علاوه بر فعالیت و سرمایه گذاری در راستای تولید GPU و نرم افزارهای گیمینگ، AMD و Nvidia در زمینه های همچون پردازش های ابری، یادگیری عمیق و ماشین، از پردازنده های گرافیکی خود استفاده می نمایند. از آنجایی که امنیت بالای فضای و محاسبات ابری بسیار بیش از یک کامپیوتر دسکتاپ بوده و توانایی های آن به مراتب با قیمت کمتر از خرید سخت افزار در دسترس کاربران قرار می گیرد؛ و همچنین با توجه به تامین نیاز وب سایت های فعال در این زمینه، گوگل نیز سامانه های پردازش ابری خود را به وسیله شتاب دهنده های جدید AMD بروزرسانی خواهد کرد. بخش اعظمی از هزینه های غول نرم افزاری و خدماتی جهان از فضای ابری تامین می گردد. Google در سال 2017 برای نخستین بار از شتاب دهنده های گرافیکی AMD FirePro S9300 x2 در سرورهای خود بهره خواهد برد. علاوه بر بهبود سرعت بخشیدن در پردازش های ابری، یادگیری، پردازش های موازی در سطح بسیار بالا با کاربرد هایی همچون پزشکی، مالی، تحقیقات زیر سطحی زمین، رندر، ویدئو، تجزیه و تحلیل و… نیز از جمله کاربردهای AMD FirePro S9300 x2 ها در سرورهای گوگل خواهد بود.
آقای Raja Koduri در این زمینه گفت: سرویس Cloud Platform اعتبار و تخصص AMD را به نمایش در خواهد آورد؛ Radeon Open Compute Platform شناخته شده ترین پلتفرم متشکل از نرم افزار و سخت افزار ابری در جهان است. هر چند که سخنان ایشان مقداری مبالغه آمیز است، اما پیشرفت AMD در این صنعت ستودنی است. این کارت گرافیک دو تراشه Fiji بر مبنی FirePro برخوردار بوده و 300 وات مصرف دارد. این محصول از 8 گیگابایت حافظه HBM به صورت دو انباشته ی 4 گیگابایتی بهره می برد و با سیستم عامل های 64 بیتی لینوکس سازگاری کامل دارد. AMD حداقل 16 گیگابایت حافظه DDR3/DDR4 را برای سیستم های میزبان توصیه کرده است. بر اساس نسل سوم معماری GCN، این کارت گرافیک توانی برابر با 13.9 ترافلاپ در حالت FP32 دارد.8192 پردازنده جریانی درون دو هسته فعال هستند. کلاک حافظه می تواند به حداکثر نرخ 1 گیگابیت بر ثانیه دسترسی پیدا کند و پهنای باند آن نیز 8192 بیت است. لازم به ذکر است که این ارقام حاصل جمع منابع هر دو GPU است که در یک کارت گرافیک ادغام شده اند. در نهایت هر GPU دارای 8.9B ترانزیستور است که در واقع به توان دو می رسد. فرایند ساخت نیز 28 نانومتری و GCN 1.2 است.
بسته به سرعت کش سی پی یو داره. سرعت کش L3 نهایت سرعت قابل انتقال توسط سیستم هست
ببخشید من یک سوا داشتم ، فرض کنیم هاردی داریم سرعتش بینایت ، یک سی پی یو ای ام دی 8350 با چه سرعتی میتونه از هارد اطلاعات بخونه؟ چطور محاسبه میشه؟؟؟؟
امیدوارم پیشرفتهای AMD ادامه دار باشه