پس از برگزاری مراسم رسمی افتتاحیه الکامپ 26 در روز یکشنبه 4 تیر 1402 و در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران که میتوانید خلاصه آن را این جا بخوانید، از دوشنبه 5 تیر ماه 1402 تا کنون، دومین و سومین روز نیز سپری شده است. در این دو روز گذشته شاهد اجرای پنلهای متنوع در دو استیج اصلی نمایشگاه و معرفی هر چه بیشتر محصولات و خدمات ارائه شده از سوی شرکت کنندگان در کنار بازدید مقامات از بخشهای مختلف بودیم. در این مطلب قصد داریم خلاصه رویدادهای روز دوم و سوم نمایشگاه الکامپ 26 را با شما در میان بگذاریم. در وهله اول بد نیست بدانید که الکامپ امسال در فضاهایی به شرح زیر فعالیت خود را آغاز کرده و به جز این، در ساختمان دیگری با عنوان 37 A نیز پذیرای میهمانان خارجی است.
- سالن 5
- سالن 6
- سالن 7
- سالن 8 – 9
- سالن 31 A
- سالن 31 B
- سالن 35
- سالن 38
- سالن 44 A
- سالن 44 B
- فضای باز غرب
- فضای باز شرق
نمایشگاه امسال در روزهای دوم و سوم خود از ساعت ۸ صبح آغاز به کار کرد و طی رویداد الکامپ استیج، پذیرای پنلهای مختلف برای علاقهمندان در زمینههای تخصصی عرصه تکنولوژی بود. عناوین پنلهای اجرا شده را میتوانید در ادامه مشاهده کنید.
- نگاهی دقیق به بخش بینالملل الکامپ 26 (ELECOMP International)
- نگاهی کلی به مراسم افتتاحیه رسمی نمایشگاه الکامپ 26 تهران
- برگزاری حضوری بیست و ششمین نمایشگاه الکامپ تهران 1402
پنلهای روز دوم
روز دوم نمایشگاه دو پنل بسیار مهم برگزار شد که مهمترین آن در زمینه اکوسیستم نوآوری با عنوان «دولتها و اکوسیستمها، نقطه وصل کجاست؟»، درباره نحوه تعامل دولت با سایر دستاندرکاران عرصه رگولاتوری بود. مهمانانی که در این پنل حضور داشتند، آقای هاشم آقازاده دستیار معاونت علمی رییس جمهور و امیرحسین داوودیان معاون مدیرعامل بانک تجارت بودند که به چالشهای موجود در این زمینه پاسخ دادند. البته لازم به ذکر است که مینا والی مدیرعامل راهکار نیز به عنوان پنلیست در این برنامه صحبت کرد و از مشکلات موجود پرسید. در پنل مهم دیگر تحت عنوان «نقش تکنولوژی در صنعت خردهفروشی»، شاهد گردهمایی محمد متشرعی مدیرعامل ترناسیستم، رسول محمدی مالک فروشگاههای زنجیرهای آرینا، حمیدرضا جاتن مدیرعامل شرکت ارقام نگار اندیشه و شاهرخ کشاورز مدیرعامل تجارت طلایی بودیم. شرح مختصری از این دو پنل را در ادامه میخوانید.
خلاصه پنل دولتها و اکوسیستمها، نقطه وصل کجاست؟
در پاسخ به این سوال که «نگاه دولت به بخش رگولاتوری در سالهای اخیر چگونه بوده است؟»، آقازاده به این موضوع که گذرگاه نوآوری، تنها راه پیشرفت و توسعه کشور در آینده است تاکید داشت. او در ادامه عنوان کرد که از حدود 20 سال پیش، جرقههای ورود نوآوری در ارکان اصلی اداره کشور زده شده است و در برنامه چهارم توسعه، رگههایی از آن دیده میشود. دستیار معاونت علمی رییس جمهور بیان کرد که در برنامههای پنجم و ششم توسعه میتوانیم به صورت جدیتری پرداختن به مبحث نوآوری را مشاهده کنیم.
ما در دولت با ایجاد معاونت فناوری از 15 سال پیش، به سمت توسعه فضا و زیستبوم نوآوری حرکت کردهایم. قانون حمایت از تولید دانش بنیان از سال 1398 تصویب شده و اردیبهشت سال گذشته نیز قانون جهش حمایت از تولید دانش بنیان را داشتیم که همراه با ایجاد صندوق نوآوری شکوفایی برای حمایت از توسعه این زیستبوم مسیر درستی را تصویر کردهاند.
داوودیان در ادامه از نقش رگولاتور در تعیین حد و مرز برای بازیکنان این عرصه به عنوان صرفا ناظر و عدم ورود به قیمتگذاری و ارائه دستورالعملهای محدودکننده گفت. او اشاره کرد که اهمیت موضوع در نوآور بودن خود دولت است و نه صرفا حمایت از عرصه نوآوری به صورت نقدی که تضمین بقای اقتصاد کشور در توسعه رفاه شهروندان خواهد بود.
نکته مهم این است ک عدم محدودیت نوآوری ما فقط در حوزه IT، بانکداری، E-commerce و فناوری مالی نیست. نیازمندیم در حوزههای دیگری همچون آب، کشاورزی، محیط زیست، انرژی و تمام بخشهای دولت نوآوری وارد شود.
خلاصه پنل نقش تکنولوژی در صنعت خردهفروشی
متشرعی از این منظر که تکنولوژی باید در خدمت افزایش بهرهوری و ریتیل تکنولوژی به منظور کاهش خطای انسانی باشد، صحبت کرد. او نگاه سنتی مالکین فروشگاهها به استفاده از تکنولوژی و هزینهبر بودن مسیر و مقاومت نیروی انسانی برای استقرار را از چالشهای بخش ریتیل دانست و افزود که فرهنگ استفاده از تکنولوژی باید درست ترسیم شود تا شاهد مقاومت کمتر از سوی مردم باشیم. محمدی با بیان موفقیتهای اخیر فروشگاههای زنجیرهای رفاه، از نیاز به سرمایهگذاریهای کلان در حوزههای سخت افزار و نرم افزار و زیرساختهای مورد نیاز عرصه تکنولوژی گفت و مواردی مانند والمارت، تسکو، آمازون و از این دست را نام برد.
جاتن نیز نقشICT به عنوان زیرساخت در صنعت را برجسته کرده و از لزوم ورود هوش تجاری به حوزه فروش، مدیریت کارایی در کسب و کار و آنالیز هوشمند رفتارهای فروش صحبت کرد. او همچنین نقص تکنولوژیهای وارد شده به ایران و عدم اعتماد کاربران به فناوریهای عرضه شده را از چالشهای فعلی ریتیل دانست. در نهایت نیز متشرعی در پایان پنل، توسعه مهارتهای فردی برای فراتر رفتن از توان ماشینها را مهمترین قدم فعلی صاحبان کسب و کارها بیان کرد و برنامه را به پایان رساند.
پنلهای روز سوم
مهمترین پنل امروز در زمینه بانکداری نوین تحت عنوان «راهکارهای بهبود تجربه مشتری در صنعت بانکداری» و با حضور علیرضا جلالی فراهانی رییس مرکز تحقیقات و تحول استراتژیک بانک ملت، رضا قنبرزاده مدیر امور تحقیقات و توسعه بازار بانک شهر، حمیدرضا احمدیان عضو هیئت مدیره شاپرک و مهرک محمودی سردبیر نشریه پیوست برگزار شد. پس از آن نیز پنل مهم دیگری با موضوعیت «بررسی فرصتها و چالشهای ایران در مسیر تحول دیجیتال» شکل گرفت که میزبان سخنرانان زیر بود:
- فرهاد نیلی مدیرعامل شرکت مشاوره مدیریت، سرمایهگذاری و نوآوری رهنمان
- علی عبدالهی مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک
- عباس معمارنژاد عضو هیئت علمی دانشگاه
- رضا قربانی عضو هیئت مدیره نصر تهران
خلاصه پنل راهکارهای بهبود تجربه مشتری در صنعت بانکداری
در این پنل جلالی فراهانی از مشتری به عنوان رکن اصلی هر سازمانی یاد کرد و گفت وظیفه بانکها ارائه خدمات به مشتریان است. او در پاسخ به این سوال که مشتری هدف برای بانکهای تجاری چه تعریفی دارد، عنوان کرد که بانکها وظیفه دارند بخشهای مختلف خدمات و سرویسدهیهای خود را تفکیک کرده و برای هر بخش به صورت جداگانه پرسونای دقیقی ایجاد کنند تا بتوانند در هر قسمت عملکرد نوآورانه مخصوص به خود را داشته باشند. فراهانی ضعف مالکیت داده و عدم ایجاد فضای مناسب برای نوآوری بانکها توسط رگولاتور را عامل اصلی تجربه کاربری نه چندان مطلوب دانست.
بانکداری دیجیتال امکانی برای تسهیل و ارتقای تجربه مشتری و یک رابطه برد – برد است که در کوتاهمدت به نفع مشتری و در بلندمدت برای بانکها نیز مفید خواهد بود.
قنبرزاده از فعالیت در فضای رقابتی شدید گفت و اشاره کرد که تفاوت اصلی بین بانکها، خلق تجربه مطلوب برای مشتریان بوده ک تنها مزیت رقابتی در چنین فضایی است. به گفته او، تاثیر منفی فضای تحریمها و محدودیت برای تجهیز سخت افزارها، یکی از دلایل عدم امکان نوآوریهای برجسته است.
برای بهبود تجربه مشتری، تمام زیرمجموعههای یک بانک باید با یکدیگر همکاری کنند. موفقیت در مسیر بانکداری نوین باعث میشود که بار فعالیتی از روی دوش شعب برداشته شده و فرصت برای نوآوری برای بانکداران فراهم شود.
احمدیان نیز در جایگاه رگولاتور اشاره داشت که تجربه مشتری در حقیقت فضای رقابتی بین بانکها است و به تعامل رگولاتور با بانکداران ارتباط چندانی ندارد. او این ارتباط را کمتر از 5 درصد دانست و به بانکداران توصیه کرد که برای بهبود تجربه کاربری، صرفا به پلتفرمها توجه نکنند و وارد مبحث فرآیندها و درک سبک زندگی مشتریان خود شوند.
رگولاتور صرفا تنظیم سیاستهای پولی و مالی کشور را به عهده دارد؛ اما، در زمینه حرکت به سمت نوآوری، میتوان از تشکیل کارگروه حاکمیت داده برای آنالیز دادههای دریافتی در جهت بهبود فضای اکوسیستم بانکداری نوین نام برد. البته مصوبههای زیاد سیاستگذاران باعث میشود فرصت نوآوری از بانکها گرفته شود و ما نیازمند تغییر در سیاستهای بیننهادی هستیم.
خلاصه پنل بررسی فرصتها و چالشهای ایران در مسیر تحول دیجیتال
در ابتدای این پنل، قربانی عضو هیئت مدیره متولی برگزاری نمایشگاه، ناپایداری در شبکه برق کشور را علت اصلی ناتمام ماندن مراسم افتتاحیه دانست و به پرسش سوالاتی از مهمانان پنل پرداخت. پس از آن معمارنژاد بیان کرد که اقتصاد دیجیتال در شرایط امروز دنیا و در آستانه انقلاب صنعتی پنجم، امری اجتنابناپذیر است و ما فرصتی برای انتخاب نداریم! تاکید او بر این موضوع بود که توسعه دیجیتال با قوانین سنتی امکانپذیر نیست. او همچنین چالشهای پیشرو را مواردی از قبیل عدم فراگیری هویت دیجیتال، نبود زیرساخت و دسترسی، ضعف سواد دیجیتال در جامعه، عدم بسترسازی دارایی و اسناد الکترونیکی، نبود امنیت داده در حوزه حریم شخصی و مواردی از این دست دانست.
در ادامه عبدالهی با اشاره به فیلترینگ و علاقهمندی مردم به استفاده از انواع VPN ها، عدم وجود برنامه خاص و مشخص در سیاستهای دولتی برای توسعه حوزه ICT و دیجیتالی کردن فرآیندهای کلی را علت اصلی مشکلات کشور عنوان کرد و افزود:
ما در فضای کسب و کار، بستر و فرصتهای بسیاری داریم که نیازمند تغییرات اساسی در سطح حاکمیت است.
نیلی با بیان مطلع داستان دو شهر چارلز دیکنز سخنان خود را آغاز کرد و بر ضرورت بهرهمندی هر چه سریعتر از امکانات و فرصتهای موجود پیش از آن که دیر شود، تاکید داشت. به گفته او، وضعیت فعلی یک اقتصاد گلخانهای است که به زودی معنادار بودن خود را در جامعه جهانی از دست میدهد. او معتقد بود که اقتصاد دیجیتال دیگر انتخاب نیست و تنها راه بیرون رفتن کشور از وضعیت نابسامان موجود خواهد بود.در انتهای پنل نیز معمارنژاد افزود که برای آشتی دادن کسب و کارهای سنتی با دیجیتال، باید آنها را در سرمایهگذاریهایی که در حوزه دیجیتال انجام میشود، شریک کنیم.
گذری بر رویدادهای روز دوم
همزمان با برگزاری روز دوم الکامپ 26، سازمان نظام صنفی رایانهای کشور و سازمان فناوری اطلاعات ایران با هدف حمایت از فعالان صنعت نرم افزار، تفاهمنامه دوجانبه امضا کردند. در ادامه نیز سید حسن هاشمی، رییس سازمان نصر کشور از متولیان برگزاری نمایشگاه و در توییتی درباره مراسم افتتاحیه این چنین نوشت:
گذری بر رویدادهای روز سوم
در مسیر خلاصه رویدادهای روز دوم و سوم نمایشگاه الکامپ 26، گذری به مهمترین رویدادهای سومین روز داریم که میتوان به بازدید آقای دکتر دهقانی، معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری از شرکتهای خارجی حاضر در الکامپ ۲۶ اشاره کرد. او در جریان بازدید خود، به تشریح فرصتهای فناوری اطلاعات ایران برای مهمانان خارجی پرداخت. علاوه بر این، با برگزاری حدود ۶۰۰ جلسه B2B، شاهد بزرگترین برنامه تناظریابی وB2B تخصصی بینالمللی فناوری ارتباطات کشور بودیم. در این برنامه، ۳۵ شرکت معتبر خارجی و در مجموع ۵۸ میهمان از ۸ کشور هدف روسیه، سوریه، عراق، ارمنستان، ازبکستان، ترکیه، چین و بوسنی، به مذاکره با بزرگترین شرکتهای صنعت نرم افزار کشور پرداختند.
دیدگاهتان را بنویسید