روشندل مدیرعامل دیجیکالا بیزینس در سمینار سامیت 2025، از تصمیم دیجیکالا برای ورود به حوزه BTB در سال 1400 با تیم 5 نفره خود سخن گفت و در ادامه افزود:
این مجموعه برای خرید عمده سازمانها که زیرمجموعه تیم کامرشیال دیجیکالا بود، شکل گرفت. پلتفرم شباهت زیادی به دیجیکالا داشت با این تفاوت که امکان خرید عمده با روش پرداختهای متنوع و قیمتگذاری براساس مارکتهای عمده را نیز فراهم کرده بود. در سال 1401 این پلتفرم با پتانسیل رو به رشد خود مواجه شد و در سال 1402 فوکوس خود را بر روی لاین الکترونیک گذاشت. در سال 1403 به بالاترین حد رشد خود رسید که سبب شد تا علاوه بر اکسسوری و الکترونیک شاخههای دیگری نیز به این مجموعه اضافه شود. از جمله این شاخهها میتوان به صنعت طلا و مصالح ساختمانی اشاره کرد.

همچنین روشندل اظهار داشت دیجیکالا بیزینس در پایان سال قبل و با 100 نفر به گردش مالی ماهانه بیش از 1/5 همت در ماه رسید. قطعا اکوسیستم دیجیکالا و اعتمادی که در بین کسبوکارها در طی سالیان بدست آورده، خود بیتاثیر در رشد این بیزینس نوپا نبوده است.
پشوتن پورپزشک؛ ارتباط نداشتن بهتر از اختلال در ارتباط است
در ادامه این همایش پربار پشوتن پورپزشک مدیرعامل پادرو، در مورد تاثیر مخرب فیلترینگ بر اکوسیستم دیجیتال اشاره کرد و گفت: نهایتا در شرایط فعلی ما باید به جای قبول کردن این محدودیت و توقف کسبوکار به دنبال روشی برای برونرفت از این وضعیت برای بقای کسبوکار خود، حتی در شرایط موجود باشیم.
او اختلال در ارتباط، برهم زدن چرخه فروش و افزایش هزینه را بخشی از این اثرات منفی برشمرد و گفت: نداشتن ارتباط بهتر از اختلال خواهد بود و این تعلیق و اختلال به شدت مخربتر از نداشتن ارتباط است.
مسیری از آهن بودن تا طلایی شدن با شاهین رفیعپور
شاهین رفیعپور بنیانگذار زرپاد، در ادامه سمینار پربار سامیت 2025 از تابآوری در کسبوکار سخنرانی کرد و گفت: برای ادامه در مسیر آهن بودن تا طلایی شدن، نیاز به تابآوری کسبوکارها است. تابآوری یعنی توانایی بازگشت پس از بحران و توانایی تغییر، انطباق و رشد حتی در زمانی که زمین زیر پا در حال تغییر است.

تابآوری فقط به این معنا نیست که دوام بیاوریم؛ باید قدم در مسیر بهتر و قوی شدن برداریم و هوشمندانهتر عمل کنیم، پس تابآوری حالا یک مزیت رقابتی واقعی است.
رفیعپور در ادامه سخنان خود به ویژگیهای کسبوکارهای تابآور اشاره داشت و افزود:
این کسبوکارها در قدم اول بحرانها را پیشبینی میکنند.
مدل کسبوکار خود را انعطافپذیر طراحی میکنند.
بر روی تیمهای قوی و فرهنگ یادگیری سرمایهگذاری میکنند.
تغییرات را نه تهدید، بلکه فرصت میبینند.
مرور آخر
نخستین بیزینس سامیت 2025 با ارائههای متنوعی از چالشهای فیلترینگ تا برندینگ و اتوماسیون، نقشه راهی برای کسبوکارهای ایرانی ترسیم کرد. این رویداد نشان داد که در اکوسیستم پویای فناوری ایران، تابآوری، حرفهایگری و ثبات، قدمی آهنین در مسیر طلایی شدن آینده است.
دیدگاهتان را بنویسید