یک بنچمارک دیگر از پردازندههای نسل دوازدهم اینتل و یک امتیاز دیگر به نفع غول آبی در مقابل رایزنهای AMD که نشان میدهد Alder Lakeها برای بازپس گیری همه چیز خصوصا تاج سلطنت اینتل در بازار پردازندههای دسکتاپ برگشتهاند. کاربری با نام مستعار foxed.in که در گذشته بنچمارک Core i9-12900K را در تست بنچمارک Ashes of the Singularity منتشر کرده بود، این بار پردازنده Core i5-12600K در همان بنچمارک مورد آزمایش قرار داده و نتایج آن را به اشتراک گذاشته است. بر اساس این نتایج، عضو میان رده خانواده Alder Lake اینتل نسبت به همتای خود از AMD که پردازنده Ryzen 5 5600X باشد برتری قابل توجهی دارد. با توجه به اهمیت بخش میان رده، این اتفاق برای اینتل و موفقیت کمپانی در نسل جدید بسیار حائز اهمیت است.
عملکرد پردازنده Core i5-12600K در بنچمارک Ashes of the Singularity
بر اساس شایعات از قبل منتشر شده، پردازنده Core i5-12600K اینتل مجهز به 10 هسته پردازشی میباشد که 6 هسته قدرتمند Golden Cove و 4 هسته کم مصرف Gracemont را شامل میشود. 16 رشته پردازشی نیز برای این CPU در نظر گرفته شده و فقط هستههای قدرتمند Golden Cove از قابلیت Hyper-Threading بهره میبرند. طبق گزارشات، این پردازنده به 20 مگابایت حافظه L3 Cache نیز مجهز است. بخش سرعت هستههای پردازشی با توجه به وجود دو نوع هسته نسبتا شلوغ و برهم ریخته است. اما احتمالا هستههای Golden Cove در حالت دوتایی به فرکانس بوست 4.9 گیگاهرتز مجهز باشند، در حالی که فرکانس ثابت تمامی هستهها 4.6 گیگاهرتز خواهد بود. در مقابل فرکانس بوست دو هسته Gracemont بر روی 3.6 گیگاهرتز تنظیم شده، اما در حالت استاندارد و ثابت فرکانس تمامی هستهها 3.4 گیگاهرتز ذکر شده است.
کاربر foxed.in توانسته 12 تست بنچمارک Ashes of the Singularity بر روی پردازنده Core i5-12600K انجام دهد که از این تعداد فقط یک مورد با موفقیت تکمیل شده است. با توجه به اختلاف زیاد بین امتیازهای ثبت شده برای این پردازنده میتوان حدس زد که Ashes of the Singularity با پردازندههای Alder Lake با طراحی هیبریدی و برخورداری از هستههای مختلف بهینه نشده و توانایی تشخیص و اولویت صحیح هستهها را ندارد. در تست رزولوشن 1080p و در تنظیمات Crazy، پردازنده اینتل بین 39 تا 110 فریم بر ثانیه تولید کرده، در حالی که بر روی تنظیمات Medium و همان رزولوشن، امتیاز بین 37 تا 40 فریم بر ثانیه برای این CPU ثبت شده است.
میان رده Alder Lake، در حد و اندازههای پرچمدار Comet Lake
اینکه Core i5-12600K امتیاز یکسانی در تنظیمات گرافیکی مختلف به ثبت برساند بعید است. دلیل ثبت امتیازات کمتر احتمالا استفاده از هستههای ضعیفتر و کم مصرفتر Gracemont به جای هستههای اصلی و قدرتمند Golden Cove توسط بنچمارک Ashes of the Singularity بوده است. می توان گفت امتیاز 110 فریم بر ثانیه ثبت شده برای پردازنده میان رده اینتل تنها امتیاز معتبریست که برای رسیدن به آن، ابزار بنچمارک از هستههای قدرتمند Golden Cove استفاده کرده است.
از آنجایی که تست Crazy 1080p را برای Core i9-12900K در اختیار نداریم، نمی توانیم مقایسه ای از عملکرد پرچمدار اینتل و i5-12600K داشته باشیم. همچنین از آنجایی سخت افزار سیستم تست در بنچمارک Ashes با جزئیات درج نمیشود، نمیتوان مطمئن بود که RTX 3080 استفاده شده در بنچمارک جدید، دقیقا با مدل استفاده شده در بنچمارک سابق یکسان باشد. علاوه بر این نسخه نرم افزار نیز در دو تست متفاوت است که میتواند بر روی امتیازات تاثیرگذار باشد. با این تفاسیر نمیتوانیم کاملا به نتایج این بنچمارک استناد کنیم.
با در نظر گرفتن نکات بالا، نگاهی به امتیاز Core i5-12600K داشته باشیم که در تنظیمات Crazy 1080p، این پردازنده موفق به کسب امتیاز 10800 شده است. تنها امتیاز در دسترس از پردازنده نسل قبل Core i5-11600K با همراهی کارت گرافیک RTX 3080 برابر بوده است با 9800. با این حساب پردازنده سری Alder Lake حدودا 10.2 درصد عملکرد بهتری نسبت به همتای خود از سری Rocket Lake داشته است. از آنجایی که هیچ امتیازی برای پردازنده Core i9-11900K در این بنچمارک ثبت نشده، باید به Comet Lake برگردیم. جایی که Core i9-10900K امتیاز 11200 را ثبت کرده و فقط 3.7 درصد از i5-12600K سریعتر بوده است.
برتری قابل ملاحظه نماینده اینتل در مقابل Ryzen 5 5600X
برسیم به مقایسه میان رده قدرتمند اینتل و هم رده این پردازنده از تیم قرمز، جایی که Ryzen 5 5600X به عنوان رقیب مستقیم i5-12600K وجود دارد، اما نماینده اینتل با 4 هسته کوچکتر همراه شده است. Ryzen 5 5600X در بنچمارک Ashes of the Singularity امتیاز 8100 را در تنظیمات Crazy 1080p ثبت کرده که نشان از برتری 33.3 درصدی پردازنده اینتل در مقابل Ryzen 5 5600X مبتنی بر معماری Zen 3 دارد. این میزان اختلاف تقریبا به همان اندازه اختلاف عملکرد پردازندههای Core i9-12900K و Ryzen 9 5950X، با تنظیمات گرافیکی متفاوت است. اگر در بنچمارکهای معتبر بعد از عرضه هم Alder Lakeهای اینتل تا 30 درصد قدرتمندتر از رایزنهای AMD باشند، کار تیم قرمز برای ادامه رقابت بسیار سخت میشود. نظر شما در این خصوص چیست؟
فک طرفدارهای بیسواده ای ام دی با خاک یکسان شد.ای ام دی خودش ریخت اونوقت طرفدارهاش موندن.هه هه هه.اشغالی مثل 5600x در برابر 12400 معمولیم حرفی بر گفتن نداره چه برسه به هیولایی مثل 12600k.در افتادن با هیولای ابی غیر ممکنه مثله دیدن پنبه دونه در خوابه.
اگه منظورتون از هیولا همون آفتاابه هایی هستش که اینتل تولید میکنه قبول می کنم خخخخخ
هیولای اینتل فعلا توی WC هستش نگرانش نباش جاش درسته
به طور کلی طرفدار هیچ کدوم نیستم ، ولی فک نمیکنید مقایسه سری دوازده اینتل با 5000 ای ام دی منصفانه نیست؟؟
وقتی که سری دوازده هنوز وارد بازار نشده و سری 5000 خیلی وقته اومده ؟؟ بعدم شما قیمت ها هم بسنجید ،
یه سوالم از طرفداران اینتل رقیب 5950x کجاست؟؟
رقیبش داره به دنیا میاد. اندکی صبر سحر نزدیک است.
ببین این چند ساله تیم سرخ چه کرده، هنوز که هنوز
دود از کنده طرفداران اینتل بلند میشه !
“بازپس گیری همه چیز خصوصا تاج سلطنت اینتل در بازار پردازندههای دسکتاپ برگشتهاند”
ولی از حق نگذریم من از این حرفا از طرفدارای اینتل نشنیدم تو دو دهه ای که به طور مطلق بازار رو در دست داشت. الانم در بهترین حالت 30 درصد بازار پردازنده های گیمینگ رو amd داشته.یک حرفه ای شرایط رو اونطوری که هست میبینه. نه اونطوری که دلش میخواد. 😉
ببین چقدر اینتل کلاهبرداره مگه میشه یک پردازنده ۱۰ هسته ای رو با ۶ هسته ای مقایسه کرد ؟!
در ضمن نسل دوازدهم رو اینتل با محصول یک سال و نیم پیش رقیب مقایسه کرده
نکته بعدی چرا مایکروسافت باید به عملکرد پردازنده های AMD رو به این شدت کاهش داده و حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد برتری اینتل به خاطر عدم سازگاری ویندوز ۱۱ با AMD هست و مابقی اش هم به خاطر استفاده از رم های DDR5 8200 مکاهرتز خصوصی و خاص اینتل هست و گرنه هیچ آدم فگعاقلی نباید گول این تبلیغات کاملا فریبکارانه رو بخوره
البته دست اینتل درد نکنه چون باعث شد که AMD هم یک تخفیف عالی در نظر می گیره که به نفع ماهاست
در قسمت اول با همون منطقی که شما پردازنده ۸ هسته ای رو با ۱۶ هسته یا ۱۲ هسته ای مقایسه میکردید ! در قسمت بعدی این نرم افزار هیچ ربطی به ویندوز نداره و هنوز اپدیت های ویندوز ۱۱ رو دریافت نکرده ! در قسمت اخر رم های نسل جدید تاخیر بیشتری نسبت به نسل های قبل داره پس نمیشه گفت برتری از جانب رم هستش درسته فرکانس بالاتری داره ولی تاخیر بیشتری هم داره ! نسل ۵۰۰۰ ای ام دی هم یک سال و نسم از عرضش نمیگذره و کلا ۱۱ ماهه معرفی شده و ۶ ماهه که تو بازار به صورت عمده پیدا میشه ! نسل بعدش هم حداقل ۴ ماه دیگه میاد !
وقتی اینتل عرضه نداره محصول ۱۶ هسته ای تولید بکنه مقصزش که AMD نیست اگر اینتل عرضه می داشت یک محصول ۱۶ هسته ای تولید می کرد و با ۱۶ هسته ای های AMD مقایسه میشد
اخه الانش هم فقط در گیمینگ اینتل برتری داره اون هم به علت هماهنگی بسیار زیاد ویندوز ۱۱ با اینتل و دوما استفاده از رم های DDR5 و ۵ درصدی هم ارتقای عملکرد وگزنه محصول خاصی اینتل تولید نکرده و خوشبختانه اینتل ثابت کرده که خیلی توی بنچمارک هاش رو دستکاری می کنه
بنچمارک و که اینتل نداده دوما اینتل ۱۶ هسته ای نداره این حرف و جای دیگه نزنی اینتل cpu 60 هسته ای هم داره
سوما اکثر خرید cpu از طرف گیمرهاست تا برنامه نویسها
چهارما اکثر بازیها و حتی خیلی از برنامه ها از ۸ هسته به ندرت استفاده میکنند میتونید تو یوتیوب cpu 5950x را ببنید که عملا 6 هسته اخر بیکار هستند
علت بهتر بودن اینتل در بازی بخاطر هماهنگی نیست بیشتر به خاطر سرعت بالای تک هسته بودن cpu هست
ودر اخر هم اکثر بنچمارکها با رم ddt4 تست گرفته شده اون هم توسط اینتل نبوده توسط شرکتهای دیگه هست
کمی مطالعه داشته باشیم بعد بیاییم حرف بزنیم
کاملا درست گفتید ایولا
در ضمن این هم من اضافه کنم در رابطه با cpu 5950x amd کی میاد بخاطر چند fps بیشتر اون هم در چند بازی خاص مبلغی بالغ بر ۳۵۰ دلار یا به عبارتی در بازار ایران بیس از ۱۵ میلیون تومن بده
الان شما با بودجه کم بهتر میتونید باندل اینتل ببندید با کارایی بهتر نسبت به amd (در ایران )