اگر بخواهیم لیستی از مهمترین و تاثیرگذارترین مدیران سالهای اخیر دنیای تکنولوژی تهیه کنیم، مسلما لیسا سو، مدیرعامل AMD را باید در قسمت بالای لیست قرار دهیم. مدیر توانایی که پس از گرفتن سکان رهبری AMD، وضعیت کمپانی را کاملا تغییر داد تا در عرض چند سال دوباره یک AMD قدرتمند که قادر است رقبا را به مبارزه دعوت کند را شاهد باشیم. اکنون دکتر سو مفتخر به کسب یک جایگاه جدید شده است. روز چهارشنبه، جو بایدن رئیس جمهور لیسا سو را به عنوان عضو جدید شورای مشاوران علم و فناوری موسوم به PCAST معرفی کرد. حالا رئیس AMD به جمعی دیگر از همکاران خود از کمپانیهای دیگر در این شورا ملحق شده است. این شورا دولت امریکا را در زمینه فناوری، دانش و نوآوری که در مسائل سیاسی حائز اهمیت بسیاری است راهنمایی میکنند.
لیسا سو، مدیرعامل AMD عضو شورای PCAST دولت امریکا
علاوه بر سو، دکتر ویلیام دالی، رئیس علوم کمپانی انویدیا، دکتر اریک هارویتز رئیس اداره علوم مایکروسافت و همچنین فیل ونبلز، رئیس اداره امنیت اطلاعات ابری کمپانی گوگل نیز در حال ملحق شدن به شورای PCAST هستند. ریاست این شورا نیز بر عهده سه نفر میباشد که عبارتند از دکتر فرنسس آرنولد از موسسه فناوری کالیفرنیا، دکتر ماریا زابر از دانشگاه MIT و دکتر اریک لندر، مدیر سیاست علم و فناوری کاخ سفید. در یاداشت کاخ سفید در این باره آمده است: شورای علم و فناوری پرزیدنت بایدن از 20 عضو منتخب از داشمندان آکادمی ملی، مهندسین و پزشکان، پنج عضو Genius Fellows، دو منشی سابق و همچنین دو برنده جایزه نوبل تشکیل شده است.
طبق گفته کاخ سفید، اعضای این شورا پولی بابت عضویت خود دریافت نمی کنند و مطابق قوانین دولتی، صرفا هزینه سفر، غذا و اقامت به آنها پرداخت می شود. واکنش لیسا سو، مدیرعامل AMD که در سال 2019 جز مدیرانی بود که بیشترین حقوق را (تقریبا 59 میلیون دلار) در یک سال دریافت کرده بود نیز به نوع خود جالب بوده است. رئیس تیم قرمز اعلام کرده عضویت در این شورا باعث افتخار اوست. هدف PCAST یافتن پاسخ 5 سال زیر است:
اهداف این شورا چیست؟
- از همه گیری چه چیزهایی میتوانیم یاد بگیریم؟ یا چه باید یاد بگیریم تا پاسخگوی بخش وسیعی از نیازهای مرتبط با سلامتی عمومی ما باشد؟
- چگونه میتوانیم در علم و فناوری به دستاوردهایی برسیم که راهکارهای جدید و قدرتمندی برای مقابله با تغییرات آب و هوا در اختیار ما قرار دهد؟
- چگونه ایالات متحده میتواند پیشتازی خود در فناوریها و صنایعی که در آینده برای رونق اقتصادی و امنیت ملی این کشور خصوصا در رقابت چین ضروریست را تضمین کند؟
- چگونه امریکا میتواند ثمره های علم و فناوری را در سراسر امریکا در اختیار تمامی شهروندان امریکایی قرار دهد؟
- و در نهایت چگونه امریکا میتواند در سلامت طولانی مدت علم و فناوری در ملت کشور خود اطمینان حاصل کند؟
سوالات مطرح شده کاملا نشان میدهند که هدف بایدن از تشکیل این شورای قدرتمند چیست. باید دید در حضور مدیران و پزشکان و افراد با رتبه علمی بسیار بالا، PCAST می تواند چه تاثیری در آینده امریکا داشته باشد. در مورد انتخاب دانشمند ارشد انویدیا برای این شورا باید گفت مشخص نیست که آیا ین سن هوانگ، مدیرعامل کمپانی پیشنهادی برای عضویت در PCAST دریافت نکرده یا دانشمند ارشد کمپانی را جایگزین خود کرده است. مدیرعامل انویدیا به تازگی از سوی مجله تایم به عنوان یکی از 100 فرد تاثیرگذار دنیا در سال 2021 انتخاب شد.
دیدگاهتان را بنویسید