اگر پیگیر اخبار سایت باشید حتما در جریان شایعات جدیدی که درباره اپل و آیفون های جدید این شرکت مطرح شده قرار گرفته اید. اگر هم این خبرها را از دست داده اید به عنوان یاد آوری بد نیست بدانید طبق آخرین اظهار نظرها، اپل قصد دارد جک ۳.۵ میلیمتری آیفون را حذف کند و برای گوش دادن به موزیک از روش های دیگری استفاده کند. هدف این مقاله طرفداری از اپل یا سامسونگ یا بحث های مشابه آن نیست، در عوض قصد داریم به دور از دعواهای همیشگی فقط درباره این تصمیم اپل (البته با فرض اینکه در نهایت چنین کاری تایید شود) صحبت کنیم.
اگر یادتان باشد در سال های قبل تلفن های همراه از روش های مختلفی برای برقراری ارتباط بین گوشی و دستگاه های گوش کردن به موسیقی (مانند هندزفری، هدفون یا هدست) استفاده می کردند. نوکیا و سونی اریکسون دو غول سازنده تلفن های همراه در آن دوره هر کدام از رابط های مخصوص خود برای شارژ و اتصال به هدست ها استفاده می کردند و به همین دلیل تنوع زیادی در بخش هندزفری های موبایلی وجود نداشت. جالب آنکه با معرفی آیپاد و استفاده آن از جک ۳.۵ میلیمتری، این استاندارد وارد تلفن های همراه هم شد و پس از آن بود که دیگر جک ۳.۵ میلیمتری به استاندارد بین المللی تبدیل شد و همه سازندگان تلفن های هوشمند از نوکیا و اپل گرفته تا سونی و سامسونگ از آن استفاده کردند. در سال های اخیر به تدریج با روندی که سازندگان برای باریک تر کردن دستگاه ها در پیش گرفته اند، جک ۳.۵ میلیمتری به عاملی درد سر ساز تبدیل می شود که مانع باریک تر شدن دستگاه ها خواهد بود.
سوال اول همینجا به وجود می آید. آیا واقعا میخواهیم دستگاه های باریک تری داشته باشیم؟ همه از این نکته آگاه هستند که در دست گرفتن گوشی های باریکی که به خصوص بدنه های آلومینیمی یا شیشه ای دارند کار به شدت سختی است. از طرفی مشکل مقاومت پایین این بدنه ها را هم در نظر بگیرید. با این حال چرا باریک تر؟ آیا بهتر نیست به جای باریک تر کردن دستگاه ها کمی بیشتر روی مصرف باتری آنها سرمایه گذاری کرد؟ کاربران بسیار زیادی در همه جای دنیا وجود دارند که ترجیح می دهند ضخامت گوشی آنها به جای 6 میلیمتر، 12 میلیمتر باشد ولی باتری دستگاهشان وسط یک روز خالی نشود. ضمن اینکه تفاوت یک گوشی با ضخامت برای مثال 5.5 میلیمتری با یک گوشی 6.2 میلیمتری در دنیای واقعی چقدر است؟ واقعا باریک تر کردن دستگاه ها تا کجا برای کاربران جذابیت به همراه خواهد داشت؟
مورد بعدی درباره استانداردهای بین المللی است. سازمان های مختلفی در دنیا وجود دارند که وظیفه اصلی آنها وضع استانداردهای بین المللی برای تجهیزاتی است که در سراسر جهان به فروش می رسند. هدف کار آنها هم کاملا واضح و روشن است؛ جلوگیری از ایجاد شرایط آشفته در بازار. فرض کنید با همه شرکت های ریز و درشت فعلی که به تولید تلفن های هوشمند می پردازند چنین سازمان هایی وجود نداشتند و هر شرکتی برای خودش از روش های مخصوص استفاده می کرد. آن وقت می بایست برای هر گوشی، شرکت تولید لوازم جانبی جداگانه ای تشکیل می شد. حالا به نکته دوم می رسیم. اپل قصد دارد جک ۳.۵ میلیمتری را حذف کند. موارد در دسترس برای جایگزینی پورت USB-C و لایتنینگ هستند که با وجود استفاده از هر دو در مک بوک های جدید، روی آیفون فقط یکی را خواهیم دید که احتمالا همان لایتنینگی است که همین حالا هم برای شارژ دستگاه های آیفون به کار گرفته می شود. می توانیم از جانب وب سایت سخت افزار به شما اطمینان بدهیم اندرویدی ها هیچوقت USB-C را به قصد استفاده از لایتنینگ رها نمی کنند و همین حالا هم دستگاه های زیادی با این پورت روانه بازار شدند و همچنین سال آینده نیز تمام دستگاه های اندرویدی حداقل در رده پرچم داران دارای USB-C خواهند بود. به این ترتیب باز هم اپل در جزیره اختصاصی خودش قرار میگیرد. البته کاربران اپل همیشه نشان داده اند با هر محدودیتی نسبت به سایر دنیا باز هم محصولات آن را رها نخواهند کرد و به آنها وفادار باقی می مانند. اما چنین کاری مطمئنا مشکلات زیادی به وجود خواهد آورد. اول اینکه اگر نخواهید از هدفون های اپل استفاده کنید چاره ای ندارید و باید در بهترین شرایط به سازندگان محدودی که برای اپل لوازم جانبی می سازند تکیه کنید. اگر لپ تاپ و گوشی را با هم حمل می کنید مجبور خواهید بود برای هر کدام یک هدفون جداگانه با خودتان داشته باشید. گذشته از این ها اگر در هنگام گوش کردن به موزیک باتری دستگاهتان خالی شود باید از بین آهنگ گوش کردن و شارژ کردن موبایل یکی را انتخاب کنید. آیا چنین کاری دقیقا خلاف روند تسهیل کار کردن با تلفن های هوشمند نیست؟
تقسیم بندی کاربران به «اپلی ها و غیر اپلی ها» هر چند شاید در کوتاه مدت به دلیل رقابت های سطح پایین پاسخگو باشد، اما کسی هم تضمین نکرده که اپل همیشه خلاق ترین باشد. همان طور که نوکیا نتوانست همیشه خلاق ترین باقی بماند. برگردیم به سوال اول. آیا باریک تر گوشی ها ارزش این همه گرفتاری را دارد؟ باید دید اگر شایعه حذف جک ۳.۵ میلیمتری به واقعیت تبدیل شود اپل چه پاسخ قانع کننده ای برای این سوالات خواهد داشت.
برای با خبر شدن از آخرین اطلاعات در زمینه تجهیزات الکترونیک، بازی ها و مطالب مختلف در زمینه تکنولوژی، کانال وب سایت سخت افزار در تلگرام را فراموش نکنید. اگر آخرین نسخه از این برنامه را روی موبایل یا رایانه نصب کرده اید تنها با کلیک کردن (یا تپ کردن) روی آدرسhttps://telegram.me/sakhtafzarmag می توانید در کانال ما عضو شوید. همچنین برای اطلاع از دقیق ترین مشخصات و قیمت های گوشی های هوشمند در بازار ایران می توانید به وب سایت کالای ما به نشانی https://kalamag.com مراجعه کنید.
اپل فقط دنبال انحصار هست و کاربرانش براش نقش بازیچه دارن . :-L:-L:-L:-L:-L
یخورده برین بالا! و یخورده از بالا و کلی تر به قضیه نگا کنین، تا متوجه بشین قضیه چیه.
خلاصه کنم،
گلکسی ۷ قراره زودتر از موعد بیاد، کلی حرف حدیث دربارش هست، سر و صدازیادی به پا کرده این روزا، خبر از ویژگی های جدید وجالب مثل پردازنده قوی و چیگ صدا و… به گوش میرسه.
خب اپل به عنوان رقیب که نباید دست رو دست بزاره طبیعه…
بهتربن استراتژی هم همینه،
جارو جنجال در برابر جاروجنجال….
اگه دقت کنین هر روز که یه خبر داغ در مورد گلکسی ۷ میاد، فرداش به خبر داغتر درباره ایفون ۷ میاد.
بازی تبلیغاته… عمرا جک سه ونیم رو حذف کنه
بنظر من تنها دلیلش انحصار طلبی اپل هست
واقعا تاسف باید خورد …..
من خودم هدفون دارم یکم قیمتش برام زیاد شد ..
اما خیلی خنده داره این 3.5 میلی متری رو حذف کنه . من که هرگز گوشی ایفون رو نخواهم خرید …
قبل این شایعه هم هرگز به خرید این گوشی فکر هم نکردم حتی در صورت قسمت یکسان با پرچمداران اندروید .
اقا محمد حرف دل منو زدی
عالی بود
فقط اضافه کنم گوشی x5max جک 3.5 میلیمتری داره و ضخامت خود گوشی 4.75 میلیمتره
به نظر من توی گوشی های بازار
G4 با M9 عالی اند
ارگونومی خوبی هم دارن