تا به امروز شرکتهای مختلف بر آن بودند تا حسی ملموستر از VR ارائه دهند اما چه حسی قابل لمستر از حس لامسه؟ تجربه فناوری واقعیت مجازی (VR) از لحاظ بصری به شکلی است که حضور خود را در آن تصویر حس میکنید. اما چه اتفاقی میافتد که اشیاء را هم بتوانید لمس کنید؟ به نظر میرسد که جواب این سوال در دست محققان آمریکایی است. طبق گزارش خبرگزاریهای مختلف، اخیرا محققان دانشگاه کرنل آمریکا به فناوری ساخت پوست مصنوعی برای واقعیت مجازی رسیدهاند. برای جزئیات بیشتر با سخت افزار مگ همراه باشید.
جنس و شکل این پوست مصنوعی به صورت پوستی منعطف و قابل کشش است که به سنسورهای فیبر نوری متصل است. این ماده انعطاف پذیر، حس لامسه را نه تنها برای انسان، بلکه برای رباتها یا برنامههای مختلف هم فراهم میکند و به آنها اجازه میدهد تا اشیا را احساس و یا تشخیص دهند که میتواند قابلیتها و عملکرد آنها را چندین برابر افزایش دهد.
نحوه عملکرد پوست مصنوعی
طبق گفته محقق ارشد، راب شفرد (دانشیار مهندسی مکانیک و هوافضا در دانشگاه کرنل) “در حال حاضر، سنجش بیشتر توسط حس بینایی انجام میشود. ما به سختی میتوانیم لمس را در زندگی واقعی اندازه بگیریم. اما این پوست راهی است که به ما و ماشینها اجازه میدهد تا فعل و انفعالات لمسی را اندازه بگیرند. سیستم عملکرد آن هم به گونه ایست که با استفاده از دوربین مقدار شوک لمسی را اندازه گیری میکند. این روش راحت ترین و عملی ترین راه برای انجام این موضوع به صورت مقیاس پذیر است. “
وی در ادامه افزود : “ارتباط انسان با تکنولوژی VR و AR بر اساس ضبط حرکت است. حس لامسه به سختی وجود دارد یا در مواردی اصلا وجود ندارد. برای مثال، فکر کنید که شما میخواهید یک شبیه سازی واقعیت افزوده داشته باشید که به شما چگونگی تعمیر ماشین یا تعویض لاستیک را آموزش دهد. اگر شما یک دستکش یا چیزی دارید که بتواند فشار و همچنین حرکت را اندازه گیری کند، باید در واقعیت افزوده با فرمانهای صوتی، تغییرات را اعمال کنید. اما این روش راهی آسان و غریضی برای انجام آن است. “
اگرچه ممکن است تا تجاری شدن فناوری جدید دانشگاه مدتی زمان لازم باشد. اما میتوان چشم اندازی روشن برای آینده این فناوری متصور شد.
نظر شما درباره ساخت پوست مصنوعی برای واقعیت مجازی چیست؟
دیدگاهتان را بنویسید