سری گلکسی اس 22 سامسونگ برای رقابت با گوشیهای چینی دست به افزایش ظرفیت شارژ سریع خود زده و ظاهرا این عمل تماماً آن چیزی نیست که سامسونگ وعده آن را داده بود. دو گوشی گلکسی S22 اولترا و نسخهی پلاس آن طبق گفته سازنده از شارژ سیمی 45 وات پشتیبانی میکنند در حالی که این رقم برای نسخه اس 22، 25 و مانند خانواده قبلی سری S است.
- 5 ترفند مبهم باتری گوشی که شرکتهای سازنده حین انجام آن گرفتار شدند
- امتیاز ناامیدکننده دوربین گلکسی S22 اولترا در بنچمارک DxOMark
صنعت تلفن همراه هوشمند در چند سال گذشته با سرعت در زمینه شارژ و باتری در حال پیشرفت بوده، هر چند در این زمینه شکستهایی هم بدست آورده است. هم اکنون یک گوشی میان رده را میتوان با پشتیبانی از شارژ سریع 65 واتی خرید، در حالی که برخی برندهای چینی ماننند شیائومی و ویو اسمی از عدد 100 وات نیز فراتر رفتهاند.
شاید بپرسید چرا اسمی؟ دلیلاش در این است که برخی اوقات توان و سرعت شارژ ادعا شده توسط سازنده، دقیقا آن چیزی نیست که در تستهای جداگانه گوشی اثبات شده است. سامسونگ برای عقب نیافتادن از این ترند و گوشیهای چینی، سعی کرده سرعت شارژ دستگاه خود را بالا ببرد و ظاهرا هم اکنون به 45 وات رسانده است. اما بررسیهای تازه منتشر شده خلاف این را ثابت میکند و به نظر میرسد که عدد 45 وات صرفا برای بازاریابی اولیه بوده است.
وبسایت gsmarena گوشیهای اس 22 پلاس و نسخهی اولترا را در زمینه مقدار شارژ مورد بررسی قرار داده. آنها از سه آداپتور شارژ 45 و 25 واتی سامسونگ و یک آداپتور 65 واتی دیگر برای این تست استفاده کردهاند. گلکسی اس 22 پلاس پس از سی دقیقه با آداپتور 25 واتی به 62 درصد شارژ رسید و با استفاده از آداپتور 45 واتی به 64 درصد شارژ در همان مدت زمان دست پیدا کرد.
S22 Ultra نیز با آداپتور 25 واتی و در سی دقیقه به شارژ 61 درصد رسید در حالی که با 45 وات شارژ، 60 درصد انرژی دریافت کرد. لازم به ذکر است که دو آداپتور سامسونگ از استاندارد تحویل برق (PD) و منبع تغذیه قابل برنامهریزی (PPS) پشتیبانی میکنند در حالی که آداپتور سوم فقط از استاندارد PD پشتیبانی میکند.
در همین بخش آداپتور سوم توانست در سی دقیقه، اس 22 اولترا را تا 65 درصد شارژ کند. شارژ کامل گلکسی S22 پلاس از صفر تا صد، یک ساعت و یک دقیقه با آداپتور 45 واتی به طول انجامید. این رقم تنها یک دقیقه طولانی تر از شارژ 25 واتی است. شارژ کامل S22 اولترا از صفر تا 100 و با توان 25 وات، یک ساعت و چهار دقیقه طول کشید. شارژ همین فبلت با آداپتور 45 واتی تنها 5 دقیقه سریع تر بود. شارژ سوم و غیررسمی نیز دستگاه را با همین شرایط در یک ساعت و دو دقیقه شارژ کرد.
همهی اینها به چه معناست؟ ادعا سامسونگ در زمینه شارژ 45 واتی کاملا گمراه کننده است و زمانی که دستگاه با آداپتور اصلی سامسونگ به پریز برق متصل شود تقریبا هیچ مزیت و تفاوت ملموسی با شارژ 25 وات ندارد. سامسونگ قبلا نیز در توان عملیاتی شارژ گوشی های خود ادعاهای مشابهای را برای گلکسی نوت 10 پلاس مطرح کرده بود و بعدا مشخص شد که این ویژگی تقریبا به غیر از اسم و شعار تبلیغاتی، هیچ مزایا دیگری ندارد.
با معرفی سری گلکسی اس 22 برخی تصور میکردند که سامسونگ در این زمینه قبلا تجربه داشته و از اشتباهات خود درست گرفته است، اکنون مشخص شد که اینچنین نیست.
دو برداشت مهم از این موضوع میتوان کرد، اول اینکه اگر سرعت شارژ برای شما مهم است سری جدید سامسونگ گلکسی S22 چندان نوآورانه و تاثیرگذار ظاهر نشده و تقریبا مانند گوشیهای قبلی این کمپانی در این بخش عمل میکند.
نکتهی دوم در خرید آداپتور شارژ برای گوشی است و با توجه به اینکه گزارشهایی از نبودن آداپتور در جعبهی این محصولات مطرح شده است، به نظر میرسد خرید یک آداپتور 25 واتی با قیمت ارزان تر نسبت به 45 واتی میتواند برای این دستگاه کافی باشد و عملا مشاهده کردید که تفاوت چندانی در این رابطه وجود ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید