روز گذشته چشم انتظاران هدست واقعیت مجازی HTC Vive بالاخره توانستند با مهم ترین اطلاعات مربوط به این ابزار مورد انتظار آشنا شده و از قیمت و ملحقات نهایی که در هنگام عرضه شدن این ابزار به بازار به همراه آن ارائه خواهد شد با خبر گردند. به این ترتیب برای علاقه مندان به استفاده از هدست واقعیت مجازی HTC Vive بر روی مقصد اصلی این ابزار یعنی پلتفرم PC ، اکنون تنها یک پرسش کلیدی باقی مانده است. این که این ابزار برای اجرا شدن بر روی پلتفرم PC به چه مشخصات سخت افزاری خاصی نیاز خواهد داشت؟
برای راحتی کار علاقه مندان هدست واقعیت مجازی HTC Vive ، سازندگان این ابزار به آخرین پرسش و نقطه ابهام مهم کاربران آن پاسخ داده و به اعلام مشخصات سخت افزاری مورد نیاز برای استفاده از این هدست گران قیمت پرداخته اند. مشخصاتی که می توانید لیست مربوط به آن را در سطور زیر از نظر بگذرانید.
سیستم مورد نیاز برای استفاده از هدست واقعیت مجازی HTC Vive بر روی کامپیوتر های خانگی :
- سیستم عامل : Windows 7 SP1 or newer
- پردازنده : Intel i5 – 4590 / AMD FX 8350 equivalent or greater
- کارت گرافیک : NVIDIA GeForce GTX 970 / AMD Radeon R9 290 equivalent or greater
- حافظه ی رم : 4 گیگا بایت و بالا تر
- سایر موارد مورد نیاز : HDMI 1.4 or DisplayPort 1.2 or newer and 1x USB 2.0 or greater port
البته در کنار اعلام قیمت و میزان سخت افزار مورد نیاز برای استفاده از هدست واقعیت مجازی HTC Vive بر روی تنها پلتفرم مقصد این ابزار یعنی پلتفرم PC ، سازندگان این هدست به معرفی تعدادی از سیستم های کامپیوتری اختصاصی که به منظور استفاده از هدست واقعیت مجازی HTC Vive طراحی شده اند و با لفظ VR Ready نامیده می شوند نیز پرداخته اند. در این میان سیستم های کامپیوتری آماده ای از سه برند مختلف Alienware ، HP و MSI (سری لپ تاپ های VR Ready این برند) به چشم انتظاران هدست واقعیت مجازی HTC Vive معرفی شده اند که تمامی آن ها به طور کامل از این هدست مورد انتظار پشتیبانی کرده و اکثر ویژگی های آن ها در جریان همکاری با شرکت HTC طراحی شده است. چندی پیش و پس از مشخص شدن قیمت و تاریخ انتشار هدست واقعیت مجازی Oculus Rift نیز شاهد انجام امر مشابهی بودیم و در آن زمان نیز تعدادی از کامپیوتر های آماده ای که قابلیت پشتیبانی از این ابزار را داشتند به علاقه مندان استفاده از هدست واقعیت مجازی Oculus Riftمعرفی شده بودند.
از آن جایی که هر دو ابزار HTC Vive و Oculus Rift توان اجرایی خود را از قدرت پردازشی کامپیوتر های خانگی دریافت می کنند، شاید بتوان این دو محصول را رقیبانی کاملاً جدی برای یکدیگر در نظر گرفت. هر چه باشد در این میان تکلیف هدست Play Station VR کاملاً مشخص است و این ابزار به شکل انحصاری برای کنسول خانگی PS4 سونی عرضه خواهد شد (بنا بر این به علت تفاوت پلتفرم های مقصد شاید نتوان این ابزار را رقیب مستقیمی برای دو محصول یاد شده در نظر گرفت). حال که تمامی جنبه های مربوط به دو ابزار HTC Vive و Oculus Rift کم و بیش مشخص گردیده است شاید بتوان دورنمای واضح تری از نوع رقابت این دو محصول را مد نظر قرار داد. تا پیش از این قیمت پایین تر (تخمینی) هدست Oculus Rift به نسبت رقیب خود یعنی HTC Vive یکی از نقاط برتری این ابزار نسبت به رقیب خود به شمار می رفت. حال با مشخص شدن قیمت نهایی این دو محصول، هنگامی که قیمت 599 دلاری هدست Oculus Rift را در کنار قیمت 799 دلاری هدست واقعیت مجازی HTC Vive قرار می دهیم هیچ تغییر خاصی در معادله ی مذکور مشاهده نمی شود و همچنان می توان هدست HTC Viveرا گران قیمت ترین محصول حاضر در دنیای واقعیت مجازی قلمداد کرد. با این حال علی رغم این تفاوت قیمت که به نوعی می تواند کفه ی ترازو را به سمت هدست Oculus Rift و موفقیت این ابزار سنگین نماید، سازندگان هدست گران قیمت HTC Vive یعنی شرکت HTC حامی و همکار قدرتمندی به نام Valve را در کنار خود می بینند. شرکتی که در جریان تولید هدست HTC Vive همکاری تنگاتنگی را با شرکت HTC برقرار ساخته و پلتفرم قدرتمند Steam VR را برای موفقیت این هدست گران قیمت فراهم آورده است. اگر چه شرکت Oculus نیز شریک بسیار قدرتمند و پر نفوذی به نام فیسبوک را در کنار خود می بیند اما باید به این نکته توجه داشت که مقصد اصلی دو هدست یاد شده پلتفرم PC است و این پلتفرم اکنون مدتی هاست که در سیطره ی کامل شبکه ی اختصاصی Valve یعنی استیم قرار دارد. در واقع وجود منبع ارشمندی به نام استیم در کنار تجربیات فراوان شرکت Valve در دنیای بازی های کامپیوتری می تواند عامل قابل اعتنایی برای موفقیت هدست واقعیت مجازی HTC Vive در میان مخاطبان جدی دنیای واقعیت مجازی قلمداد شود. به ویژه این که با مشخص شدن مشخصات سخت افزاری مورد نیاز برای استفاده از هدست واقعیت مجازی مذکور مشاهده می شود که هدست HTC Vive به نسبت رقیب خود یعنی Oculus Rift نیاز به مشخصات سخت افزاری نسبتاً پایین تری برای اجرا بر روی پلتفرم PC خواهد داشت (البته میزان تفاوت یاد شده شاید آن چنان چشمگیر نباشد). به هر حال برای مشاهده ی نتایج نهایی زور آزمایی این دو رقیب سرسخت حاضر در دنیای واقعیت مجازی باید به انتظار روز های آینده باقی ماند تا این دو ابزار به شکل گسترده به بازار عرضه شوند و توسط کاربران خود محکی جدی را تجربه نمایند.
سیستم اش خوبه،فکر میکردیم فقط گرافیک های خیلی قوی جوابگوش باشن و یا رم بیشتری لازم داشته باشه
سلام دوست عزیز
به طور کلی این طور نیست چون دیگر روش منطقی نیستی و باید کلی هزینه اضافی داشت به نظرم روش مجازی سازی کاملا فرق دارد و هر کدام نیاز به یک سری امکانات خاص ندارند.
یک سوال مهم ذهن منو مشغول کرده بابت VR، اینکه سیستم پیشنهادی برای VR ارائه میشه خود اون بازی که نصب میکنیم تا با هدست مجازی بشه بازیشو انجام داد مگه اونم حداقل هایی برای اجراش نمیخواد!!
مثلاً یک بازی i5 و 970 میخواد حالا خود VR هم i5 و 970 میخواد. اونوقت چی میشه؟
الانه که هدست های واقیعیت مجازی چینی هم وارد بازار بشن.با سیستم پیشنهادی پایینتر و قیمت کمتر و صدالبته کیفیت کمتر:l
محسن هر کسی یه بار این هدست ها رو امتحان کرده به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و گفته کاملا واقع گرایانه است مخصوصا فیلم هایی که تولید شده.
مطمئن باش که این هدست ها همه گیر میشن قیمت بالاشونم منطقیه اولین محصوله بعدا پایین خواهد اومد.
خب شما میخوای مگه نمیخوای با این هدست بازی کنی باید سیستمت بکشه دیگه
Oculus rift ارزونتره ،سیستم پیشنهادی هم مثل همه تقریبا
چه داستانی شده این قضیه هدست ها و مطمئنم عمری جندانی نخواهند داشت چون قیمتاشون اصلن توجیه نداره.
با این پول میشه حداقل یک گرافیک خوب، پردازنده خوب و … تجهیزات دیگه که کاربردی تره خریداری کرد.
یعنی چی؟ مگه هدست واقعیت مجازی هم سیستم پیشنهادی میخواد؟:o:o:o