این روزها بازار دستگاه های سلامتی حسابی داغ است. دستبندهای مخصوص سنجش علائم زیستی و ساعت های هوشمندی که پر از حسگرهای مختلف برای محاسبه تمامی مواردی هستند که مربوط به سلامتی کاربران می شوند در رنگ ها و طرح های مختلف و با قیمت های متنوع توسط کمپانی های مختلف تولید شده و روانه بازار می شوند. اما هنوز نتیجه قطعی و علمی درباره تاثیر واقعی این دستگاه ها منتشر نشده است. حتی در یکی از مطالعاتی که چند ماه پیش انجام شد، محققان مشخص کردند که دستبندهای سلامتی هیچ تاثیری بر بهبود سلامت کاربران ندارند. اما هفته گذشته دانشمندان دانشگاه بوفالو در آمریکا از عینک های LED جدیدی رونمایی کردند که ممکن است بتوانند بیخوابی را درمان کنند.
در واقع می توان گفت ایده درمان بیخوابی به کمک یک ابزار هوشمند بسیار جالب است. در حال حاضر تقریبا 48% از آمریکایی ها از بیخوابی رنج می برند که باعث می شود به یکی از بزرگترین مشکلات مربوط به سلامتی در کشورهای توسعه یافته تبدیل شود. تعدادی دستبند سلامتی وجود دارند که ادعا می کنند می توانند با کنترل فرآیند خواب کاربر، به حل مشکلات آنها در این زمینه کمک کنند. اما اگر بخواهیم منطقی باشیم تنها کمک آنها، فهمیدن عمق فاجعه است. مسلما اگر ساعت 4 بامداد باشد و چندین ساعت تلاش کرده باشید که بخوابید، آنوقت یک دستبند که به شما اعلام می کند در طول مدت تلاشتان چند بار در تخت پهلو به پهلو شده اید هیچ کمکی نخواهد کرد. البته داروهای شیمیایی برای درمان بیخوابی هم وجود دارند اما نمی توان از اثرات منفی آنها بر سلامتی چشم پوشی کرد.
اما بخش جالب ماجرا اینجاست. یکی از روش هایی که طرفداران زیادی پیدا کرده، استفاده از نوردهی انتخابی برای تنظیم مجدد ساعت بیولوژیکی بدن است. در گذشته، نور درمانی از این قرار بود که شخص مورد نظر می بایست چندین ساعت از روز خود را صرف نشستن جلوی یک منبع نوری می کرد تا پرتوهای نور با طول موج های به خصوصی به طرفش تابیده شود و در واقع نور روز را برای او شبیه سازی کند. تابیده شدن این پرتوهای نور به محدوده بصری فرد می توانستند ساعت بیولوژیکی او را مجددا تنظیم کنند. محققان دانشگاه بوفالو از همین ایده استفاده کرده اند و منبع فرستنده نور را به جای یک دستگاه مجزا، به روی یک عینک شبیه به عینک گوگل منتقل کرده اند. LED های موجود در این عینک دارای منبع تامین انرژی خود هستند و کاربران می توانند همزمان با استفاده از آنها به انجام کارهای روزمره خود نیز بپردازند.
این عینک بر روی بیماران دارای سرطان ریه امتحان شده است. دلیل این کار آن است که افراد دارای بیماری سرطان به شدت به خواب کافی نیاز دارند تا سیستم ایمنی بدن خود را در برابر بیماری تقویت کنند. افراد دارای سرطان معده جزو گروهی هستند که به دلیل درد، استرس و مشکلات تنفسی به شدت از مشکل بیخوابی رنج می برند. همچنین گروهی از مردم که در نزدیکی خط استوا زندگی می کنند هم به دلیل محدودیت نور دریافتی در برخی از فصل های سال بیخوابی را تجربه می کنند. به این دو گروه، باید افرادی را هم اضافه کرد که به دلیل استفاده زیاد از تلفن های هوشمند، تبلت ها و سایر دستگاه هایی که از LED استفاده می کنند، نور آبی خاص منتشر شده توسط این دستگاه ها را به مقدار زیاد دریافت کرده و در نتیجه دچار مشکل بیخوابی می شوند.
به این ترتیب به نظر می رسد بلاخره ابزارهای مخصوص سلامتی قصد دارند نقش اصلی خود را برای حل مشکلات مرتبط با سلامتی کاربران ایفا کنند.
یکی از این 48 درصد آمریکایی را بیاورند چند روز جای ما کار بکنند چنان مشکل کم خوابی اش حل شود که در خواب هم نخواهد دید !!!!!!!!!!!!!!!!!
قبل خواب یا یک ربع بدوین یا یک دوش بگیرین خوابتون میبره.بطورکلی اگه بدن خسته باشه میتونین براحتی بخوابین.
خیلی عالیه عجب چیزیه این.
واقعا کاره تحسین برانگیزیه … خیلیا هستن ک مشکل بی خوابی دارن (( نمونش هم خود من )) اگر از تست هاش سربلند بیرون بیاد یک دستگاه عالی میشه در بازار … مخصوصا با اون امکانات جالبی ک برای افراد سرطانی فراهم کرده
از اینکه تکنولوژی برای سلامت مردم ارزش قائله شکی نیست ولی این ابزارها همیشه بدون عوارض هم نیستند.اما بهترین راه برای درمان بی خوابی تغییر در الگوی زندگی و اگر جوابگو نبود درمان از طریق مراجعه به روانپزشکه.
باید برای هر ایرانی تو سبد کالا و یا یارانه به مردم بدن از بس همه مردم تو ایران خوب میخوابن بخصوص خودم !
وای چه جالب این اگه دستم برسه :o:o:o:o:o:o