بدترین خطری که در چند وقت اخیر از بیخ گوش سازنده چینی گوشیهای هوشمند و تجهیزات مخابراتی گذشت، این بود که دونالد ترامپ در نهایت اعلام کرد که کمپانیهای آمریکایی میتوانند کالاهای خود را به این شرکت بفروشند. احتمالاً شرکت هوآوی بعد از اعلام این خبر یک نفس راحت کشیده است، اما برای کسانیکه از بیرون گود شاهد ماجرا بودند، این سوال مطرح میشود که چرا شرکت چینی که تا همین چند هفته پیش خطری برای امنیت ملی آمریکا بود به یک باره امن شد؟
تحقیقات جدید نشان میدهد که نه تنها نگرانی مقامات آمریکایی در رابطه با ارتباط هوآوی با دولت چین بیدلیل نبوده است، بلکه این شرکت کارمندان سابق دولت را که در زمینه هک یا جاسوسی صنعتی علیه شرکتهای غربی تجربه داشتهاند را نیز استخدام کرده است. گزارش جدیدی که توسط Christopher Balding استاد دانشگاه فولبرایت ویتنام و با همکاری انجمن انگلیسی Henry Jackson Society منتشر شده است با تفتیش رزومه کارمندات هوآوی که از یک پایگاه داده غیرامن لو رفته است به این نتایج دست پیدا کرده است.
براساس رزومه یکی از کارکنان هوآوی در دانشگاه ارتش مشغول به کار بود و توسط ارتش آزادیبخش چین استخدام شده بود. این کارمند دارای مهارتهای در زمینه نظامی، سایبری و جنگهای الکترونیک است. در رزومه یکی دیگر از کارکنان هوآوی وظیفه کشف اطلاعات و جاسوسی در دولت را برعهده داشته است. با این حال شواهدی وجود ندارد که نشان دهد دولت چین مستقیما به کارمندان هوآوی وظیفه جاسوسی یا رفتارهای مشابه را داده است. با این حال از دید نگارنده این گزارش داشتن مشاغلی در ارتش پیش از استخدام در هوآوی بهنظر نمیرسد که هدف دیگری را دنبال کند.
واکنش هوآوی به گزارش منتشر شده
تا امروز نگرانی درخصوص هوآوی این بود که همکاری نزدیکی با دولت چین داشته باشد. این احتمال وجود داشت که این شرکت راه نفوذی در تجهیزات خود برای دسترسی دولت چین قرار دهد. با این حال هرگز مدرک مستقیمی در این خصوص ارائه نشده است. هوآوی اما در واکنش به رزومههای منتشر شده از کارمندان خود به صورت آنلاین، اعلام کرده است که نمیتواند صحت آنها را تأیید کند. این شرکت در بیانیهای گفته است:
هوآوی سیاستهای سختگیرانهای در استخدام نیروهای خود با بکگراند نظامی یا دولتی دارد. در طول فرآیند استخدام این نامزدها باید مدارکی ارائه کنند که رابطه آنها با دولت یا ارتش به پایان رسیده است.
سخنگوی هوآوی هم با کنایه به گزارش بالدینگ واکنش داده و ابراز امیدواری کرده است که تحقیقات آینده حاوی حدس و گمان کمتری در نتیجهگیری باشد. هوآوی همچنین اعلام کرده است که با بررسی سابقه کارکنارن، شرایط آموزش برای کارمندانی که به اطلاعات یا شبکه مشتریان دسترسی دارند را فراهم میکند.
حقیقت ماجرا چیست؟
در رزومه تعدادی از کارمندان هوآوی اشاره شده که بهطور همزمان هم در سازمان اطلاعات چین فعالیت داشتهاند و هم در واحد جنگ الکترونیک. جواب ساده به این سوال ایسنت که ما نمیدانیم. آنچه که ما میدانیم اینست که تا چند هفته پیش این شرکت تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا بود، اما ترامپ به یکباره تصمیم گرفت که اینگونه نباشد. به غیر از این هنوز هیچ شواهدی مبنی بر جاسوسی هوآوی از مشتریانش وجود ندارد و با وجود نگرانیهای مطرح شده، این موضوع قویاً توسط هوآوی تکذیب شده است.
دقیقا. هدف ترامپ فقط تحت فشار گذاشتن دولت چین بود و این مسائل امنیتی و جاسوسی همش بهانه بوده.
ورود و نظارت نیروهای امنیتی-نظامی در شرکتهای فناوری، در همه جهان وجود دارد، از جمله شرکتهای بزرگی همچون مایکروسافت، اپل، گوگل، فیسبوک و ….
این شرکتها اگر تعهد ندن که با نهادهای امنیتی و سازمانهای اطلاعاتی همکاری کنند اصلا مجوز نمیگیرن.
این مسئله بدون استثنا در آمریکا، اروپا، چین، ایران، روسیه و … وجود داره. منتها نکتهای که وجود داره اینه که این مسئله را اعلام عمومی نمیکنند.
خب حالا چون آمریکا به هر دلیلی (سیاسی، اقتصادی و …) با چین مشکل داره، میاد این مسئله را بُلد میکنه، انگار که چنین چیزی اصلا در آمریکا وجود نداره. :emoji0
بیخود نبود این هواوی جاسوس رو تحریم کردن