به تازگی با منتشر شدن خبر شکایت FTC از مایکروسافت برای معامله 69 میلیارد دلاری اکتیویژن مشکلات پیرامون این خرید جنجالی مایکروسافت وارد مرحله جدید و جدی شده است. این معامله مایکروسافت همچنین توسط قانونگذاران و نهادهای رگولاتوریهای اتحادیه اروپا و بریتانیا با مشکلات و مخالفتهای جدی روبرو است.
کمیسیون تجارت فدرال ایالات متحده FTC پنجشنبه اعلام کرد که برای جلوگیری از خرید اکتیویژن توسط مایکروسافت شکایتی را تسلیم دادگاه خواهد کرد. با این حال انتظار نمیرود که این شکایت سریعاً و به طور 100 درصد باعث از بین بردن این معامله شود و در همین راستا مایکروسافت نیز بیکار ننشسته و قصد مبارزه حقوقی دارد و به نظر میرسد این شرکت نیز شانس خوبی برای برنده شدن داشته باشد.
شکایت FTC ناشی از نگرانیها در خصوص تلاش احتمالی مایکروسافت برای آسیبزدن به رقبای خود با محدود کردن دسترسی آنها به بازیهای بسیار مشهور و موفق اکتیویژن است و نگرانی قانونگذاران نیز در این مورد روشن است، هرچند که مایکروسافت وعده عرضه چندین ساله را برای سری بازیهای اکتیویژن داده است.
در همین راستا به عنوان یک سند در خصوص رفتارهای مایکروسافت در این زمینه Holly Vedova مدیر دفتر رقابت FTC اذعان کرده که مایکروسافت با خرید کمپانی بازیسازی Bethesda عرضه عناوین گیمینگ این شرکت مانند Starfield و Redfall را بر روی پلی استیشن متوقف کرده است. نگرانی FTC نیز از همین موضوع نشأت میگیرد و آنها احتمال میدهند که مایکروسافت با خرید این شرکت سعی در حذف بازیهای محبوب اکتیویژن از دیگر پلتفرمها داشته باشد.
ابراز نگرانی کردن رقیب اصلی مایکروسافت در بخش کنسول یعنی سونی نیز در بروز سختگیریهای اخیر حول محور نهایی کردن این معامله بی تاثیر نبوده است. با این حال، مایکروسافت به طور مداوم از همان اول نیز ادعاهای سونی را رد کرد و اوایل این هفته برد اسمیت نایب رئیس این شرکت گفت که به دلیل استفاده گسترده گیمرها از پلی استیشن برای بازیهای Call of Duty، منتشر نکردن این سری بازی برای کنسول سونی از نظر اقتصادی غیر منطقی است.
اسمیت همچنین تایید کرد که مایکروسافت یک قرارداد قانونی برای حفظ این سری بازی در کنسول سونی به مدت 10 سال پیشنهاد کرده است. مایکروسافت همچنین اعلام کرد که در صورت نهایی شدن و موفقیت معامله اکتیویژن، سری بازیهای Call of Duty را برای کنسول نینتندو نیز در دسترس قرار خواهد داد.
با این حال بابی کوتیک مدیرعامل اکتیویژن نسبت به موفقیت مایکروسافت در دعوای حقوقی با FTC ابراز اطمینان کرده است. نهایی شدن خرید مایکروسافت نیازمند تایید نهادهای نظارتی و رگولاتوری کشورها است و تاکنون برزیل، عربستان سعودی و صربستان در این رابطه موافقت کردهاند. بریتانیا و اتحادیه اروپا به دلیل نگرانی مشابه مانند نهادهای آمریکایی هنوز در این رابطه در حال بررسی هستند.
دیدگاهتان را بنویسید