یکی از مهمترین مولفههای تبلیغاتی برای پاورهای کامپیوتر، بحث نوع خازنهای به کار رفته و کشور سازنده آن است. اما خازنهای منابع تغذیه کامپیوتر از کدام شرکتها میآیند؟ آیا دسته بندی مبتنی بر کیفیت و رده بندی خازنها و تولید کنندگان آن وجود دارد؟
واقعیت این است که برای خازنهای مورد استفاده در منابع تغذیه دسته بندی وجود دارد. هرچه سازنده پاور از خازنهای شرکتهای معروفتر ژاپنی استفاده کند، قطعا در کیفیت نهایی محصول و البته قیمت تمام شده آن تاثیر بسزایی دارد. خازنهای پاور اغلب از نوع پلیمری هستند که نسبت به مدلهای الکترولیتی، بیشتر توانایی تحمل کار در دمای بالا را دارند. اما در صورت استفاده از خازنهای نوع الکترولیت، بهتر است از مدلهای ژاپنی استفاده شود. چرا که خازنهای ژاپنی از کیفیت بسیار بهتری برخوردارند، و سلامت پاور را بیشتر تضیمن میکنند. از این رو استفاده از خازن ژاپنی در اولویت است.
اما اگر همه بخواهند فقط از خازنهای ساخت ژاپن استفاده کنند، هم قیمت محصولات آنها بیش از حد بالا خواهد رفت و هم اینکه تولید ژاپن به تنهای قادر به پاسخگویی نیاز کل دنیا نیست. از این رو خازن سازهای معروف ژاپن، کارخانهجات خود را محدود به ژاپن نکرده اند، و در کشورهای دیگر مانند چین نیز کارخانه دارند. از سوی دیگر، با توجه به توسعه این صنعت، شرکتهای بزرگی در چین، تایوان و حتی اروپا و آمریکا، در حال تولید خازنهای مرغوب هستند. بنابراین، اگرچه ژاپنی بودن خازن پاور مهم است، اما در این روز و روزگار که بیشتر شرکتهای سازنده پاور در چین هستند، خود ژاپن هم در چین خازن ژاپنی تولید میکند و این موضوع بیش از پیش حالت لوکس و تبلیغاتی دارد؛ بنابراین اگر خازنهای منبع تغذیه شما ژاپنی نیست، لازم نیست وحشت کنید.
سازندگان پاور به غیر از انتخاب برند و کشور سازنده خازن، میبایستی از خازنهای با دوام و با ظرفیت مناسب با کاری که بر عهده آن میگذارند استفاده کنند. بنابراین بحث مهندسی الکترونیک و طراحی فنی، شاید در بعضی مواقع از کشور سازنده خازن مهمتر باشد. از این رو مولفههای گوناگونی در برتری و اثر گذاری در کیفیت نهایی پاور موثر است، که نوع خازن، فقط یکی از این مولفهها است.
لیست شرکتهای درجه 1 تولید کننده خازن
بهترین پاورهای High End دنیا مجهز به خازنهای ساخت شرکتهای این لیست هستند. صد البته باید توجه داشت به مانند هر محصولی که تولید میشود، خازنهای یک برند نیز دارای طبقه بندی کیفی متفاوتی هستند، و مدلهای متنوع با کیفیت و دوام متفاوتی تولید میشوند. بنابراین به غیر از برند یک خازن، باید به نوع و دسته بندی آن هم توجه داشت. اما به طور کلی وقتی صحبت از خازنهای مرغوب ژاپنی میشود، منظور خازنهایی است که در شرکتهای ژاپنی زیر تولید میشوند. اگر پاور شما مجهز به خازن های ساخت یکی از این شرکت ها است، به شما تبریک می گوییم، این شرکتها برترین، گرانترین و با کیفیتترین تولید کنندگان خازن در جهان هستند.
- Rubycon
- United Chemi-Con (or Nippon Chemi-Con)
- Nichicon
- Sanyo/Suncon
- Panasonic
- Hitachi
- FPCAP or Functional Polymer Capacitor (ex-Fujitsu caps segment, which was bought by Nichicon)
- ELNA
اما به غیر از شرکتهای ژاپنی، چند شرکت آمریکایی و اروپایی نیز، خازنهای مرغوب درجه یک تولید میکنند. اگرچه سازندگان پاور از این برندها کمتر استفاده میکنند، اما نام آنها همچنان در لیست تولید کنندگان درجه یک خازن در دنیا است.
- Cornell Dubilier (USA)
- Illinois Capacitor (Currently owned my Cornell Dubilier)
- Kemet Corporation (USA)
- Vishay (USA)
- EPCOS (TDK company, Germany)
- Würth Elektronik (Germany)
لیست شرکتهای درجه 2 تولید کننده خازن
در لیست زیر، شما اغلب گروهی از سازندگان خازن مشهور تایوانی را مشاهده میکنید که اغلب کارخانهجات آنها در چین است. خازنهای این برندها، از جمله با کیفیت ترین خازنها به شمار میروند و عموما محصولات این شرکتها را می توان در پاورهای مید-رنج و حتی رده بالا نیز یافت. خازنهای تولید شده توسط این گروه از شرکتها، نسبت بالایی از کارایی خوب به قیمت دارند.
- Taicon (belongs to Nichicon)
- Teapo
- SamXon (except GF series which belongs to a lower Tier)
- OST
- TOSHIN KOGYO (Japan)
- Elite
لیست شرکتهای درجه 3 تولید کننده خازن
این لیست، شامل شرکتهای چینی است که تعداد عودت محصولات آنها بیش از دیگران بوده است و هرچند همهی محصولات آنها لزوما بد نیستند، اما هنوز جای کار دارند و تاکنون تجربه مطلوبی از محصولات خود به جا نگذاشتند.
- Jamicon
- CapXon
لیست شرکتهای درجه 4 تولید کننده خازن
این گروه بدها است. برندهایی که خازنهای بی کیفیت میسازند و در اغلب پاورهای بی نام و نشان و بی کیفیت مشاهده میشوند. اگر نام این شرکتها بر روی خازنهای پاور شما است، میتوان مطمئن بود که آن پاور صرفا برای ارزانتر فروخته شدن تولید شده است و به قول گفتنی، سازنده آن بدون توجه به کیفیت، فقط بساز – بنداز بوده است.
- G-Luxon
- Su’scon
- Lelon
- Ltec
- Jun Fu
- Fuhjyyu
- Evercon
مقاله فوق بر گرفته از وب سایت Tomshardware است.
عالی نوشتید تشکر
مارک SHOE ژاپن هم عالیه و ماده ی دی الکتریک اون کیفیت و عمر بالایی داره .
توی برندهای درجه ی بعدی جامیکون انتخاب شرکت آیوای سابق هم بوده و کیفیت و کارایی اون قابل قبول هست.
با تشکر از نگارنده ی عزیز این مقاله ی با ارزش و این سایت🌹
سلام برند lelon جزع برند های خوبه
سلام من یه خازن دارم 2200 میکروفاراد 50 ولت و مارک unicon هست این چ برندیه و آیا کیفیتش خوب هست؟ ممنون
من دیدم کورسیر روی مدل rm750 معمولی که x نداره از خازن های Su scon استفاده کرده بود
یعنی کورسیر هم بساز بندازه؟
همه ی برند ها – بدون استثناء – پاور های رده بالا، میان رده و پایین رده دارند. کورسیر هم پاور های رده بالا و رده پایین داره و طبیعیه در مدلهای اقتصادی، کامپوننت های ارزون قیمت استفاده کنه تا قیمتش کمتر بشه. چیز غیر عادی نیست.
با تشکر
من یه پاور دارم که افت ولتاژ داره (یکی دیگه خریدم ولی قبلیه هنوز هست) خازن ها رو عوض کنم درست میشه؟
این خازن ها تو ایران پیدا میشه؟
سلام، خیر دوست عزیز، کار شما نیست. با توصیفی که کردین اون پاور معیوب رو بندازین دور.
از کجا فهمیدی کار اون نیست برادر؟ شاید بتونه.
چون اگر اینکاره بود چنین سوالی نمیپرسید.
ببر بده یه تعمیرکار برات درست کنه عین روز اولش ولی بهش بگو جنس خوب تعویض کنه
سلام.
مثل همیشه ، یک مقالهء فنی ، تخصصی و بدردبخور.
ممنون از وقتی که میگذارید و به رایگان ، مطالبتان را با مردم به اشتراک می گذارید.
_________________
و اما یک مطلب دیگر.
یک آپدیتی هست برای ویندوز 11 که مشکل عدم نصب پرینتر را رفع می کند.
آن دسته از عزیزانی که بعلت این مشکل ، بِسَمت نصب ویندوز 11 نرفته اند ، می توانند با نصب این بروزرسانی ، مشکلشان را حل نمایند.
KB5007262
یاعلی(ع)
مقاله درجه یک به این میگن
چیزی که آدم سیوش میکنه تا همیشه بهش یه نگاهی بندازه