برای اولین بار در طی 20 سال گذشته، زبان برنامه نویسی پایتون موفق شد تا از جاوا، جاوا اسکریپت و C سبقت بگیرد و به رتبهی اول محبوب ترین زبان های برنامه نویسی دنیا دست یابد. بروزرسانی ماه اکتبر این زبانهای برنامه نویسی با الگوریتم و ملاکهای شرکت Tiobe به دست آمده که نتایج جستجوی وب را ملاک رتبه بندی خود قرار داده است.
رتبه بندی محبوب ترین زبان های برنامه نویسی چگونه صورت گرفته است؟
شرکت خصوصی Tiobe که تخصصش رتبه بندی و آنالیز کیفیت نرم افزارهای مختلف است، در طری دو دههی گذشته اقدام به آنالیز محبوبیت زبانهای برنامه نویسی مختلف کرده است. این شرکت بر اساس تعداد و کیفیت جست و جوها در موتورهای جست و جوی مختلف و وبسایتهای گوگل، بینگ، یاهو، ویکیپدیا و یوتیوب، زبانهای برنامه نویسی را رتبه بندی میکند. در مجموع 25 سایت و موتور جست و جو در این رتبه بندی مورد مطالعه قرار گرفتهاند. این نکته را مد نظر داشته باشید که این رتبه بندی بر اساس بهترین زبان برنامهنویسی (که تقریبا وجود ندارد) بر اساس تعداد خط کدها و یا المانهای مختلف آن نیست، بلکه بر اساس میزان جست و جوی کاربران مختلف است.
بنابراین، این میزان سرچ کاربران در فضای مجازی نشاندهندهی میزان استفادهی زبان برنامه نویسی پایتون در صنعتها و یا کاربردهای مختلف نیست و صرفا به محبوبیت آن در جهان اشاره دارد. زبان برنامه نویسی پایتون که یک زبان برنامه نویسی با اسکریپت ساده است، به عنوان جایگزینی برای زبان برنامه نویسی Perl انتخاب شده بود اما اکنون پا را فراتر از آن گذاشته و تبدیل به یک زبان برنامه نویسی پویا و همه کاره و بالغ شده است. از طرفی یادگیری آن بسیار ساده است (تقریبا شبیه به زبان انگلیسی است)، تعداد بیشماری از کتابخانههای مختلف برای آن موجود است، در مشاغل و کاربردهای مختلفی به کار میرود و طبیعی است که در سال 2021 تبدیل به یکی از محبوبترین زبان برنامه نویسی دنیا شود.
آنطور که لیست محبوبترین زبانهای برنامه نویسی شرکت Tiobe پیداست، پایتون از سال 2007 تا کنون بیش از 4 بار این مقام را به دست آورده بود اما قادر به تکرار آن در سال بعد نشده بود. نکتهی قابل توجه دیگری که از جزئیات این لیست پیداست این است که مقام برتر پایتون در این لیست به دلیل افزایش جست و جوهای مرتبط به این زبان برنامه نویسی نیست، بلکه کاهش میزان درصد زبانهای برنامه نویسی دیگر باعث تثبیت این مقام شده است. این بدان معنی است که درصد پایتون بالاتر نرفته و صرفا میزان درصد زبانهای دیگر کاهش پیدا کرده است. برای مثال زبان برنامه نویسی C به اندازهی 6 درصد از سال گذشته سقوط کرده است و به 11.16 درصد رسیده، از آن طرف زبان برنامه نویسی جاوا از 13 درصد به 10 درصد کاهش پیدا کرده است.
زبانهای C++، C#، ویژوال بیسیک، جاوا اسکریپت، SQL، PHP و زبان اسمبلی در رتبههای بعدی این جدول قرار دارند. یک نظرسنجی در سال 2020 نشان داده بود که زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت به عنوان پر استفادهترین زبان برنامه نویسی در میان برنامه نویسان انتخاب شده است و از طرفی زبان برنامه نویسی پایتون تقریبا 2.2 میلیون نفر برنامه نویس دارد. در طی سالهای اخیر میزان گرایشها به یادگیری ماشین و Data Science نیز افزایش یافته است.
مطالب مرتبط:
پایتون مستندات خوبی داره. افراد فنی لینوکسی و یونیکسی هم حسابی توسعه و پشتیبانیش میکنند. برای آموزش هم خیلی جاها استفاده میشه و همینجوری یه لشکر به کاربرهاش اضافه شده که حالا الزاما حرفهای هم نیستند. جاوا هم همان موقع که سان توسط اوراکل بلعیده شده شیب نزولی داشت تنها اندروید بود که بهش جان میداد که اون هم الان گوگل میگه با کاتلین برنامه بنویسید.
واقعا پایتون خیلی پیشرفت کرد با اینکه نو ظهور هست اینم مدتیه زیاد نمیمونه سطح بالاست در حد ساخت یه ماشین حساب هست برا اپ نویسی ولی برا هوش مصنوعی واقعا خوبه
دلیل اصلی پایتون رشد یادکیری ماشین و هوش مصنوعی
چون پایتون بهترین و کاملترین زبان برای این کاره و کتابخونه های فوق العاده ای داره
واقعا باورش سخته که از جاوا جلوزده! و حتی C/C++ … کم کم داریم بیسواد میشیم باید دوباره بریم درس بخونیم 😔
جاوا به خاطر سیاست اشتباه اندروید رو به کاتلین و سرور رو به سی شارپ باخت. همین باعث پخش شدن درصد استفاده از زبون های مختلف شده.