شبکه های اجتماعی به تنهایی یک روش ارتباطی میان افراد مختلف در شهر، استان، کشور و قاره های مختلف است که در صورت استفاده صحیح بسیار مفید خواهند بود. یکی از مهم ترین قابلیت های شبکه های اجتماعی، سرعت به روز رسانی و اشتراک گذاری اطلاعات است، به گونه ای که پس از انتشار یک متن، تصویر یا ویدئو، دوستان شما می توانند بی درنگ آن محتوی را مشاهده کرده و حتی در صورت علاقمندی آن را به اشتراک بگذارند. به این صورت ممکن است یک تصویر که از نظر شما اهمیت چندانی ندارد، به سادگی مورد توجه سایرین قرار گیرد و میلیون ها بار دست به دست شده و در نهایت به یک محتوای محبوب تبدیل شود. آزار دهنده ترین بخش ماجرا، انتشار شایعات و مطالب نادرستی است که به سادگی توسط کاربران باور و به مرحله عمل در می آید، هر چند یافتن درست یا اشتباه بودن این مطلب بسیار آسان است، اما هنوز افرادی هستند که به سادگی این شایعات را باور کرده و با دیگران به اشتراک می گذارند. جدیدترین مورد مشاهده شده از این قبیل شایعات، بحث کیت جاسوسی درون باتری برخی گوشی های سامسونگ بود که با واکنش دفتر سامسونگ نیز مواجه گردید.
به واسطه عضویت در یک گروه آی تی در تلگرام با ویدئو و مبحثی روبرو شدم که یک کاربر با جداسازی برچسب روی باتری گوشی سامسونگ و خارج سازی کیت NFC از داخل آن، به این نکته اشاره می کند که این کیت جاسوسی بوده و کاربران باید آن را از روی گوشی های خود جدا کنند. دو موضوع بسیار مهم در این شرایط قابل تامل است، موضوع اول اینکه این ویدئو و شایعه به سرعت در تمامی شبکه های اجتماعی منتشر گردید و افراد بسیاری کیت NFC گوشی خود را نابود کردند. موضوع دوم باور پذیر بودن یک ویدئو است که کاربری که آن را منتشر کرده حتی نمی تواند به درستی نام ها را تلفظ کند و به نظر می رسد اطلاعات چندانی از گوشی هوشمند ندارد، اما چرا کاربرانی که در زمینه های بسیاری در نقش یک کارشناس خبره و ماهر ظاهر می شوند، به سادگی گول یک شایعه این چنین سطحی را می خورند؟
حتی دیده شده که افراد بسیاری به بازار موبایل مراجعه کرده و نسبت به باز کردن کیت NFC (به اصطلاح آنها کیت جاسوسی!) هزینه ای پرداخت کردند تا باتری گوشی خود را مورد عمل زیبایی قرار دهند! اینکه آن فروشنده و تعمیر کار برای گذراندن هزینه ها بدون ارائه توضیحات برای جلوگیری از انتشار این شایعه، کیت NFC را از باتری جدا می سازد و هزینه ای از کاربر دریافت می کند، به تنهایی زشت و ناپسند است، اما به نظر می رسد سو استفاده از سطح پایین اطلاعات کاربران برای بسیاری آب و نان فراوانی دارد. هر چند به نظر می رسد ارائه توضیحات برای کاربرانی که با یک ویدئو و ارائه اطلاعات نادرست، به این شکل سردرگم و دست پاچه می شود، تاثیر چندانی نخواهد داشت و در نهایت آن فرد به یک فروشگاه دیگر مراجعه می کند و به همین دلیل فروشندگان برای از دست ندادن مشتری، دست به هر کاری می زنند. باور به راه افتادن موج جداسازی برچسب NFC از روی گوشی های سامسونگ برای بنده بسیار سخت بود، اما زمانی که یکی از دوستان که تعمیرکار لوازم الکترونیکی هستند، چیپ مورد نظر را از روی باتری گوشی گلکسی نوت 3 خود جدا ساخته و آن را با افتخار به بنده نشان دادند، با سکته ناقص مواجه شده و در آن لحظه به قدرت شایعه پراکنی و باور پذیری هر موضوعی توسط کاربران ایمان آوردم.
حتی آنها زحمت یک جستجوی ساده در اینترنت را به خود ندادند و حتی در ساده ترین روش ممکن به مطالعه توضیحات ارائه شده روی باتری گوشی نپرداختند تا صحت این ادعا را به شخصه مورد بررسی قرار دهند. در این بین نکته قابل توجه و البته قابل تاسف، عدم اطلاع کاربران نسبت به فناوری و قابلیت های موجود روی گوشی هوشمندی است که مورد استفاده قرار می دهند و به نظر می رسد بسیاری از کاربران بدون اطلاع از نحوه کارکرد گوشی هوشمند، آن را به واسطه اعداد و ارقام و ظاهر خریداری می کنند. در این شرایط شبکه های اجتماعی، اینترنت، شرکت تولید کننده گوشی موبایل، فروشنده و تعمیرکار، هیچ کدام مقصر نیستند و مقصر اصلی کاربری است که بدون اطلاع از نحوه کارکرد و فناوری های موجود روی گوشی، آن را خریداری کرده و به سادگی شایعات منتشر شده را باور می کنند. در چنین شرایطی باید به موارد زیر توجه کرد:
- پیش از خرید یک محصول، به طور کامل اطلاعات آن را مورد بررسی قرار داده و همچنین از نحوه کارکرد آن مطلع شوید.
- در صورتی که با شایعات این چنینی در شبکه های اجتماعی روبرو شدید، به طور کامل در خصوص آن تحقیق کرده و پیش از اینکه مشکلی برای کالای دیجیتال خود به وجود آورید، مدتی وقت صرف کنید تا در مورد آن اطلاعات به دست آورید.
- چیپ ست NFC برای انتقال اطلاعات به صورت بی سیم مورد استفاده قرار می گیرد و قابلیت های فراوانی مانند پرداخت و ارسال محتوی به صورت بی سیم را بر عهده دارد. هر چند ممکن است این فناوری در کشور ما به طور کامل مورد استفاده قرار نگیرد، اما وجود چیپ NFC روی گوشی شما، هیچ دردسری برای شما ندارد!
- کاربران بسیاری نگران جاسوسی و سرقت اطلاعات خود از روی گوشی موبایل هستند، به نظر شما گوشی موبایل محل مناسبی برای نگهداری اطلاعات شخصی است؟ به نظر شما اطلاعات شخصی شما مانند عکس و فیلم چه کاربردی برای شرکت بزرگی مانند سامسونگ دارد؟ آیا شرکتی مانند سامسونگ هزاران کارمند بیکار دارد که برای استخراج اطلاعات و مشاهده آنها وقت صرف کرده و در انتهای هر ماه هزینه گزافی را به مدیران سامسونگ تحمیل کند؟ جاسوسی اطلاعات بدون برنامه ریزی و هدف صورت نمی گیرد، زیرا علاوه بر صرف وقت، به نکات ایمنی و صرف هزینه نیازمند است و مطمئن باشید که یک شرکت بزرگ فناوری برای کاربران عادی خود در این خصوص حساس نمی شود.
- بسیاری از شایعات از یک شوخی ساده برای سرکار گذاشتن افرادی خاص نشات می گیرد، و به لطف شبکه های اجتماعی ممکن است به سرعت منتشر شده و به دست شما برسد، بهتر است کمی فکر کنید تا مضحکه دیگران نشوید. اینجاست که می گویند: “شوخی شوخی جدی می شود!”
به نظر می رسد باور کردن شایعات مضحک در شبکه های اجتماعی برای برخی از کاربران از نان شب واجب تر است و اگر روزی یک شایعه را باور نکنند، آن شب خوابشان نمی برد و نسبت به این موضوع، احساس لذت به آنها دست می دهد. حس لذت از باور کردن شایعات سبب می شود تا هر بار شایعاتی مضحک تر در شبکه های اجتماعی منتشر و با سرعت فراوانی به اشتراک گذاشته شود. به نظر شما باور کردن شایعات این چنین چرا برای برخی از کاربران لذت بخش است؟
=))=))
بله گوشی فابریک این کیت NFC را دارد.
منم به دوستم هرچی گفتم این کارو نکن حرفمو گوش نکرد و کند حالا اگه بره یه باتری اصل گوشیش رو بگیره این کیت داره؟
تو منطقه ما شایعه شده بود زنی خواب دیده که باید پاهای بچه های زیر 5 سال رو حنا کنن وگرنه میمیرن همه همین کار رو با بچه هاشون انجام دادن!!!! دیگه اینقدر سطح بی سوادی.تازه به جاد جنبل هم اعتقاد دارن.
انگار حرف شبکه های اجتماعی وحی منزله و هیچ تردیدی توش نیست 😐
سکوت
بله شاید خواستن به سامسونگ ضربه بزنن.
من وقتی ویدئو شو تو واتس آپ دیدم از خنده دل درد گرفتم، چقدرم تأکید داشت که این سیم کارت جاسوسیه !!!!!
من همچین چیزی رو ندیدم ولی واقعا چه قدر این شایعه مسخرس!!!!
وای نمیدونید من چقدر ب این سوال جواب دادم
داداشم میگفت فردا میگیرنم من کلی ضد انقلابی کردم
منم مثل شتر بهش میخندیدم و میترسوندمش
چه بسا این حرکت ممکنه از سمت بعضی از شرکتها برای تخریب و سو استفاده باشه
مطرح شدن این شایعات از طرفی و دامن زدن به شایعات بدون تحقیق و بررسی از اون بدتره.البته چند مدت پیش هم درباره استراق سمع تلویزیونهای سامسونگ هم یک چنین صحبتهایی بود که البته خود شرکت سامسونگ هم تایید کرد.
از اشتراک این مطلب استقبال می کنیم و امیدواریم سبب افزایش آگاهی جامعه نسبت به شایعات منتشر شده شود.
موفق باشید.
باتشکر از اطلاع رسانی کامل و صحیح شما !!!!
با اجازه از شما این مطلب را با ذکر منبع در شبکه های اجتماعی منتشر میکنم….
چون تحقیقات برای ماها سخت میباشد هر چیز دم دستی را باور میکنیم ٬ چون یک سری تابوهای الکی در مملکت ما رواج دارد و به فضولی کردن علاقه داریم فکر میکنیم دیگران هم دوست دارند در کار ما فضولی انجام دهند وگرنه اطلاعات شخصی کاربر عادی به چه درد شرکت سامسونگ میخورد!!!
درود
دقیقا همین ماجرا رو من هم داشتم بین دوستام. دیدیم یک کلیپ یکی آپ کرده و همه دارن پیروی میکنن و عکس میگیرن از بلایی که سر کیت گوشیشون آوردن و …….. (دوستان همه تحصیل کرده رشته های ای تی و نرم افزار:))
جالب اینجاست که بعد از 2 ساعت توجیح کردنشون گفتن میکنیم فوقش بعدا که نیاز شد مجددا کیتش رو میگیریم:D یا میگم تو خیلی کشورها همین کیت حکم کارت اعتباری (بلیط قطار . مترو و …) داره،میگن ما نه قطار سوار میشیم نه اتوبوس و ….:D
دیگه هیچی نگفتم!!!!!!!!!!!!!
همیشه نصف چیزهایی رو که می بینید رو باور کنید و از چیزهایی که می شنوید هیچکدوم رو باور نکنید.
بعضیا اصلا هیچ دلیلی ندارن برای اعتماد ندارن اما بازم اعتماد میکنن
همه ی گوشی ها نه . بعضیا روی قاب پشتی گوشیه مثه سونی
لحظه ای که دیدم با پدرم کلی بهش خندیدیم :D:D:D
البته از حق نگذریم اطلاعات مردم سطحیه ولی اون کسایی که سو استفاده میکنن و چی کارشون میشه کرد؟؟!!! 🙁
کیت ان اف سی توی همه ی گوشی ها روی باطری قرار داره؟
یک از دلایل باور پذیری یک شایعه نداشتن اطلاعات کافی هست متاسفانه تو ایران مردم خیلی به هم اطمینان دارن تو همین عید بود که عکس گاراژی از خودرو تو نت پر شده بود و میگفتن این گاراژتو ایران پیدا شده و برای شاه هست اما بعدا معلوم شد برای یک کلکسیونر خودرو در اروپا بوده و یا همین چند وقت پیش ورشکستگی بانک قوامین شایعه شده بود مردم مثل فیلم world war zombi به سوی بانک میرفتن !