میتوان گفت که طرح “صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی” تقریبا همه کسانی که به نوعی با اینترنت سر و کار دارند را درگیر خود کرده است. حالا در جدیدترین مورد شاهد واکنش و مخالفت وزیر ارتباطات با طرح صیانت از حقوق کاربران هستیم.
محمد جواد آذری جهرمی، در نامههایی به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری آینده کشور و حسن روحانی رئیس جمهور فعلی به آنها در رابطه با طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی هشدار داده و خواستار ابطال آن شده است.
نامه مخالفت وزیر ارتباطات با طرح صیانت از حقوق کاربران به رئیس جمهور منتخب
جهرمی در نامه خود به رئیس جمهور منتخب گفته است:
“طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی یکی از طرحهای مهم در دستور کار مجلس یازدهم است. با اینکه نمایندگان مجلس همواره نگاه ریزبینانه به موضوعات دارند؛ اما در این طرح و طرحهایی از این دست که با موضوعات مربوط به فناوری اطلاعات و فضای مجازی در کمیسیونهای مجلس در دست بررسی است، توام با یک اصلاح ساختاری بنیادین در سیاستگذاری، مدیریت و راهبری، تنظیمگری و اجرای کلیه موضوعات مربوط با فضای مجازی و کاربردهای ICT است که به باور جهرمی این امر برخی از اختیارات دولت را محدود میکند و مقایر با برخی از اصول قانون اساسی است. او در ادامه به این قوانین اشاره کرده است که شامل موارد زیر میشود:
اصول 134 و 138: این اصول بر اختیارات و وظایف هیات وزیران و قوه مجریه دلالت دارد.
اصول 60،113 و 122: این اصول بر اختیارات و وظایف رئیس جمهوری دلالت دارد.
اصول 75: این اصل به دلیل عدم پیشبینی هزینههای این تغییرات که در بسیاری از سامانههای زیرساختی و کاربردی کشور باید اعمال شود.
اصل 126: این اصل بر اختیارات امور اداری رئیس جمهوری در دولت الکترونیکی دلالت دارد.
اصول 76، 88 و 89: این اصول بر پاسخگویی وزرا و رئیس جمهوری به مجلس دلالت دارد.”
جهرمی در این نامه به بی اثر شدن اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با اجرایی شدن این طرح اشاره کرده و گفت است که این تصویب آن عملا منجر به حذف محتوایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از ساختار اجرایی کشور خواهد شد و این موضوع در عصر دیجیتال و راهبردهای کشورها در سرمایهگذاری و حمایت شتابنده از این حوزه باعث “جا ماندن کشور از فضای رقابت جهانی” میشود.
وزیر ارتباطات عنوان کرده که این طرح به لحاظ محتوایی و با وجود احکام تکراری که با قوانین موجود داشته باعث تداخل در وظایف دولت از جمله اصلاح اساسنامه مصوب هیات وزیران میشود. او معتقد است که این طرح نیازمند اصلاح و بهینهسازی بوده تا بتواند از مسیر مناسب و کمتنشتری حکمرانی در فضای مجازی را محقق کند.
او در پایان از رئیس جمهور دولت سیزدهم خواسته است تا در صورت صلاحدید ترتیبی اتخاذ شود تا طرح مذکور با همکاری دستگاههای اجرایی ذیربط و با هدف تقویت و استقرار حکمرانی فضای مجازی بازنگری شده و پس از استقرار دولت، با همکاری میان دولت و مجلس به تصویب برسد.
مقالات مرتبط
- نامه مشترک کسب و کارهای مجازی برای مخالفت با طرح صیانت از حقوق کاربران
- طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی با حضور نیرویهای مسلح
- اولین مخالفت با طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی! (بروزرسانی: مخالفتها ادامه دارد)
- اصلاح طرح فضای مجازی مجلس – قانون جدید برای فیلترشکن و شبکههای فیلتر
- داغ کردن بحث طرح مجلس برای مسدودسازی پیام رسان های خارجی (بروزرسانی: تکذیب نماینده مجلس)
- نماینده مجلس: استفاده از فیلترشکن جرم نیست و پیام رسانی مسدود نمیشود
حالا هی بگین این وزیر ارتباطات بد بود بچه جون بقیه وزرا وزیر قطع ارتباط بودن چرا حالیت نیست ؟!!
سلام
آدم کم داریم که اهل کار باشه، اگه هم باشه، حین جلوش سنگ میاندازیم.
همون کسی که اینترنت همراه رو توی خوزستان برا ما قطع کرد الان شده مدافع حقوق مردم؟😀
ببین زمان احمدی نژاد اینترنت ماهی *** ۴ گیگابیت ****
میدادن ۲۰ هزارتومن
الان ۱۷۰ تومن دارم پول میدم برای
۳۵۰ گیگ اینترنت پس دمش گرم
وگرنه همینم نداشتیم
کاریشم نمیشه کرد قیمتا تو ایران کمتر از خارجه و بنظرم با این قیمت دلار الان باید برای ۳۵۰ گیگ من یک میلیون تومن ماهی میدادم
چون تو امریکا مثلا یک ماه اینترنت هست 50$ و یه ضرب کنی میبینی باید حداقل یک میلیون تومن اینترنت پول اینترنت بدی ولی از اون ور هم اینترنت سرعتش تو ایران خیلی خیلی کمه
ولی با این اوصاف میارزه و بازم دمش گرم کاریش نمیشه کرد