دو کمپانی بزرگ دنیای فناوری قصد دارند با کابل کشی جدیدی در زیر دریا، ظرفیت اینترنت منطقه آسیا-اقیانوسه را افزایش دهند. با سیستم کابل زیردریایی فیسبوک و گوگل علاوه بر افزایش ظرفیت، پایداری و قابلیت اطمینان اتصال به شبکه در کشورهای حاضر در منطقه نیز افزایش خواهد یافت. به گفته فیسبوک، سیستم کابل زیردریایی Apricot قادر است بیش از 190 ترابایت اطلاعات در ثانیه جابجا کند. این حرکت بخشی از تلاش این کمپانی به منظور ارائه خدمات بهتر به 3.5 میلیارد کاربری است که ماهانه از سرویسهای فیسبوک استفاده می کنند.
Apricot، سیستم کابل زیردریایی فیسبوک و گوگل
Apricot عنوان سیستم کابل زیردریایی جدید گوگل و فیسبوک است که سنگاپور، ژاپن، گوام، فیلیپین و تایوان را به یکدیگر متصل میکند. این کابل به طول 12 هزار کیلومتر مجهز به فناوریهای پیشرفته از جمله طراحی چندین پلکسر نوری با قابلیت تنظیم مجدد است که موجب میشود امکان پیکربندی پهنای باند در حد بالاتری وجود داشته باشد.
طبق گزارش GMA News Online، علاوه بر فیسبوک و گوگل، کمپانی PLDT Inc. نیز بخشی از پروژه سیستم کابل زیردریایی Apricot میباشد و 80 میلیون دلار در این طرح سرمایه گذاری کرده است. همچنین به گفته این رسانه، این کابل از فناوری انتقال 400 گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی میکند. گوگل تمرکز ویژهای بر روی این پروژه دارد که البته اتفاق عجیبی نیست. با توجه دیجیتالیتر شدن سبک زندگی و اینکه 98 درصد از کل ترافیک اینترنت بین الملل از طریق همین سیستمهای کابل زیردریایی تامین میشود. غول جستجوی در ماه ژوئن سیستم کابل Firmina را معرفی کرد که ساحل شرقی ایالات متحده را به Las Tonians در آرژانتین و سپس برزیل متصل میکند و در نهایت به اروگوئه ختم میشود. زمانی که این پروژه به اتمام برسد، عنوان بلندترین کابلی که تماما از یک منبع تامین انرژی میشود را کسب خواهد کرد.
تابستان گذشته گوگل اعلام کرد که در حال ساخت یک سیستم کابل زیردریایی اختصاصی با عنوان Grace Hopper میباشد که امریکا به نقاطی از جهان متصل میکند. سیستم کابل Apricot احتمالا در سال 2024 تکمیل و به بهره برداری خواهد رسید.
عه این همون کابله است که هر بار اینترنت قطع میشد (می کردن) میگفتن نهنگ تو دریا گاز گرفته پاره شده.