می توان گفت تا کنون عمده طرح هایی که برای مبارزه با HIV و ایدز از سوی موسسات و سازمان های مختلف ارائه شده بر پایه مبارزه با این بیماری پس از ابتلای افراد به آن است. با این حال اخیرا تکنیک جدیدی معرفی شده که می تواند پیش از این اتفاق انسان را در برابر HIV مقاوم کند.
تکنیک مورد نظر که با نام pre-exposure prophylaxis شناخته می شود در واقع برنامه زمان بندی مشخصی برای مصرفی برخی از داروهاست که می توانند در نهایت شانس ابتدا به HIV را به میزان قابل ملاحظه ای کاهش دهند. اهمیت این طرح و احتمال موفقیت آن به اندازه ای زیاد است که بنیاد خیریه بیل و ملیندا گیتس (موسس و مدیرعامل سابق مایکروسافت و همسر وی) مبلغی در حدود 140 میلیون دلار را برای توسعه و انجام آزمایشات بعدی به این طرح اختصاص داده اند. بر اساس طرح پیشنهادی، ایمپلنت هایی در زیر پوست افراد کاشته می شوند و به صورت خودکار در بازه زمانی 6 یا 12 ماهه داروهای مورد نیاز برای مبارزه با HIV را وارد بدن انسان می کنند. به این ترتیب نیازی به مراجعه پزشک و یا به یاد داشتن زمان برای مصرف دارو هم نخواهد بود.
طرح مشابهی برای مبارزه با دیابت نوع دوم نیز پیشنهاد شده است. موسسه ای که بر روی این دو طرح کار می کند فعالیت تجاری خود را از ماه نوامبر گذشته آغاز کرده و گفته می شود به زودی اولین آزمایشات بالینی آن نیز اجرایی خواهند شد. با این حال هنوز زمان نسبتا زیادی تا تایید نهایی و عرضه گسترده داروها به این روش در جهان باقی مانده است. پس از آنکه مشخص شد تکنیک pre-exposure prophylaxis می تواند مانع از ابتدای افراد به HIV شود می بایست روندهای قانونی برای کسب مجوزهای لازم از مراکز معتبر پزشکی را طی کند. اما با این حال در صورت موفقیت آمیز بودن آن می توان گفت انقلابی در زمینه مبارزه با HIV و ایدز صورت گرفته و سالانه می توان از مرگ انسان های بسیار زیادی در کشورهای توسعه نیافته و به خصوص آفریقایی جلوگیری نمود.
من که اصلا خوشم نمیاد یه چیزی تو بدنم بکارن ، حتی اگر برای جلوگیری از ایدز باشه