مدت کمی از عرضه سری جدید کارت گرافیکهای گیمینگ کمپانی انویدیا میگذرد. محصولاتی فوقالعاده قدرتمند که پیشرفت چشمگیری نسبت به نسل پیشین خود داشتهاند و تراشهساز امریکایی انقلاب دیگری را با سری RTX 30 در صنعت گرافیک رقم زد. اما گزارشاتی که طی روزهای اخیر در رابطه با کرش کردن کارت گرافیک RTX 3080 منتشر شد، کمی طرفداران این محصولات را ناامید کرد. اکنون علت این مشکل به لطف تحقیقاتی که موسسه Igor Lab انجام داده مشخص شده است. نتیجه تحقیقات نشان میدهد به علت استفاده از خازنهای بی کیفیت که قیمت و کارایی کمی دارند، کار انتقال صحیح انرژی به GPU با مشکل انجام میشود و همین موضوع منجر به کرش کردن سیستم میشود.
علت کرش کردن کارت گرافیک RTX 3080
بر اساس گزارش چندین رسانه مختلف، زمانی که کارت گرافیک GeForce RTX 3080 انویدیا به 2 گیگاهرتز یا بالاتر اورکلاک میشود، ناگهان کرش میکند. در حال حاضر طبق آزمایشات انجام شده، مقصر این اتفاق استفاده از قطعات با کیفیت پائین بر روی برد کارت گرافیک RTX 3080 تشخیص داده شده است. این موضوع همان طور که اشاره شد توسط Igor’s Lab تشخیص داده که این موسسه متوجه شده برخی از نسخههای RTX 3080 دارای خازنهای بی کیفیتی بر روی مدار کارت گرافیک هستند که کار انتقال توان را به شکلی نامناسب انجام میدهند.
این موضوع در برخی از نسخههای سفارشی این کارت گرافیک خصوصا Zotac Trinity مشاهده شده است. در این مدل به جای استفاده از خازنهای باکیفیت MLCC (خازنهای سرامیکی چند لایه) که قیمت بالاتری دارند، از خازنهای کم کیفیت و ارزان قیمت POSCAPS (خازنهای پلیمری جامد تانتالومی) استفاده شده است. طراحی برد مرجع کارت RTX 3080 امکان استفاده از انواع مختلف خازن را به سازندگان میدهد اما نوع POSCAPS نمیتواند به خوبی نوع MLCC انرژی را به GPU منتقل کند. مقایسه صورت گرفته میان نسخه Founder Edition و مدل زوتاک کارت RTX 3080 نشان میدهد در مدل مرجع، انویدیا از چهار خازن POSCAPS و دو خازن MLCC استفاده کرده در حالی که زوتاک هر شش خازن را از نوع کم کیفیت POSCAPS استفاده کرده است.
خازن های بی کیفیت و ارزان قیمت POSCAPS، عامل کرش RTX 3080
به همین علت کارت زوتاک بعد از اورکلاک بیشتر از 2 گیگاهرتز، شروع به کرش میکند در صورتی که این مشکل در نسخه Founder Edition وجود ندارد. در واقع این مشکل از سمت انویدیا نیست بلکه از طرف برخی سازندگان سوم شخص است که به هر دلیلی از قطعات بی کیفیت و ارزان در کارت استفاده کردهاند. در این میان کارتهای سازندگانی همچون MSI و ایسوس هیچ مشکلی در این خصوص ندارند. کمپانی MSI در کارت Gaming X Trio از 5 خازن POSCAPS و 1 خازن MLCC استفاده کرده در حالی که ایسوس در کارت گرافیک TUF Gaming GeForce RTX 3080 فقط از خازنهای باکیفیت MLCC استفاده کرده که دلیلی واضح برای توانایی بسیار بالای این کارت گرافیک است.
در حالی که انویدیا و OEMها در این مورد فعلا سکوت کردهاند، EVGA در فروم خود به کاربران اطلاع داده است که این مشکل زمانی پدیدار میشود که بر روی مدار PCB از شش خازن POSCAPS استفاده شده باشد. به همین دلیل EVGA تصمیم به بازطراحی مدار کارتهای خود گرفته تا از چهار خازن POSCAPS و دو خازن MLCC استفاده کند. همین موضوع باعث تاخیر در عرضه کارتهای جدید این شرکت خواهد شد. با این حال فعلا این گزارش به تائید انویدیا یا دیگر سازندگان نرسیده و باید منتظر تائید موضوع کیفیت پائین خازنها در کرش کردن 3080 از سوی انویدیا ماند. بنابراین آن دسته از کاربرانی که قصد خرید این کارت گرافیک را دارند، در حال حاضر بهتر است به نوع خازنهای استفاده شده در محصول توجه ویژه داشته باشند.
بیشتر بخوانید: مشکلات GeForce RTX 3080 در گیمینگ – صفحه سیاه و کرش کردن
اولین نفری که این مشکل رو کشف کرد jay بود
واقعیتش
بعد واقعا این مشکل تقصیر دوتاس
یکی انویدیا که توی طراحیش فکر اینو نکرده
بالا رفتن مصرف در کارت گرافیک مشکلاتی در پی خواهد داشت
دوم سازنده های کارت مثل گیگابایت و msi
که فکر میکردند زرنگی کردن این کارو کردن
حالا ازینا بگذریم راه حل چیز دیگریست
سرعت gpu رو باید اورد پایین تا کرش نشه
50mhz کافیه
منبع jaytwocents
خدایی کسی با وجود msiو asus میره زوتاک میخره باید بهش شک کرد
اول اینکه کسی که با وجود ایسوس میره زوتاک میخره لازم نکرده نق بزنه :))
دوم اینکه یه قانون جهانی هست که میگه صبر کنید عرضه محصول به تعادل برسه، یک اینکه قیمت کاذب شکسته شه دو اینکه review ها بیرون بیاد ایرادات طراحی مشخص بشه!
ولی اینکه ایراد انویدیا نبود ایراد زوتاک بود این چه مدل تیتر زدنی بود ای ژورنالیست :دی
کجای تیتر باعث شده شما برداشت کنی که مقصر منظور ما انویدیا بوده؟ متن مطلب رو برای این گذاشتن که شما دقیقا متوجه بشی جریان از چه قراره. ای منتقد. 🙂
باز یک عده طرفدار برندهای کم نام و نشون چینی هستن… بالاخره هر ارزونی هم بی علت نیست دیگه
نچ نچ نچ نچ نچ
البته این خازن بی کیفیت نیستند بلکه برای فرکانس بالا مناسب نیستند
هر دو خازنی که به آنها اشاره کردیم دارای یکسری مزیت خاص هستند. برای مثال خازنهای MLCC ابعاد کوچکتری دارند، استفاده از آنها ارزانتر تمام میشود و میتوانند با فرکانس بالا فعالیت کنند؛ بااینحال این خازنها محدودیت دمایی دارند و شکنندهتر از خازنهای دیگر هستند. ازطرفی دیگر خازنهای POSCAP را داریم که گرانقیمتاند، بزرگاند و نرخ دمای بالاتری دارند. بهعلاوه POSCAP شکنندگی کمتری نسبتبه MCLL دارد؛ اما در فرکانسهای بالا، به اندازهی MLCC خوب ظاهر نمیشود.
700 دلار با خازن های بی کیفیت الان اگه amd میبود فروم این سایت میترکید
داداش مشکل خود شرکت انویدیا نیست شرکت توسعه دهنده تو طراحی ضعیف عمل کرده amd و انویدیا فرقی ندارن مشکل از خود شرکت که نیست از توسعه دهنده کارته
درود بر سهامداره کار کشته انویدیا
بد شرکت اینبار سوتی داده به این راحتی جمع نمیشه عدم نظارت عدم تست های کنترل کیفتی و….اخر عاقبتشم همینه نوش جان:)
درود بر مهندس ارشد AMD اگه با خوندن این خبر احساس خوبی کردی ینی خیلی حالت بده :))
تقصیر انویدیا نیست