پس از ارائه پردازندههای جدید Haswell Refresh و نمایش مادربردهای جدید اختصاصی آنها در نمایشگاه کامپیوتکس، در قدم بعدی همه منتظر بودند تا اینتل نسل تازهای از پردازندههای حرفهای خود برای جانشینی پردازندههای Ivy Bridge-E رونمایی کند. حالا پردازندههای جدید Haswell-E معرفی شدهاند و کمپانیهای سازنده مادربرد نیز هر یک چندین مدل مادربرد برای میزبانی این پردازندهها آن هم در دستههای مختلف معمولی و حرفهای مخصوص بازی به بازار عرضه کردهاند. تعداد این مادربردها بسیار زیاد بوده و به همین خاطر در این مقاله تنها به برخی از مدلهای معرفیشده خواهیم پرداخت.در کل محصولات مختص به پردازندههای جدید Haswell-E در رده تولیدات حرفهای و کاملاً تازه قرار میگیرند و به همین خاطر نباید از آنها انتظار قیمت پایین داشت.
تمامی مادربردهای این مجموعه تنها از حافظههای جدید DDR4 پشتیبانی میکنند که فرکانس پایه آنها در مقایسه با DDR3 بسیار بیشتر بوده و در ضمن به ولتاژ کمتری نیز نیاز دارند. نحوه چیدمان حافظهها بهصورت چهار کاناله است و به همین خاطر پهنای باند نسبت به گذشته افزایش قابلتوجهی خواهد داشت. تمامی این مادربردها از چیپ ست جدید اینتل به نام X99 بهره میبرند (تصویر 1).
این چیپ ست در کل از 10 پورت SATA III پشتیبانی میکند، اما نکته عجیب اینجاست که تنها شش عدد از این 10 پورت میتواند از ویژگی RAID پشتیبانی کنند. علاوه بر این، پورتهای SATA Express و M.2 نیز در این مادربردها به کار گرفته خواهد شد. چیپ ست X99 حداکثر از 14 پورت USB (شامل شش پورت USB 3.0 و هشت پورت USB 2.0) و همچنین کنترلر شبکه LAN گیگابیتی نیز پشتیبانی میکند. ویژگی دیگری که در اکثر مادربردهای مجهز به چیپست X99 یافت میشود، وجود تعداد کافی رابط PCI-Ex16 برای نصب سه یا چهار کارت گرافیک است. درواقع پردازندههای جدید Haswell-E تعداد مسیر PCI-E کافی در اختیار داشته و میتواند بدون نیاز به چیپ ست اضافی، از بیش از دو کارت گرافیک بهصورت SLI یا CrossfireX پشتیبانی کند. بعضی از مدلهای پردازنده Haswell-E دارای چهل مسیر PCI-E است که میتوان از آنها در ترکیب x16/x16/x8 یا x8/x8/x8/x8/x8 استفاده کرد. در پردازندههای مجهز به 28 مسیر PCI-E نیز میتوان مسیرها را به حالت x16/x8/x4 تقسیم کرد که البته برای نصب سه کارت گرافیک چندان مناسب نخواهد بود.سوکت پردازنده در این سری مادربردها LGA2011-3 نام داشته و از بابت ظاهر بسیار شبیه به نسل قبلی خود است (تصویر 2).
با این حال نمیتوان از پردازندههای نسل قبل در این مادربردها استفاده کرد. همچنین مانند قبل دو گیره برای محکم کردن پردازنده در جای خود در نظر گرفتهشده که البته نحوه حرکت آنها در مقایسه با قبل تفاوت دارد. مدار رگولاتور پردازنده نیز در اغلب اوقات در بالای سوکت پردازنده قرار داشته و اسلات های RAM در دو سمت سوکت پردازنده قرار گرفتهاند. از آنجاکه اجزای این مادربردها فراوان بوده و به هم فشرده شدهاند، در اغلب اوقات از اسلاتهای حافظه مجهز به یک گیره نگهدارنده استفاده شده تا نحوه دسترسی و تعویض ماژولهای حافظه سادهتر باشد. از میان کمپانیهای سازنده مادربرد، تقریباً تمامی آنها چندین مدل محصول برای پردازندههای جدید اینتل معرفی کردهاند. در زمان نوشتن این مقاله تنها کمپانی ECS بود که هنوز هیچ مدلی مجهز به چیپست X99 معرفی نکرده بود.
ASRock
کمپانی ازراک با سبد پر به استقبال پردازندههای جدید اینتل رفته و در کل 9 مدل مادربرد برای این سری از پردازندهها معرفی کرده که شامل سه مدل از گروه Fatal1ty برای گیمرها نیز میشود. همچنین از میان این هفت مدل، دو مدل نیز با اندازه Micro ATX ساخته شده تا علاقهمندان به کیسهای کوچک نیز انتخابهای خاص خود را داشته باشند. یکی از نکات عجیب درباره مادربردهای X99 کمپانی ازراک، عدم تعبیه پورت SATA Express در این مادربردها است. در مدلهای حرفهای طراحیشده توسط ازراک، هیتسینک سمت چپ پردازنده به سمت پانل پشت مادربرد کشیده شده است تا به خروج گرما کمک کند. البته بعید میدانیم این ویژگی تاثیر زیادی روی دفع گرما داشته باشد! ازراک توجه زیادی به گیمرها داشته و با ارائه دو مادربرد مخصوص گیمرها (یکی در اندازه ATX و دیگری در اندازه Micro ATX) سعی کرده تا دل آنها را به دست آورد. سه مدل مادربرد سری Fatal1ty شامل X99 Professional، X99X Killer و X99M Killer شده و همگی از همان سبک طراحی مادربردهای قبلی این سری پیروی میکنند. دو مدل Professional و Killer قابلیت پشتیبانی از چهار و سه کارت گرافیک را دارند و در مدل X99M Killer، به علت ابعاد Micro ATX و کمبود فضا، برای هر کانال حافظه تنها یک اسلات در اختیار دارد. تمامی این مادربردها دارای یک پورت شبکه Intel و یک پورت شبکه Killer هستند و در ضمن پورت USB اختصاصی Fatal1ty برای اتصال ماوس را نیز در اختیار دارند.
X99 OC Formula
X99 OC Formula
اورکلاکرها میتوانند به سراغ مادربرد OC Formula بروند و از قابلیتهای آن بهرهمند شوند. این مادربرد توسط Nick Shih طراحیشده و با ترکیب رنگ زرد و مشکی ظاهری شبیه به مادربردهای قبلی این سری دارد. مداررگولاتور این مادربرد 12 فاز بوده و توانایی انتقال 1300 وات توان را دارد (این میزان انتقال توان برای اورکلاک پردازنده با فرکانس بسیار بالا لازم خواهد بود). در کنار سوکت پردازنده، هشت اسلات RAM قرار داشته و همچنین ده پورت SATA III، یک پورت M.2 و یک پورت M.2 Ultra نیز در نظر گرفتهشده است. علاوه بر این یک رابط PCIe کوچک نیز کنار چیپست حافظه قرارگرفته که میتوان کارتهای جانبی Wi-Fi را به آن متصل کرد. چهار رابط PCI-Ex16 روی مادربرد نیز امکان اتصال حداکثر چهار کارت گرافیک بهصورت 4-Way SLI یا 4-Way CrossfireX را ممکن میسازند.
X99 WS
X99 K Killer
چندین سوئیچ در گوشه بالا سمت راست مادربرد برای اورکلاک بهتر در نظر گرفتهشدهاند که شامل دکمههایی برای حالت LN2 و تغییر ولتاژ نیز میشوند.در رده میانی مادربردهای X99 ازراک، X99 WS بهترین انتخاب کاربران خواهد بود. عبارت WS در نامگذاری این مادربرد مخفف عبارت Work Station قابلیت پشتیبانی از پردازندههای Xeon E5 v3 با توان مصرفی 160 وات و همچنین قابلیت کنترل 128 گیگابایت حافظه RAM از نوع ECC/RDIMM است. این مادربرد در اندازه E-ATX تولیدشده و دارای دو اتصال شبکه گیگابیتی اینتل، پورتهای eSATA و Ultra M.2 (که برای انتقال اطلاعات از چهار مسیر PCI-E بهره برده و نسبت به پورت M.2 کارایی بالاتری دارد)، پنج رابط PCI-E 3.0 و مدار رگولاتور 12 فاز با قابلیت انتقال 60 آمپر است.در کنار مدلهای حرفهایتر، مدلهای سادهای همچون سری Extreme 4 و Extreme 3 نیز در نظر گرفتهشدهاند. در مدل Extreme 3، همچنان میتوان دو کارت گرافیک در حالت SLI یا سه کارت گرافیک در حالت CrossfireX روی مادربرد نصب کرد. برای کاهش قیمت، تنها چهار اسلات RAM (که البته همچنان از حافظههای چهار کاناله پشتیبانی میکنند) روی مادربرد نصبشده است. در این مادربرد تنها یک اتصال شبکه گیگابیتی با چیپست اینتل وجود دارد و خوشبختانه پورت پرسرعت M.2 Ultra نیز در نظر گرفتهشده است. بخش صدا از دیگر اجزای مادربرد مجزا شده تا نویز کمتری داشته باشد. همچنین در این بخش از خازنهای طلایی Nichicon در کنار آمپلیفایر هدفون TI NE5532 نیز استفادهشده است. دیگر فناوریهای اختصاصی ازراک همچون HDD Saver، نرمافزارهای جانبی و همچنین فناوریهای اختصاصی بخش مدار رگولاتور در این مادربرد نیز به کار گرفتهشدهاند.
Asus
ایسوس از جمله کمپانیهایی است که همواره سیل عظیمی از مادربردهای مختلف برای چیپستهای جدید ارائه میدهد، اما برای چیپست جدید X99 تنها سه مدل مادربرد Rampage V Extreme، X99-Deluxe و X99-E WS معرفی کرده است. همچنین این نکته نیز قابلذکر است که این مادربردها جزو اولین محصولات با چیپست جدید اینتل بودند که بهطور رسمی و طی مراسمی در ایران معرفی شدند. همانطور که انتظار میرود نسخه ROG برای گیمرها و اورکلاکرها طراحی شده است. مدل Deluxe قابلیتهای فراوانی ارائه داده و نسخه WS نیز یک مادربرد مخصوص WorkStation است. یکی از ویژگیهایی که ایسوس در مادربردهای جدید X99 خود معرفی کرده است، استفاده از سوکت پردازنده با تعداد پینهای اضافی در مقایسه با سوکت استاندارد است (این نوع سوکت OC Socket نام گرفته است). ایسوس میگوید با اتصال این پینها به پردازنده، میتواند ولتاژ بیشتری را به پردازنده منتقل کرده و در نتیجه در زمان اورکلاک بهتر عمل کند. ایسوس اعلام کرده که قرار است به طوری مادربردهای X99-A و X99-Pro را نیز به مجموعه مادربردهای خود بیفزاید، اما در زمان نوشتن این مقاله هنوز خبری از این دو مادربرد نیست.قدرتمندترین مادربرد این سری عضوی دیگر از خانواده ROG یعنی Rampage V Extreme است.
X99 Deluxe
X99 E WS
جالب است بدانید که مادربردهای Z97 ایسوس فاقد نسخه Extreme بودند و ایسوس عنوان Extreme را که بیانکننده بهترین محصول است، برای نسل تازه محصولات اینتل و چیپست X99 نگهداشته است! ساختار قرمز و مشکی مادربرد مشابه با نمونههای قبلی بوده و ایسوس یک مدار رگولاتور هشت فاز برای پردازنده در نظر گرفته است. ایسوس میگوید سیستم مدار رگولاتور این مادربرد به PowIRstage IR3555 ارتقا پیداکرده و کاربر میتواند خود سیستم سویچینگ VRM را خود کنترل کند. در ضمن OC Panel معروف ایسوس که برای اورکلاک سریع و نظارت بر سیستم قبلاً معرفی شده بود، در این مادربرد نیز قابلاستفاده خواهد بود. ایسوس در سایت خود اعلام کرده این مادربرد از زمان عرضه 28 رکورد اورکلاک را جابهجا کرده است.در سمت راست اسلاتهای حافظه فضای نسبتاً زیادی وجود دارد و رابط M.2 به همراه کلیدهای اختصاصی اورکلاک، Debug LED و روشن و خاموش در این قسمت واقع شدهاند.
M.2 Port
علاوه بر پورت M.2، هشت پورت SATA III و دو پورت SATA Express نیز در نظر گرفته شدهاند. سیستم سوتی مادربرد Rampage V Extreme از سری SupremeFX است و ویژگی صوتی SoundStage نیز برایش در نظر گرفتهشده است. در سری Deluxe شاهد استفاده از ترکیب رنگ جدیدی از سوی ایسوس هستیم که در آن سفید و مشکی جایگزین رنگهای طلایی و طوسی در نسخههای قبلی مادربردهای Deluxe شده است. همانطور که از مادربردهای سری Deluxe انتظار میرود، این محصول نیز امکاناتی فراوان در اختیار کاربر قرار میدهد. دو پورت SATA Express، پورت عمودی M.2 که از چهار مسیر PCI-E استفاده میکند (مانند پورت M.2 Ultra در مادربردهای ازراک) و دو اتصال شبکه گیگابیتی از جمله امکانات ارتباطی این مادربرد هستند. اتصال شبکه بیسیم و بلوتوث نیز همچنان در این مادربرد وجود دارد، اما اتصال Wi-Fi به استاندارد 802.11ac ارتقا پیداکرده است. ایسوس در این مادربرد از آنتنهای 3T3R استفاده کرده است که به افزایش ثبات و کیفیت اتصال شبکه بیسیم بسیار کمک خواهد کرد. همچنین این کارت شبکه جدید بیسیم از دو باند 2,4 و 5 گیگاهرتز پشتیبانی میکند.یکی از کارهای جالب ایسوس در این مادربرد، استفاده از پورت M.2 به صورت عمودی است که با توجه به تراکم بسیار زیاد قطعات روی مادربرد منطقی به نظر میرسد. یک قاب فلزی پشت پورت نیز کمک میکند تا حافظه M.2 بهخوبی روی این پورت و مادربرد محکم شود. علاوه بر این کاربران میتوانند از کارت جانبی مبدل M.2 به رابط PCI-E استفاده کرده و یک حافظه M.2 دوم نیز به مادربرد بیفزایند.
Rampage V Extreme
ویژگی جالبتوجه دیگر در مادربرد Deluxe، استفاده از سوئیچ Multi GPU است که برای نصب چند کارت گرافیک به کمک شما میآید و کنار رابطهای قابلاستفاده یک LED روشن میکند (بهاین ترتیب دیگر نیازی به مراجعه به دفترچه راهنما نخواهد بود).مادربرد X99-E WS ازآنجاکه برای Work Station ها طراحیشده، دارای هیتسینکهایی با ارتفاع کم است تا در محفظههای مختص این سیستمها نیز بهخوبی جای گیرد. این مادربرد هفت رابط PCI-E x16 با قابلیت پشتیبانی از 4-Way SLI و 4-Wau CrossfireX داشته و ساختار هیتسینکها نیز به نحوی است که با داشتن تعداد زیادی صفحهات آلومینیومی، به شکل بهتری گرما را دفع کند. این مادربرد نیز از سوکت اختصاصی OC Socket بهره میبرد.
EVGA
کمپانی EVGA شاید تعداد زیادی مادربرد در سبد محصولاتش نداشته باشد، اما در عوض جای هیچ شک و تردیدی روی کیفیت مادربردهای ساخت EVGA وجود ندارد و در اکثر اوقات راضیکننده به نظر میرسند. EVGA در حال حاضر سه مادربرد مجهز به چیپست X99 معرفی کرده است که در رده قیمت 250 تا 400 دلار قرار میگیرند. این مادربردها در رده حرفهای و مخصوص اورکلاک، میان رده و همچنین یک نسخه micro ATX قرار میگیرند. همانطور که میدانید EVGA همکاری نزدیکی با کمپانی NVIDIA دارد و در مادربردهای معرفیشده از قابلیت نصب چند کارت گرافیک تنها بهصورت SLI پشتیبانی میشود.مادربرد X99 Classified برای اورکلاک طراحی شده و گرانترین مادربرد مجموعه EVGA به شمار میآید. دو اتصال هشت پین برای تأمین حداکثر 600 وات برق برای پردازنده در نظرگرفته شده و مدار رگولاتور 10 فاز نیز وظیفه تأمین برق پردازنده را بر عهده دارند. سوکت پردازنده نیز در مقایسه با مدلهای عادی دارای 1,5 برابر طلای بیشتر در ساختار خود است. چهار رابط PCI-Ex16 مادربرد نیز امکان پشتیبانی از چهار کارت گرافیک را خواهند داشت. ابزارهای ارتباطی این مادربرد شامل 10 پورت SATA III، دو اتصال شبکه گیگابیتی، پورتهای USB 3.0 و دو پورت M.2 (با اندازههای مختلف) میشود. همچنین EVGA اعلام کرده است که بایوس خود در این محصولات را در مقایسه با گذشته تغییر داده و در کنار ظاهر مدرن، انعطافپذیری بیشتری دارد. این مادربرد در اندازه EATX تولیدشده است. مادربرد X99 FTW یک محصول میان قیمت بهشمار میآید که در عین حال امکانات خوبی برای کاربران دارد. مدار رگولاتور این محصول هشت فاز است، اما درعینحال میتوان همچنان چهار کارت گرافیک SLI روی مادربرد نصب کرد.
X99 FTW
X99 Micro
X99 Classified
این مدل نیز در اندازه EATX طراحیشده و دارای 10 پورت SATA III، شش پورت USB 3.0، دو اتصال شبکه گیگابیتی، خروجی صدای هشت کاناله و دو بایوس است.درنهایت مادربرد X99 MICRO که در اندازه Micro ATX طراحیشده، میتواند میزبان سه کارت گرافیک در حالت 3-Way SLI باشد. ازآنجاکه در این مادربرد با کمبود فضا روبهرو هستیم، تنها چهار اسلات RAM برای نصب حداکثر 64 گیگابایت حافظه DDR4 در اختیار خواهیم داشت. در این محصول تنها یک اتصال شبکه گیگابیتی وجود دارد و تعداد پورتهای SATA III نیز شش عدد است. این محصول ارزانقیمت 250 دلاری برای کسانی است که به امکانات پایه پلتفرم X99 نیاز دارند.
Gigabyte
گیگابایت نیز از جمله کمپانیهایی است که با دستپر به استقبال پردازندههای جدید Haswell-E رفته است و از همان ابتدا هشت مادربرد در سه گروه Gaming، OC و Ultra Durable را برای این دسته از پردازندهها معرفی کرده است. در این سری از مادربردها گیگابایت تصمیم گرفته تا از سوکتهایی با روکش طلایی بیشتر (سی میکرون) استفاده کند. این مساله باعث میشود تا میزان خوردگی پینهای سوکت در مقایسه با نمونههای معمولیتر کاهشیافته و رسانایی آن در کارکرد طولانیمدت نیز تضمینشده باشد. مادربردهای گیگابایت در این رده از کنترلرهای دیجیتال مدار رگولاتور پردازنده شامل نسل چهارم و نسل سوم PowIRstage در قسمت MOSFET ها استفاده میکنند. این اجزا به انتقال توان دقیقتر و مؤثر به پردازنده پرداخته و در زمان اورکلاک و فشار کاری بالا کارآیی بهتری عرضه میکنند و عمر کاری بالاتری نیز دارند. برخی از مادربردهای گیگابایت دارای پورت M.2 Turbo هستند که درواقع همان پورت M.2 اما مجهز به چهار مسیر PCI-E برای انتقال اطلاعات است که به گفته گیگابایت میتواند سرعت انتقال اطلاعات را به 20 گیگابیت در ثانیه برساند. ویژگی جالب دیگر مادربردهای گیگابایت، استفاده از قابلیتی به نام Ambient LED است که باعث میشود اطراف پانل پشت مادربرد روشن شده و امکان دسترسی به آنها در محیطهای کمنور نیز ساده باشد.قدرتمندترین مادربرد این مجموعه X99-Gaming G1 Wi-Fi در ابعاد E-ATX است که امکان نصب چهار کارت گرافیک در حالت 4-Way CrossfireX یا 4-Way SLI را دارد (بررسی کامل این مادربرد را در همین شماره از ماهنامه سختافزار بخوانید). ازآنجاکه این محصول برای گیمرهای حرفهای طراحیشده، قابلیتهای ویژه گیمرها از جمله دو اتصال شبکه گیگابیتی (یکی با کنترلر اینتل و دیگری از سری پورتهای شبکه Killer) و سیستم صوتی حرفهای شامل آمپلیفایر اختصاصی هدفون و خازنهای اختصاصی و برد مجزا ( به همراه کنترلر Creative Sound Core 3D)، نیز در نظر گرفتهشده است.
X99 UD7 WiFi
X99 SOC Force
X99 Gaming G1 WiFi
گیگابایت از یک کارت شبکه بیسیم ارتقا یافته در این مادربرد استفاده کرده که حالا استاندارد شبکه بیسیم 802.11ac پشتیبانی میکند. این به معنی سرعت بالاتر در انتقال اطاعلات روی شبکه بیسیم و همچنین پشتیبانی از دو باند 2,4 و 5 گیگاهرتز است. همچنین این کارت شبکه از اتصال بلوتوث نسخه چهارم نیز پشتیبانی میکند. آنتن همراه این مادربرد از نوع 2T2R بوده که به معنای انتقال بهتر و بهینهتر اطلاعات روی شبکه بیسیم و ثبات بیشتر آن است.دو مادربرد Gaming 7 Wi-Fi و Gaming 5 درواقع نسخههای متعادلتری از مادربرد حرفهای Gaming G1 به شمار میآید. نسخه Gaming 7 مادربردی در اندازه EATX اما باقیمت پایینتر است (در این مادربرد لولههای انتقال حرارت متصلکننده هیتسینکها حذف شده است). در مادربرد Gaming 5 نیز با تعداد اتصالات USB 3.0 کمتر روبهرو هستیم. همچنین در این مادربرد تنها یک اتصال شبکه از نوع Killer در نظر گرفتهشده است.گیگابایت برای اورکلاکرهای حرفهای مادربرد X99-SOC Force را در نظر گرفته است. این مادربرد دستپخت اورکلاکر معروف HiCookie است که همکاری نزدیکی با گیگابایت دارد و در طراحی این مادربرد از همکاری اورکلاکرهای معتبر دیگری همچون Sofos و Dinos22 نیز کمک گرفته است تا محصول نهایی ابزاری قدرتمند و سرکش باشد! مادربرد X99-SOC Force از همان ترکیب رنگ مشکی و نارنجی بهره گرفته و دارای اتصال شبکه گیگابیتی با کنترلر اینتل، کنترلر صوتی Realtek ALC1150 و آمپلیفایر هدفون است. برای اورکلاکرها مجموعهای از کنترلرها و دکمههای مختلف در سمت راست مادربرد در نظر گرفتهشده تا بتوانند بهسادگی ولتاژها و فرکانسها را بهسادگی دستکاری کرده و بهسرعت به نتیجه دلخواه دست یابند. گفته میشود یک نسخه LN2 از این مادربرد برای اورکلاک حافظههای DDR4 نیز در دستساخت است. یکی دیگر از اقدامات خوبی که گیگابایت در این مادربرد انجام داده، افزایش فاصله محل بسته شدن پیچها از اجزای مادربرد برد است که باعث میشود احتمال آسیب دیدن اجزای مادربرد هنگام اسمبل کردن آن در داخل کیس کاهش یابد.
در دسته مادربردهای سری Ultra Durable چهار مدل مادربرد X99-UD7 Wi-Fi، X99-UD5 Wi-Fi، X99-UD4 و X99-UD3 وجود دارند که برحسب نیاز کاربر در ردههای حرفهای تا میانی و ساده قرار گرفتهاند (البته این نکته را باید به خاطر بسپارید که حتی یک مادربرد ساده مجهز به X99 نیز تواناییهای بالقوه مهم و قابلتوجهی دارد). نسخه UD7 همانطور که از نامش پیداست از اتصال Wi-Fi (با استاندارد 802.11ac و آنتن 2T2R) بهره برده و از دو اتصال شبکه گیگابیتی استفاده میکند. همچنین تمامی مادربردهای این سری دارای اتصال M.2، SATA Express و چیپست صدای Realtek ALC1150 هستند.
MSI
مجموعه مادربردهایی که msi برای پردازندههای اینتل ارائه کرده در کل پنج عدد میشود که هر یک دارای ظاهری جالبتوجه هستند. در اولین نگاه میتوان به این نتیجه رسید که msi زمان زیادی برای طراحی این محصولات و نمایش حرفهای بودن آنها صرف کرده و البته در رسیدن به هدفش موفق هم بوده است. این مجموعه شامل دو مادربرد از سری Gaming، دو مادربرد مخصوص اورکلاک MPower و XPower و درنهایت یک مادربرد ساده (البته در مقایسه با چهار مدل دیگر) است که با داشتن ظاهری کاملاً مشکی، حسی خوب به کاربر میدهد. در ضمن وقتی بدانید این مادربرد تنها 230 دلار قیمت دارد بیشتر عاشقش خواهید شد! تمامی مادربردها با عنوان X99S شروع میشوند و با این کار msi میخواهد به ما بگوید که این مادربردها همگی دارای پورت SATA Express هستند. مساله دیگری که msi در بخش ذخیرهسازی روی آن تاکید دارد، وجود پورت Turbo M.2 با قابلیت استفاده از چهار مسیر PCIE 3.0 برای انتقال سریعتر اطلاعات و همچنین وجود دو کانکتور برای اتصال USB 3.0 اضافی روی مادربرد است.
X99 XPOWER
X99 Gaming 9
X99 SLI PLUS
دو مادربرد X99S MPower و X99S XPower AC هر دو برای اورکلاکرها طراحی شدهاند. مدل X99 XPower AC دارای یک فریم مسی در قسمت پشت است تا در زمان قرارگیری ظرف LN2 روی مادربرد به انجام وظیفه پرداخته و هم به دفع بهتر گرما کمک کند و هم مانع از خم شدن مادربرد شود. روی خود مادربرد نیز یک پورت USB ویژه قرارگرفته تا در زمان اورکلاک نیازی به دسترسی به پورتهای پشت مادربرد برای اتصال یک وسیله جانبی یا حافظه فلش نباشد. دکمههای اختصاصی اورکلاک برای تغییر ولتاژ و ضریب روی مادربرد در نظر گرفتهشدهاند و در ضمن میتوان به کمک کلیدهای اختصاصی پورتهای PCI-E را از کار انداخت. عبارت AC در مادربرد X99S XPower به معنی استفاده از اتصال Wi-Fi با استاندارد جدید 802.11ac و پشتیبانی از دو باند شبکه است.مادربردهای اختصاصی گیمرها در این سری شامل دو مدل X99S Gaming 7 و X99S Gaming 9 AC میشوند که هر دو از سبک طراحی دیگر مادربردهای سری Gaming به همراه لوگوی اژدها استفاده میکنند (این نوع روش طراحی و خاص بودن کمک زیادی به استقبال بیشتر از این مادربردها در میان گیمرها شده است). در مدل Gaming 9 نیز اتصال شبکه Wi-Fi 802.11ac (مجهز به آنتنهای 2T2R) وجود دارد و پوشاندن برخی از قسمتهای مادربرد (بخش صدا) به زیبایی این محصول افزوده است. msi یک ابزار خاص به این مادربرد افزوده و آن AVerMedia Streaming Engine نام دارد. این وسیله که در واقع یک کارت جانبی متصل به پورت PCIe روی مادربرد است، برای گیمرهایی طراحیشده است که میخواهند ویدئوی بازی خود را همزمان روی اینترنت استریم کنند. در حالت عادی پردازنده باید عمل ضبط و فشردهسازی تصویر را بر عهده گیرد که درواقع نوعی بار اضافی بر دوش پردازنده خواهد بود و ممکن است سبب رخ دادن افت فریم در بازی شود. به کمک این کارت جانبی، وظیفه ضبط ویدئو از دوش پردازنده برداشتهشده و بهصورت مجزا توسط این کارت آنهم با دقت Full HD و سرعت شصت فریم در ثانیه انجام میشود.
درنهایت مادربرد مشکی پوش X99S SLI Plus قرار دارد که باآنکه محصولی ارزانقیمت به شمار میآید، اما توانسته رکورد اورکلاک پردازنده Core i7 5960X تا فرکانس 6253 مگاهرتز را به دست آورد. در این مادربرد در کنار پورتهای SATA III، SATA Express و M.2، دوازده پورت USB 3.0 نیز در نظر گرفتهشده که برای مادربردی در این رده قیمتی ویژگی مثبتی بهشمار میآید. یکی از وسایلی که msi برای مادربردهای جدید طراحی کرده، کارت تبدیل M.2 به SATA Express است تا کاربران بتوانند در صورت نیاز به تعداد پورت SATA Express بیشتری دسترسی داشته باشند.
سلام
EZ XMP برای اورکلاک رم
EPU بهینه سازی مصرف انرژی
TPU بهینه سازی و افزایش سرعت سی پی یو
این لینک ([url]”http://event.asus.com/mb/2010/Dual_Intelligent_Processors/”[/url]) هم برای اطلاعات بیشتر مطالعه بفرمایید
سلام :یک سوال روی مادربرد asus x99 pro چند کلید وجود دارد هر کدام چه کاری انجام می دن اگر مشکلی نداره الان جواب را لازم دارم ممنون
ez-xmp
epu
tpu-led
عجب مقاله ای بود آقا
دمت گرم
واقعا طرح های جدید عالین خسته نباشید به کارخانه
اونا وقتی قطعاتشون اوراق میشه اونوقت اکثر مردم ایران اونارو استفاده میکنن!!!!!!!!!
msi مادربردهای باکیفیت و پر قدرتی داره واقعا عالین
سلام دوست عززیز
این مادربرد محصول خوبی است اما شما نمی توانید روی آن حافظه DDR3 و پردازنده i5 استاندارد بگذارید و باید پردازنده مخصوص سوکت این مادربرد را بخرید.
سلام با عرض خسته نباشید همونطور ک تو پست های قبل اشاره کردم دارم ی سیستم گیمینگ میبندم و همچنین نمیخوام زیادی هزینم بره بالا بنظرتون مادربرد msix99s sli plusبرای گیم چطوره و همچنین میتونم روش رم ddr3 و سی پی یو core i5ببندم؟؟؟اخه رم ddr4تازه اومده تنوع محصولی نداره مخصوصا برای گیم!!! ممنون میشم اگه جواب بدید nimafarhadi101@gmail.com
سلام دوست خوبم
واقعیت اینکه باید دید کاربرد شما در چه زمینه ای است و باید دید کدام پلتفرم را مد نظر دارید این مورد به ما بگویید تا بهتر بتوانیم شما ار کمک کنیم.
سلام
جدیدا با سایتون آشنا شدم و جدا استفاده بردم و واقعا خسته نباشید
بنظر شما بین برند های msi, asus, giga مادربرد در 1.5 میلیون کدوم مدل پیشنهاد میدید؟
سلام
مادربرد MSI-X99S SLI Plus براساس اطلاعات گزینه بهتری برای گیم است. به نظر شما می توانید با هزینه کمتر یک گیرنده وای فای بخرید و نیاز به این هزینه هم نیست.
از بین دو مادربرد MSI-X99S SLI Plus و ASUS-X99 DELUXE کدوم برای گیم بهتره؟ ایسوس به خاطر داشتن وای فای و برندش 500 هزارتومن گرونتره؟ لطفا راهنمایی کنید;)
آرمین عزیز
در واقعیت هر دو کیفیت خوبی دارند و تفاوت کارایی آنها خیلی زیاد نیست. اما نمی توان گفت کدام بهتر است چون براساس مدل و سری کیفیت ها با هم فرق دارد. به نظر من باید دید توقع شما چیست از دید من هر دو نیاز شما را به خوبی براورده می کنند چون من از نزدیک کارخانه تولیدی گیگابایت را دیده ام و می دانم ایسوس هم این طور است.
آقا من واقعا سر در گمم یکی میگه گیگا بهتره یکی میگه ایسوس میشه یکی بیاد تفاوت های این دوتا رو بگه یا موضوع رو برای ما روشن کنه 🙁
دوستان سوالم کلی بود کلا میخوام بدونم این دوتا چه فرقی با هم دارن کدوم کیفیتش بهتره کدوم کارایی بیشتری داره و..
من اینارو تو خواب زیاد میبینم امید وارم خوابم تعبیر شه!;)
متاسفانه قیمتهاشون تو بازار با واقعیت خیلی فاصله داره…وگرنه پلتفرم خیلی خوبی برای حرفه ای ها به شمار میاد
فکر میکنم اخرش یکی از اینا بخرم ولی هنوز تو بازار ایران جا نیفتاده
کی می خواست مادربرد X99 بخرد؟ تقدیم دوستان.