حکم ممنوعیت تیک تاک و ویچت که در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ تصویب شده بود، چند ماه پس از روی کار آمدن جو بایدن لغو شد. اما به نظر میرسد که هنوز شرایط به حالت نرمال سابق بازنگشته است.
لغو حکم ممنوعیت تیک تاک و ویچت
رئیس جمهور جو بایدن، روز چهارشنبه حکم اجرایی لغو ممنوعیتهای دوران ترامپ برای برنامههای TikTok و WeChat را امضا کرد. به جای حکم ترامپ، بایدن وزارت بازرگانی را مسئول تحقیقات در زمینه برنامههای مرتبط با کشورهای خارجی که ممکن است خطری برای امنیت ملی یا حریم خصوصی شهروندان آمریکا داشته باشند کرد.
این فرمان اجرایی جایگزین احکامی شده که در دوران ترامپ منجر به محدودیتهایی برای برنامههای تیک تاک، ویچت و علیپی در اپ استورهای آمریکا شده بود. اما روز گذشته این دستورات به طور کامل لغو شد و دولت بایدن چارچوب جدیدی برای تعیین خطرات احتمالی از سمت برنامههایی که با دولت یا ارتش کشورهای دشمن مانند چین که ممکن است اطلاعات حساس کاربران آمریکایی را جمعآوری کنند تعیین کرد.
تیک تاک و ویچت نسبت به این خبر هنوز واکنشی نشان ندادهاند، اما یک مقام ارشد دولت بایدن گفته است:
“برای محافظت از حقوق شهروندی آنلاین و آفلاین و برای حمایت از اقتصادی دیجیتال پر جنب و جوش جهانی، دولت متعهد به ارتقا اینترنت آزاد، قابل تعامل، قابل اعتماد و ایمن است. چالشی که ما با این فرمان اجرایی برطرف کردهایم، اینست که برخی از کشورها از جمله چین این تعهدات و ارزشها را به اشتراک نمیگذارند و به جای آن تلاش میکنند تا با استفاده از تکنولوژیهای دیجیتال اطلاعات آمریکاییها را جمعآوری کنند و این خطرات غیرقابل قبولی برای امنیت ملی ما دارد.”
خبری خوب برای برنامههای چینی یا بد؟
با فرمان جدید وزارت بازرگانی و سایر آژانسهای فدرال با همکاری هم راهکارهایی برای محافظت از جمعآوری، فروش و انتقال اطلاعات حساس شهروندان آمریکایی در برابر دشمنان خارجی ارائه خواهند کرد. انتظار میرود که وزارت بازرگانی برای رفع این نگرانیها توصیههایی برای قوانی احتمالی آینده ارائه کند.
فرمان اجرایی جدید هنوز به اقدامات و تحقیقات انجام شده در کمیته سرمایهگذاری خارجی ایالات متحده یا همان CFIUS نپرداخته است. با حکم ترامپ این کمیته چندین مهلت زمانی برای برنامههایی مانند تیک تاک تعیین کرده بود تا از شرکت چینی مالک خود یعنی بایت دنس جدا شود. برای چندین ماه اخباری مبنی بر این موضوع به گوش میرسید که اوراکل قصد دارد تیک تاک را خریداری کند تا مانع تحریم آمریکا شود، اما این اتفاق هرگز عملی نشد. بدین ترتیب انتظار میرود که هنوز پیرامون اقدامات CFIUS بحث و گفتگو صورت بگیرد.
دستور چهارشنبه بایدن جدیدترین اقدام این دولت برای رفع چالشهای موجود میان آمریکا و چین است. هفته گذشته بایدن دستور جداگانهای برای ممنوعیت سرمایهگذاری آمریکاییها در شرکتهایی چینی که در دوران ترامپ امضا شده بود را تمدید کرد. در این حکم 59 شرکت ممنوع از سرمایهگذاری شدند که از جمله آنهایی شرکتهایی بودند که فناوریهای نظارتی خود را برای سرکوب مسلمانان اویغور و مخالفان دولت در هنگ کنک به کار گرفتهاند.
بیشتر بخوانید: دولت آمریکا سرمایه گذاری در هواوی و 58 شرکت دیگر چینی را ممنوع کرد!
یک مقام ارشد آمریکایی روز چهارشنبه اعلام کرد، انتظار میرود اقدام بیشتری در آینده علیه چین انجام شود، چراکه بایدن اولین سفر خود را برای دیدار با رهبران گروه 7، ناتو و اتحادیه اروپا انجام خواهد داد.
این هم فقط بلده اقدامات مثبت دوران ترامپ رو با امضاهاش خراب کنه .
چرا امضا نمی کند تحریم بروند؟
…………