بخشی از رمز و راز معماری Renoir در طی ارائه AMD در Hot Chips 2020 افشا شد. ظاهرا Renoir در ابتدا قرار بوده که تا 6 هسته پردازشی را در خود جای دهد اما با توجه به بازده عالی فناوری 7 نانومتری TSMC مهندسان AMD موفق شدهاند که طراحی 8 هسته را با تمام محدودیتها اعمال کنند.
در طی رویداد Hot Chips 2020 یکی از نکات بسیار جذابی که درباره طراحی Renoir مشخص شد مربوط به تعداد هستههای پردازشی این سری میباشد. همانطور که گفتیم مهندسان تیم سرخ برنامه داشتند تا Renoir را به شش هسته پردازشی (حداقل در پلتفرم موبایل) مجهز کنند. با این حال به لطف بهره وری فوق العاده فناوری پیشرفته 7 نانومتری TSMC تیم سرخ موفق شده طراحی 8 هسته را ارائه دهد.
رمز و راز معماری Renoir
تصمیم AMD مبنی بر عرضه مدلهای 8 هستهای Renoir مانند نمونه 15 وات Ryzen 9 4900U باعث تاثیرات بسیار عمیقی در بازار الترابوک شده است. در حالی که مدلهای بر پایه Zen 2 به شکل کامل موفق نشدند تا نمونههای اینتل مانند Core i7 1065G7 بر پایه معماری 10 نانومتری Ice Lake را در زمینه تک هسته مغلوب کنند اما چهار هسته اضافی آنها افزایش عملکردی تا 150 درصد یا بیشتر را در چند هسته فراهم میکند.
اگر AMD تصمیم میگرفت که طراحی Renoir در نهایت به همان 6 هسته محدود شود ما شاهد اتفاقات دیگری در بازار نوت بوک بودیم. برای شروع نمونههای 45 وات و 6 هستهای موبایل Renoir قادر نبودند با مدلهای بالا رده 8 هستهای Comet Lake H مانند Core i9 10980HK رقابت کنند. سری بالا رده Renoir H هر چند بخاطر فرکانس پایینتر باری کاری تک هسته را به Comet Lake H واگذار کرده اما در زمینه چند هسته باز هم شاهد کارایی بسیار بهتر هستیم.
همچنین وجود مدلهای 8 هستهای Renoir بدین معناست که AMD قادر بوده تا هستههای بیشتری را در دستههای پایینتر ارائه دهد. به عنوان مثال مدلهای 6 هستهای به مانند Ryzen 5 4600U دو هسته بیشتر از رقیب (Ice Lake) در اختیار دارند.
بیشتر بخوانید: مدل موبایل Ryzen 5000 Cezanne مشاهده شد – Vega سریعتر و سریعتر
دیدگاهتان را بنویسید