احتمالاً میتوانیم ضربالمثل “عدو شود سبب خیر” را به هواوی و پیامدهای جنگ تجاری میان چین و آمریکا برای آنها، نسبت دهیم. ساخت کارخانه تراشه هواوی در ووهان یکی دیگر از برنامههای مثبتی است که به واسطه فشارهایی که از سمت آمریکا بر این شرکت وارد شده، عملی میشود.
در ماه می 2019 دولت ایالات متحده هواوی، بزرگترین تولیدکننده چینی گوشیهای هوشمند در آن زمان را در لیست تحریمهای خود قرار داد. در نتیجه این تحریم، هواوی دیگر امکان داد و ستد با شرکتهای آمریکایی که سال قبلتر چیزی در حدود 18 میلیارد دلار از آنها تجهیزات خریداری کرده بود را نداشت. این ممنوعیت حتی باعث شد تا هواوی به نرمافزارهای توسعه یافته توسط گوگل نیز دسترسی نداشته باشد.
بیشتر بخوانید:
درست یک سال پس از این اتفاق، وزارت بازرگانی ایالات متحده تغییری در قوانین صادرات ایجاد کرد که به موجب آن کارخانههای تولید تراشه آمریکایی و یا آنهاییکه از فناوریهای آمریکایی استفاده میکنند، تراشههای پیشرفته خود را تنها در صورت کسب مجوز از این وزراتخانه در اختیار هواوی قرار دهند.
تغییر قوانین صادرات ایالات متحده باعث شد تا شرکت تایوانی TSMC از ساخت چیپستهای قدرتمند 5 نانومتری Kirin هواوی منع شود، تراشهای که خود آن را طراحی کرده بود. اما مانند دیگر شرکت بزرگ از جمله اپل، هواوی نیز امکان ساخت تراشه جدید را ندارد. از همین رو آنها برای تولید جدیدترین چیپستهای خود به سراغ کارخانههایی مانند TSMC میروند که فناوری لازم برای تولید این تراشهها را در اختیار دارد.
خودکفایی با ساخت کارخانه تراشه هواوی
پیش از محدودیتهای آمریکا، هواوی بعد از اپل دومین مشتری بزرگ TSMC بود. اما از زمانیکه این شرکت در لیست تحریمهای آمریکا قرار گرفت، استقلال سختافزاری و نرمافزاری را یاد گرفت و کشف کرد که چگونه میتواند از پس از مشکلات برآید. در بخش نرمافزاری هواوی حالا محصولات جدید خود را با سیستم عامل هارمونی و سرویسهای موبایلی هواوی (HMS) به جای GMS راهی بازار میکند.
حالا وبسایت Digitimes هم به نقل از HuaweiCentral اعلام کرده هواوی ساخت کارخانه تولید تراشه خود را در استان هوبی وشهر ووهان آغاز کرده است. انتظار میرود که اولین فاز تولید تراشه در سال 2022 شروع شود. واحد HiSilicon توانایی طراحی تراشههای قدرتمند و بالارده مانند چیپست 5 نانومتری Kirin 9000 را دارند. تولید ویفرهای سیلیکونی و انجام فرایندهای مورد نیاز بر روی پیش آن که برش داده شده و تبدیل به چیپستهای مجزا شوند، عملیاتی است که هواوی تصمیم دارد در کارخانه ووهان به آن جامه عمل بپوشاند.
البته بد نیست به این نکته اشاره داشته باشیم که هواوی تا امروز نسبت به این خبر واکنش رسمی نشان نداده است و حتی در رویدادهای پیشین نیز صحبتی از هدف ساخت چیپست به میان نیامده بود. با این وجود، بحران جهانی کمبود تراشه میتواند منجر به این شود که هواوی سرمایهگذاری خود در این بخش را افزایش داده و بتواند زودتر از پیشبینیها در زمینه تولید تراشه خودکفا شود.
عالیه تنها راه مقابله با امریکا همین ایرانی ها هم باید یاد بگیرند