خبرا؟!
حالا مگه من گفتم ناسا برای ایرانه!
در ناسا ملیت های گوناگونی از سراسر جهان از جمله ایران هستند و کاری به ملیت افراد نداشته و هر کس نسبت به قابلیتهای خود پیشرفت میکند !!!
ما نیز بهتر است جو زده نشویم و ناسا را مال خود ندانیم !!!!
خواهش میکنم دوست عزیز. شما فرمودید مطالب نجوم بیشتر بشه ما هم عمل کردیم. مابقی دوستان هم اگر لطف کنند اعلام کنند چه مطالبی رو بیشتر می پسندند ما بر طبق نظرشون عمل می کنیم. هر چی باشه صاحبان واقعی وبسایت شما هستید دوستان گرامی.
با سلام و تشکر از مجموعه سخت افزار بابت درج اخبار جالب و عالیتون
جناب حسینی تشکر مارو پذیرا باشین قربان .
بیش از 15 سال تلاش و انتظار کم نیست حالا حساب کنید منظومه چقدر کوچکه در مقابل کهکشان راه شیری
تعدادی از دانشمندان اونجا ایرانی هستند از جمله بابک فردوسی پروفسور محمد جمشيدی و فيروز نادری
چه کاررا که این خارجی ها نمیکنن من آخر نفهمیدم تو ناسا الان فردی ایرانی هست یا نه؟
اگه نمیدونین بدونین جمله چه خبر به انگلیس که داخل کاریکاتور نصفش رو نوشته اینه:what’s up اینم جهت اطلاعات عمومی.;);)
سلام
«نیو هورایزنس» با سرعتی بیش از ۳۰ هزار مایل در ساعت (نزدیک به ۵۰ هزار کلیومتر در ساعت) با استفاده از انرژی اتمی، سفر خود را از سال ۲۰۰۶ میلادی آغاز کرده است.
با تشکر از شما که بالاخره نقطه اشتراک خوبی (انتقال اطللاعات ) با شرکت معظم ناسا پیدا کردیم !!!! :D:D:D:p:p:p
این سفینه ها با چطور باتریهایی کار میکنند که بعد از نه سال هنوز قادر به دریافت و ارسال اطلاعات میباشند ؟؟؟!!! :o:o:o