اینتل به جای کوچ به سوی لیتوگرافی های کوچک تر، ترجیح داد تا با بهبود معماری های 14 نانومتری، چند سال متوالی را به تولید این گونه از CPUها بپردازد؛ حال پس از گذشت چند سال از روی خط ماندن CPUهای 14 نانومتری اینتل، این شرکت طی یک کنفرانس به سوالات بسیاری در زمینه تغییر ابعاد گره های خود پاسخ می دهد. آخرین نسل از پردازنده های 14 نانومتری اینتل موسوم به Whiskey Lake که برخی آنها را Coffee Lake Refresh می دانندف به تازگی معرفی شده است.
اما اگر تصور کرده اید که تولید CPUهای 14 نانومتری اینتل در همین جا به پایان می رسد، باید بگوییم که اشتباه کرده اید. تا پایان سال 2018، تولید محصولات 14 نانومتری اینتل ادامه خواهد یافت؛ پس از نسل نهم CPUهای این شرکت، شاهد معرفی CPUهای Cascade Lake خواهیم بود که ظاهرا علاوه بر عنوان نسل 10، نشان آخرین معماری 14 نانومتری این شرکت را به سینه خواهند زد.
اما آخرین پردازنده های 14 نانومتری اینتل، دارای بهبود های ویژه ای هستند که تا کنون مشابه آنها را ندیده ایم؛ پشتیبانی ویژه از حافظه های Optane Persistent، فناوری Deep Learning Boost، مصدود شدن تمامی باگ های امنیتی اخیر، فناوری Variable Length Neural Network Instructions یا به اختصار VNNI از جمله این ویژگی های نوین خواهند بود. معماری Cooper Lake که یک گونه رفرش از Cascade Lake ها خواهد بود نیز در اوایل سال 2019 معرفی می گردد. اینتل وعده داده است که پس از آن و در سال 2019، تولید CPUهای 10 نانومتری را آغاز خواهد کرد. در نتیجه این شرکت بدون حرکت در سمت 12 نانومتری ها، مستقیما به سراغ معماری 10 نانومتری می رود.
آیا تولید CPU بر اساس لیتوگرافی 10 نانومتری بسیار طولانی شده است؟ اینتل معتقد است که به دلیل پاسخ مناسب این لیتوگرافی به پردازش های کنونی، به واقع نیازی به معرفی یک لیتوگرافی جدید احساس نمی شود. CPUهای کنونی به خوبی از پس پردازش های جهان برآمده و نیازی به تولید یک لیتوگرافی دیگر وجود نخواهد داشت.
فکر کنم اشتباه گفتید cascade lake اخرین نیست cooper lake نسل 11 اینتل آخرین نسل از لیتوگرافی 14nm هستش
بنظر من که خوب کاری میکنه اینتل همیشه بهترین بوده و هست و قطعا سیاستی پشتش هست به جای مرحله به مرحله رفتن یکباره میره سراغ 10nm تازه فرصت بیشتری هم واسه کار روی این معماری داره:-bd
تا وضع اقتصادی همینه بهتر چیز جدید نیاد، میبینیم دلمون میخواد بعد باید بمونیم تو کفش:emoji7:smiley9
نقشه AMD با معماری ZEN بازار PC و سرور رو با هم میخواد.(نقشه خیلی زیرکی بوده که به نظر نمیاد اینتل بتونه باهاش رقابت کنه مخصوصا تو سرور)
اینتل همیشه همین جوریه کاری که نمی تونه در زمانش انجام بده میگه دنیا نیازی به این تکنولوژی نداره هنوز یادمون نرفته درباره پردازنده های 64 بیتی و چند هسته ای همین نظر رو داشت درباره کنترلر مموری درون پردازنده رو هم همین نظر رو داشت ولی همه رو انجام داد البته بعد از ای ام دی
فکر نکنم بهانه خوبی برای قانع کردن کسایی که منتظر سرعت بیشتر هستند باشه.
چون هیچ وقت سرعت به حدی نمیرسه که همه بگن این کافیه (مخصوصا افرادی که تو حوضه سرور هستن).
این بیشتر یه بهانه برای کم آوردن جلوی رقیب اصلی باشه (AMD) تو حوضه پردازش های سنگین (سرور).(تو حوضه CPU پول خیلی خیلی خیییییلی خخخییییییییلللللییییی بیشتری وجود داره)و الان با این پیشبینی هایی که از محصولات دو طرف (اینتل و AMD)میشه AMD خیلی جلوتره (احتمال میره که رم (EPIC 2GEN) شصت و چهار هسته داشته باشه (64هسته و 128 رشته پردازشی) ولی اینتل به 48 برسه(تو نسل ICE LAKE) که خیلی عقب میافته.