اطلاعات جدید و جالبی در رابطه با وضعیت پشتیبانی مادربردهای چیپست B560 کمپانی ایسوس از دستگاههای ذخیره سازی و اسلات M.2 منتشر شده است. به نظر میرسد این مادربردها نسبت به همتایان خود از دیگر سازندگان دارای محدودیتی در قسمت پشتیبانی از اسلاتهای M.2 هستند. عدم وجود سوئیچ M.2 در مادربردهای B560 ایسوس باعث این مسئله شده است. پس از عدم پشتیبانی مادربردهای Z490 ایسوس از نسل چهارم PCIe 4.0 و همچنین عدم پشتیبانی مادربردهای Z390 و Z370 این شرکت از قابلیت Resizable BAR (که بعدا اضافه شد)، این بار ایسوس جنجال جدیدی با مادربردهای B560 خود به پا کرده است.
داستان بر سر سوئیچ PCIe این مادربردها در مدیریت اسلاتهای نخست در پردازندههای نسل دهم و یازدهم اینتل است. همان طور که اطلاع داریم، پشتیبانی از فناوری PCIe 4.0 یکی از مهمترین ویژگیها در نسل یازدهم پردازندههای اینتل موسوم به راکت لیک است که این پشتیبانی شامل حال اسلاتهای M.2 و PCIe که مستقیما به پردازنده متصلند میشود. این در حالیست که PCH و دیگر اسلاتهای غیر PCIe 4.0 همچنان از مسیرهای PCIe Gen 3 پشتیبانی خواهند کرد. تقریبا تمامی مادربردهای B560 هنگام استفاده از پردازندههای نسل دهم اینتل، در اسلات اول همواره از رابط PCIe 4.0 استفاده میکنند. در مورد پردازنده های نسل دهم، اولین اسلات M.2 به جای پردازنده مرکزی، از PCH برای برقراری ارتباط استفاده میکند.
عدم وجود سوئیچ M.2 در مادربردهای B560 ایسوس
اما در مادربردهای B560 ایسوس، سوئیچ M.2 برای اتصال اسلات به CPU یا PCH وجود ندارد بنابراین اسلات اول صرفا زمانی در دسترس خواهد بود که پردازنده سیستم شما از نسل یازدهم اینتل باشد. با پردازندههای نسل دهم، اسلات اول این مادربردها که به هیت سینک نیز مجهز است غیر فعال خواهد بود. اگر چه طبیعتا یک سوئیچ اضافه موجب افزایش هزینه میشود اما از آنجا که قیمت مادربردهای ایسوس حتی نسبت به اکثر برندها بالاتر است، دلیلی وجود نداشته که سازنده این موضوع را در مادربردهای خود لحاظ نکند. در حالی که مادربردهای ارزان قیمتتر از دیگر سازندگان چنین محدودیتی ندارند. جالب است که فقط یک عضو از سری پائین رده مادربردهای B560 ایسوس مجهز به سوئیچ M.2 هستند اما مدلهای گران قیمتتر Prime، TUF و ROG از این ویژگی بی بهرهاند.
نکته جالبتر این است که اسلات اول M.2 این مادربردها همواره دارای یک هیت سینک است و بهتر بود کاربران پردازندههای نسل دهم اینتل قادر بودند این هیت سینک را به اسلات دوم انتقال دهند. باید دید واکنش ایسوس به این ماجرا چیست اما هر چه هست، سازنده تایوانی باری دیگر از تعبیه ویژگیهای ضروری در مادربردهای خود سر باز زده است. حرکتی که اگر ادامهدار باشد قطعا با واکنش جدی کاربران و طرفداران این برند مواجه خواهد شد.
عدم پشتیبانی از Resizable BAR در مادربردهای Z390 و Z370 ایسوس – (بهروزرسانی)
سلام می بخشید اینجا می پرسم مشکل پیدا کردم
من جدیدا یک مادربرد ایسوس b560-e خریدم بعلاوه پردازنده ی 11400f و یک رم 16 گیگ lpx 3200
یه مدت همه چی خوب بود اما الان یهو دیدم صفحه مانیتور رنگی رنگی شده و ارور صفحه آبی میده….چندین بار ویندوز عوض کردم اما هر دفعه موقع نصب درایور گرافیک اینطوری میشه…کارت گرافیکم قدیمیه و 660 انودیا هست
با سیستم قدیم مشکلی نداشت و دو سال بدون ایراد ویندوز ده نصب بود اما الان روی این جدیده ارور میده
الان اگر رزولوشن و دست نزنم و همون 1024 بمونه می توانم کار کنم یا تلویزیون تماشا کنم یا بازی های سبک انجام بدم یا حتی با مایا و زیبراش کار کنم مشکلی نیست اما نمی توانم برم نت بلافاصله خودبخود رزولوشن بزرگ میشه و ارور صفحه آبی میاد یا بازی های گرافیکی و نمیاره ارور نصب کارت گرافیک میده
رم و هم جابجا کردم
بایوس و هم ابدیت کردم
آخرین درایورهای کارت گرافیک و مادربرد و هم دانلود و نصب کردم ولی بازم نمیشه حتی درایور قدیمی کارت گرافیکم همینطوری میشه!
نمی دونم گرافیکم داره خراب میشه یا این مادربرد جدیدا باهاش سازگاری ندارند؟…چیزی به ذهنم نمیرسه
عزیز این مادربرد برای گیمرهاست اصولا کارت گرافیک قویتر میخواد
قبلا فن ایسوس بودم ولی الان گیگابایت و msi رو خیلی بیشتر ترجیح می دم